Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płukanie układu chłodzenia

Featured Replies

Napisano

Witam

mam pytanie przed zimą chciałbym zmienić płyn chłodzący ten który teraz mam ma chyba z 4 lata i czas na wymianę. Przed wymianą chciałem wyczyścić układ chłodzenia specjalnym preparatem tylko nie wiem jak to sie robi. Wlewa sie do nowego płynu czy do starego i tak jeżdzi az Sie wszystko wyczyści czy może usuwa sie stary płyn wlewa czystą wodę destylowaną i ten preparat na jakiś czas a potem wywala sie to i wlewa nowy płyn confused.gif Czy ktoś robił już takie płukanie i jak to zrobić dobrze , może polecacie jakieś konkretne płyny do BBM

Napisano
  • Autor

właśnie nie ma, dostałem od znajomego za darmoche użył trochę w zeszłym roku a reszte wlał do pojemnika jest tego ok 2 l i nie ma juz oryginalnego opakowania niestety , nawet nie pamieta jakiego producenta to jest. Zastanawiam sie wogóle czy to robic jedyna motywacja to taka że gość daje mi to w prezencie

Napisano

oczytaj inne instrukcje ... Myślę że jeśli wlejesz to do układu i wymienisz po parudziesięciu kilometrach to nic się nie stanie smirk.gif

Napisano
  • Autor

OK tak zrobie, przeciez się nie rozleci ta padaka hahahha wink.gif

Napisano

> OK tak zrobie, przeciez się nie rozleci ta padaka hahahha

Jeśli nie uszczelniałeś nigdy chodnicy to raczej nic sie nie stanie.

Bo jeśli byłaby uszczelniania, nigdy bym takiego ustrojstwa nie wlał, bo znowu zaczęłoby kapać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

nie, na szczęscie nigdy nie było takiej potrzeby tyle tylko ze ten co mam jest juz bardzo stary i sam już nie wiem ile dolewek wody robiłem i lepiej bedzie dla mnie jak przed zimą wymienię żeby nie zamarzło to coś co tam teraz jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.