Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bingo M vs Autronic Al-700

Featured Replies

Napisano

Miałem Lnosa z sterownikiem Bingo. Dopracowalem się już w nim ustawień, ale auto uleglo skasowaniu w kolizji, dodam że nie z mojej winy.

Kupiłem innego Lanosa (1,5 8v) i tam jest gaz na Autronicu AL-700. Oczekuję na przelotkę do podlaczenia interfejsu - mam taki do Bingo - podłaczyć się jeszcze nie mogę, nie znam ustawien, ale praca Autronica wygląda dość dziwnie.

1. Podczas jazdy (tylko na gazie) z niewielkimi obrotami zaswieca się czasem check engine, kod 45 - za wysokie napiecie z sondy lambda, po przełaczeniu na benzynę zaraz gasnie. Jeżeli była by ustawiona emulacja falą prostokątną to raczej nie ma prawa to się pojawić, czyba ze idzie ze jest uszkodzony autronic. Dobrze myślę ?

2. Podłaczyłem tester do sondy i sprawdzałem w czasie jazdy. Na benzynie oscyluje od 0 do ok. 0,9 v. Sonda wygląda na całkiem zdrową.

3. Podczas pracy na gazie oscylacji nie ma. Napiecie na sondzie albo jest zero albo ma pewną wartość, np. 0,6 v. Ta wartość jest uzależniona od ustawionej czułości membrany na parowniku. Zmiana ustawienia parownika w dużym zakresie nie wywołuje oscylacji.

Auto spala przy spokojnej jezdzie pomiedzy 13 a 14 l gazu na 100 km. (2/3 miasto , 1/3 trasa) To tak orientracyjnie, bo tylko raz tankowałem. Moim zdaniem to zdecydowanie za dużo.

Podejrzewam uszkodzenie autronica. Ktoś się spotkał z czymś podobnym ? Krokowca od gazu wymieniałem na tego od Bingo - na pewno sprawny, ale zmian nie ma.

Zastanawiam się nad zrobieniem przelotki, takiej zeby mozna było wpiąć Bingo M w miejsce autronica.

Czy jest sen zmieniac autronica na bingo ?

Edit: Czy ktoś wie gdzie kupić takie złaczki jak przychodzą do bingo i autronica ?

Napisano
  • Autor

> Zastanawiam się nad zrobieniem przelotki, takiej zeby mozna było

> wpiąć Bingo M w miejsce autronica.

> Czy jest sen zmieniac autronica na bingo ?

Czesc odpowiedzi juz znam. Przelotkę da się zrobić. Pod jednym względem Bingo jest lepsze od Autronica. Ma rozdzielone sygnały właczania gazu i wyłaczania wtrysków, przez co da się ustawiać czas nakładania faz. Autronic gazem i wtryskami struje tym samym sygnałem więc emulator wtrysków musi miec opoznienie.

Wniosek taki, że Bingo w miejsce Autronica podejdzie. W drugą stronę bez wymiany emulatora już niekoniecznie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.