Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szum łożysk skrzyni w salonowym nowym Pisasso

Featured Replies

Napisano

Witam,

mam pytnie dotyczące szumu skrzyni w nowiutkim Picasso. Auto prezentowane w salonie ma tą przypadłość, że po uruchomieniu silnika słychać szum z okolic skrzyni, natomiast po wciśnięciu sprzęgła szum znika, zatem pochodzi od skrzyni, wałka lub czegoś takiego.

Czy macie jakieś doświadczenia z tą przypadłością - czy coś jest do wymiany, czy ten typ tak ma? Chodzi o wersję benzynową 1,6 110 KM. Bardzo proszę o jakieś sugestie, bo jutro mam wpłacić zaliczkę za auto, a trochę jestem zbity z tropu tłumaczeniem serwisu, że te auta tak sobie szumią.

Napisano
  • Autor

Nie zwróciłem uwagi, a co sugerujesz? Rozjaśnij troszkę.

Napisano

> I jeszcze pewnie slyszysz stukanie przy wciskaniu sprzegla??

Łożysko oporowe ? podobno typowa usterka po pewnym przebiegu...

Napisano
  • Autor

Przebieg tego auta to 3 kilometry i 100 metrów. Myślisz, że jakość cytryny jest aż tak kiepska ? smile.gif

Napisano

> Łożysko oporowe ? podobno typowa usterka po pewnym przebiegu...

Zalezy od auta - w niektorych jest 'bardziej plywajace' i zawsze bedzie pukac. Ale sie pytam z ciekawosci wink.gif

Napisano

> Przebieg tego auta to 3 kilometry i 100 metrów. Myślisz, że jakość

> cytryny jest aż tak kiepska ?

Nie, nie sadze. Po prostu widocznie TTTM. Szumem te bym sie nie przejmowal waytogo.gif

Napisano
  • Autor

No dobra skupmy się na tym szumie podszas pracy silnika, który zanika po wciśnięciu sprzęgła - przypadkowa usterka czy wada każdego egzemplarza?

Napisano

> No dobra skupmy się na tym szumie podszas pracy silnika, który zanika

> po wciśnięciu sprzęgła - przypadkowa usterka czy wada każdego

> egzemplarza?

Jak dla mnie rzecz absolutnie normalna. Ale wszystko zalezy jaki 'duzy' ten szum. Np. w budynku bedziesz slyszal go duzo bardziej, na ulicy juz mniej - na forum nie da sie opisac slowami natezenie dla 'dobrego' i 'zlego' szumu. Odpal inne auto i bedziesz wiedzial, czy TTTM. A ze po wcisnieci sprzegla ciszej? Podpowiem - czemu zima kaza wciskac sprzeglo przy zapalaniu? wink.gif

Napisano

mnie sie taki objaw pojawił przy przebiegu 80 kkm dopiero..ale pono jest wszystko wporzo i z łaozykiem i ze skrzynią... ale w nowym to nie wiem co to znaczy... jedz do iinego salonu i sprawdz inne auto...

Napisano

Łożyska wałka sprzęgłowego. Jeżeli nie słychać za bardzo to nie przejmować się. Bywa tak że po wymianie jest jeszcze gorzej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.