Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BIG PROBLEM...stacyjka :( Czy pasuje z Seicento / Btravo ?

Featured Replies

Napisano

Witam Was... ehh znów problem, opisywalem kiedys problem ze niemam swiatel mijania, dmuchawy, i swiatel dliugich.. problem lezy w stacyjce. Jedynym sposobem na uruchomienie swiatel itd jest po zapaleniu silnika cofniecie o pare milimetrów kluczyka., wtedy wszystko dziala.Otóz w stacyjce znadjduje sie element który obraca sie razem z kluczem ( chodzi o to ustrojstwo które odpowiada ze ulożenie kluczyka w roznych pozycjach na fotce )

I teraz problem bo w fiacie chcaą mi stacyjke za ok 400 zł sprzedac. ale stacyjkę calą ! do tego zmiana klucza i programowanie go w ASO

I teraz pytanie z czego jeszcze pasuje stacyjka do punto I ? Bo na allegro jest tak ze jak pasuje do punto to tez do bravo, seicento, marea

Tylko ze ja niechce zmienac calej stacyjki tylko kupic stacyjke i wyjąć z nieej tylko ta jedną cześc i polączyc z moją starą. czy to bedzie pasowalo ? Bo np z fiata uno niepasowalo i kluczyk niechccial po zlozeniu zaskoczyc w pozycje zapalania frown.gif

281315008-stacyjka.JPG

post-30160-14352496951808_thumb.jpg

Napisano

tak samo miałem niedawno w służbowym mk1. Też trzeba było wymienić stacyjkę, a dokładnie "wyłącznik zapłonu" sam mechanizm, bez bębenka.:

46543447 cena netto 321,81 ...

ale żadnego kodowania kluczyk anie było!!

koszt wymiany 45 zł netto

281315213-Schowek-1.jpg

post-36421-14352496952995_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

cena netto 321,81 ... nieda się taniej ? na allegro znaazlem stacyjka cala za 100 zł nówka magneti mareli... tylko ze ja bym nie chcial calej stacyjki zmienic tylko ten jeden element ( ażeby kluczyka nie zmieniac )

Napisano

> cena netto 321,81 ... nieda się taniej ? na allegro znaazlem

> stacyjka cala za 100 zł nówka magneti mareli... tylko ze ja bym

> nie chcial calej stacyjki zmienic tylko ten jeden element (

> ażeby kluczyka nie zmieniac )

ja nie wiem czy sie da tylko ten zaznaczony element, nam wymienili całość ale kluczyka nie zmienialiśmy. fakt, że starą stacyjkę miałęm przez chwilę w ręce, ale sie nie przyglądałem co to jest i jak to wygląda.

A czy da sie taniej.... co jest cena z ASO oficjalna, niektórzy sprzedają ze zniżkami, ale myśle że do 100 nie zejdziesz.

a powiem ci tak: CS FAP wystawia rachunki za każdą robotę, a 45 zł netto za wymianę, to o ile dobrze pamiętam to jest 0,75 rbh czyli 45 min.

Kodowania kluczyka żadnego nie ma, dorabiania kluczyka też. IMHO po prostu wyjmuje sie bębenek ze stacyjki, przekłada do nowej i tyle.

Głowy uciąć za to nie dam, ale wnioskuje z tego co mam na papierze w postaci faktury VAT.

Napisano

Do PII można sama kostkę stacyjki zakupić na Allegro ( jest inna niż do PI) , musisz zapolować na kostkę do PI , chociaż patrząc na piny podobne wtyczki mają Bravo/Brava/Marea/Palio hmm.gif nie wydaje mi sie , żeby do każdego z tych modeli pakowali inne stacyjki , także wydaje mi się ze mają te same kostki stacyjki wink.gif

Jedyny sposób zrobić foto starej kostki (foto styków i tarczy obrotowej) wysłać do sprzedającego kostki od B/B/M niech porówna czy są identyczne , prześle i po sprawie zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.