Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rozrusznik kręcił, silnik "prychnął" ale nie zapalił ???

Featured Replies

Napisano

Się już cieszyłem, że pojadę sobie dziś a tu dupa....

Moto postało tydzień w garażu (jak je odstawiałem to normalnie palił bez problemu) ... dzisiaj wstawiłem świeżo naładowany akumulator i miało być pięknie ale nie...

Rozrusznik się kręcił ale silnika nie uruchomił ... z rur tylko raz na jakiś czas usłyszałem "prychnięcie" / strzał i tyle ... teraz znowu ładuję aku (bo go zmaltretowałem) i się zastanawiam co zrobić żeby uruchomić ????

Pomocy sick.gif

Napisano
  • Autor

> Sprawdz czy wszsytko OK ze świecą!

że zalana myślisz... sprawdzę (tylko dostać się do "wewnętrznych" świec w Nighthawku to jest ... wyzwanie)

Napisano

U mnie w trampku nie dotykam już wyłącznika zapłonu sick.gif

Coś chyba styki w środku są nie halo, bo nie zawsze kontaktują.

I właśnie tego typu objawy bodajże były hmm.gif

ps. W zimę rozbieram trampusia prawie do ramy i czyszczę wszystko zlosnik.gif

Napisano

> Się już cieszyłem, że pojadę sobie dziś a tu dupa....

Mój też tak miewa, kręci, kręci i nic. Wtedy trzeba pokombinować ze ssaniem, przekręcić kranik w inną pozycję, dać mu parę minut spokoju i jakoś łapie. Narazie raz mi nie zapalił wcale i musiałem jechać samochodem. Jak wróciłem popołudniu to odpalił od pierwszego strzału. niewiem.gif Może poranna wilgoć mu zaszkodziła lub nie miał ochoty tego dnia jechać ze mną do roboty... hmm.gif

Coraz częściej stwierdzam, że motor to dziwne ustrojstwo i miewa swoje humory. grinser006.gif Ale i tak jest zaj...cie zakrecony.gif

Napisano
  • Autor

> Mój też tak miewa, kręci, kręci i nic. Wtedy trzeba pokombinować ze

> ssaniem, przekręcić kranik w inną pozycję, dać mu parę minut

> spokoju i jakoś łapie. Narazie raz mi nie zapalił wcale i

> musiałem jechać samochodem. Jak wróciłem popołudniu to odpalił

> od pierwszego strzału. Może poranna wilgoć mu zaszkodziła lub

> nie miał ochoty tego dnia jechać ze mną do roboty...

> Coraz częściej stwierdzam, że motor to dziwne ustrojstwo i miewa

> swoje humory. Ale i tak jest zaj...cie

No właśnie moja sytuacja wuygląda identycznie.... tyle, że ja poszedłem piechotą ...

No i dupa... kupiłem klucz (w moto nie było) bo chciałem świece sprawdzić i się okazało, że za gruby (strasznie mało miesca jest pomiędzy świecą a cylindrem)... więc jestem w punkcie wyjścia ... naładowany akumulator, motor nie pali ... i stoi na poziomie -2 na parkingu a ja nie mam jak go nawet przetransportować do warsztatu jakiegoś.... sick.gif

Może ktoś zna jakiś warsztat / kogoś kto jest w stanie podjechać na "miejsce awarii" i zrobić jakies oględziny lub ewentualnie próbę "przywrócenia do życia"? (Rzecz się dzieje w Warszawie / mokotów)

ps: a jutro ma być piękna pogoda ... żesz qrka wodna sciana.gif

Napisano

> Może ktoś zna jakiś warsztat / kogoś kto jest w stanie podjechać na

> "miejsce awarii" i zrobić jakies oględziny lub ewentualnie próbę

> "przywrócenia do życia"? (Rzecz się dzieje w Warszawie /

> mokotów)

> ps: a jutro ma być piękna pogoda ... żesz qrka wodna

przedzwoń do bosmotorcycles. W zeszłym roku miałem podobna sytuację przed zimą i za dodatkowe 50pln przyjechał gościu dostawczakiem i zawiózł hondę do siebie do warsztatu.

Napisano
  • Autor

> przedzwoń do bosmotorcycles. W zeszłym roku miałem podobna sytuację

> przed zimą i za dodatkowe 50pln przyjechał gościu dostawczakiem

> i zawiózł hondę do siebie do warsztatu.

No właśnie zaraz się do nich wybieram... żeby wybadać "co i jak" grinser006.gif ... no i już wiem:

najwcześniej we wtorek mi moto "zabiorą" do warsztatu (koszt - fajtycznie ok. 50pln) a potem zobaczymy. Na razie stawiam na zalane świece ale nie majać klucza do świec nie jestem w stanie nic powiedzieć...

Może ktoś z kącikowiczów (Warszawiaków) dysponuje kluczem, którego mógłby mi użyczyć dzisiaj lub jutro hmm.gif to mógłbym coś zadziałać nie czekając do wtorku....

Ważne: potrzebny jest kluczo bardzo cienkiej ściance bo w Nighthawku jest "cholernie" mało miejsca wokoło świecy (cylinder ją "ciasno" otacza) i od góry też kiepsko bo bak z kolei nie pozwala się swobodnie "od góry" dostać .... ah te japończyki - wszystko jakieś takie "mikro" robią grinser006.gif

Napisano

Zwykla rurkowa "siedemnastka" odkreci Ci te swiece. Poza tym, rzeczy typu zapchany kranik, paliwo, ssanie, fajki swiec sprawdziles ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.