Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

prawdopodobny problem z przewodami - Astra F

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam astre f kombi 93r, wtrysk, 1.6 pojemnosc benzyna + LPG.

Dwa razy zdarzyly mi sie takie sytuacje :

Raz po bardzo duzych deszczach nie chcial mi odpalic silnika. Paliwo, olej - wszystko w normie. Duza wilgoc na dworzu.

Jak przekluczam silnik to reakcja jest ale nie ma tego ostatecznego odpalenia silnika. Drugim razem jadac na trasie podczas duzego deszczu mialem taki przypadek, iz auto zaczelo tracic moc i zapalila sie kontrolka - ogolna awaria silnika.

Wszysko w normie jak poprzenio. Silnik coraz slabiej chodzil az zgasl. I potem juz nie odpalil. Reakcja na kluczyku jest taka jak przy odpalaniu ale nie odpala! To samo co na parkinku wczesniej.

Samochod postal 3 godziny w miejscu. Deszcze dawno przestal padac. Po 3 godzinach samochod bez najmniejszego problemu odpalil!

Auto kupilem 3 lata temu. Przewodow do swiec nigdy nie zmienialem. Nie sa wizualnie w najlepszym stanie.

Czy zacząć od ich wymiany?, czy to raczej te przewody, czy moze zacząć od wymiany czegoś innego. Na moje tu wygląda na problem z przewodami i wilgocią.

Pomocy!!!

Napisano

Możesz zrobić prosty test. Jak pada deszcz bierzesz kable do domu na grzejnik. Trochę przeschną i próba. Powinien odpalić od razu.

Jednak napisałeś, że wywaliło błąd. W takim razie do obejrzenia jest aparat zapłonowy. Często parcieje izolacja kabelków w okolicach czujnika położenia wałka rozrządu i modułu zapłonowego (które to są właśnie w rozdzielaczu). Robią się zwarcia i silnik nie odpala.

Napisano
20.GIFNie piszesz jaki masz silnik, ale jeżeli C16NZ to raczej powodem może być moduł zapłonowy, który umiejscowiony jest w aparacie zapłonowym. Wymrugaj sobie błędy, jeżeli będzie to nr 42, to wymiana modułu.Objawem może być też dziwne zachowanie obrotomierza i szarpanie na niskich biegach.Moduł na Allegro kosztuje 69 zł, a w sklepie ok 100 zł.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.