Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie w Warszawie Tartarini ??

Featured Replies

Napisano

Witam,

Gdzie w Warszawie można zrobić rwgulację instalacji Tartarini?? Oprócz Autogazu na Muszkieterów wink.gif

Napisano

> Witam,

> Gdzie w Warszawie można zrobić rwgulację instalacji Tartarini??

> Oprócz Autogazu na Muszkieterów

A co jest nie tak z autogazem na muszkieterów, właśnie zapisałem się tam na instalacje ? Jeśli oczywiście mówimy o tym samym "Atogazie Mazowsze" na okęciu ? Polecili mi go w Carserwisie....

Napisano
  • Autor

> A co jest nie tak z autogazem na muszkieterów, właśnie zapisałem się tam na instalacje ? Jeśli oczywiście mówimy o tym samym "Atogazie Mazowsze" na okęciu ? Polecili mi go w Carserwisie....

Hmmm głównie termin mi u nich nie pasował i godziny ich pracy (to znaczy pracują dokładnie tak jak ja tak że żeby do nich się wybrać na regulacje musze brać urlop). Nie zakładałem u nich instalacji ściągnąłem samochód z założoną Tartarini u nich robiłem tylko regeneracje reduktora. Podejście raczej OK, wynik oslabiony.gif średni. Z tym że składam to raczej na karb mojej nie najlepiej dobranej przez poprzedniego właściciela istalacji (II gen do samochodu z wp wtryskiem i plastikowym kolektorem - fakt że przejechał na niej 70 kkm). Natomiast Carserwis ich poleca ponieważ ... są przedstawicielami Tartarini kóra to firma robi dedykowane dla Fiata instalacje. wink.gif

Napisano

> Tartarini to firma która robi

> dedykowane dla Fiata instalacje.

a to dobre hehe.gif

Napisano
  • Autor

> a to dobre

mad.gif No dobra źle się wyraziłem. Ma referencje Fiata i jeżeli się mylę to mnie popraw w samochodach Fiata gdzie fabrycznie montowany jest gaz montowane są właśnie intalacje Tartarini. Ale żeby tak od razu chaja.gif

Napisano

> No dobra źle się wyraziłem. Ma referencje Fiata

Żadna instalacja gazowa nie ma "referencji Fiata"

> i jeżeli się mylę to

> mnie popraw w samochodach Fiata gdzie fabrycznie montowany jest

> gaz montowane są właśnie intalacje Tartarini.

a w których fiatach jest montowany "fabryczny gaz"? Znalazłeś może instalację gazowa na liście opcji jakiegoś fiacika?

Tartarini wlazło w sieć ASO Fiata i mocno sie tam trzyma

Napisano

> Witam,

> Gdzie w Warszawie można zrobić rwgulację instalacji Tartarini??

> Oprócz Autogazu na Muszkieterów

bedzie ciezko, ja kiedys znalazlem jeden warsztat na Brudnie co mi wyregulowali, to pojechalem poprawiac na Muszkieterow ok.gif

Napisano
  • Autor

> Żadna instalacja gazowa nie ma "referencji Fiata"

Kurcze patrz jak kłamią na swojej stronie palacz.gif

> a w których fiatach jest montowany "fabryczny gaz"? Znalazłeś może instalację gazowa na liście opcji jakiegoś fiacika?

Multipla

Doblo

Siena

Palio

Uno

Punto chyba też ale tego pewny nie jestem

Jeżeli w Polsce nie możesz sobie kupić samochodu na gaz nie znaczy że tego nie robią. Chociaż wcześniej w ofercie mieli Multiplę na gaz. smirk.gif

Warto sprawdzić coś zanim na kogoś naskoczysz. Jak będziesz miał problemy z potwierdzeniem tych informacji napisz to Ci linki prześlę palacz.gif

Napisano

> Kurcze patrz jak kłamią na swojej stronie

Gdzie są zapisane te referencje? na jakiej stronie?

> Multipla

> Doblo

> Siena

> Palio

> Uno

> Punto chyba też ale tego pewny nie jestem

skąd takie informacje? poza tym chyba troche stare jesli piszesz o sienie/palio i uno

> Jeżeli w Polsce nie możesz sobie kupić samochodu na gaz nie znaczy że

> tego nie robią. Chociaż wcześniej w ofercie mieli Multiplę na

> gaz.

Gaz ziemny CNG!!!!!!! Co ma do tego LPG????

> Warto sprawdzić coś zanim na kogoś naskoczysz. Jak będziesz miał

> problemy z potwierdzeniem tych informacji napisz to Ci linki

> prześlę

poproszę o linki! Bo mnie zdarzyło sie pisać do FAP w Bielsku z pytaniem o "fabryczne instalacje gazowe" oraz "referencje". FAP nie zaleca/poleca żadnej instalacji LPG ani warsztatu montującego. Odsyłają do ASO.

Napisano

> Warto sprawdzić coś zanim na kogoś naskoczysz

hehe.gifzlosnik.gifhehe.gifhehe.gifzlosnik.gifhehe.gif

Warto. Oj warto!

Napisano
  • Autor

> Gdzie są zapisane te referencje? na jakiej stronie?

na stronie Tartarini Auto i gdzieś na stronie fiata też widziałem

> Gaz ziemny CNG!!!!!!! Co ma do tego LPG????

Kurcze przecież nie rozmawialiśmy o LPG tylko o firmach robiących instalacje Taratrini zresztą jak i inne robią i CNG i LPG a i różnica jest tylko do reduktora dalej sterowanie i reszta podobne

> poproszę o linki! Bo mnie zdarzyło sie pisać do FAP w Bielsku z

> pytaniem o "fabryczne instalacje gazowe" oraz "referencje". FAP

> nie zaleca/poleca żadnej instalacji LPG ani warsztatu

> montującego. Odsyłają do ASO.

fabryczne instalacje gazowe - a CNG to nie gaz?? To już bardzie LPG nie jest gazem bo ciekły. Linki jak się wyrobię z pracą po południu. Natomiast jesli chodzi o fabryczne w Polsce to Fiat na 100% oferuje bo przystapili do przetargu na zakup nowych samochodów zasilanych gazem. Fakt że nie była to 1 szt ...

Napisano
  • Autor

> Warto. Oj warto!

no i poza tym odbiegliśmy trochę od tematu 20.GIF

Napisano

> no i poza tym odbiegliśmy trochę od tematu

Tak. 20.GIF

Napisano

> na stronie Tartarini Auto i gdzieś na stronie fiata też widziałem

www.autogaz.com.pl

www.fiat.pl

nie znalazłem frown.gif

> Kurcze przecież nie rozmawialiśmy o LPG tylko o firmach robiących

> instalacje Taratrini zresztą jak i inne robią i CNG i LPG a i

> różnica jest tylko do reduktora dalej sterowanie i reszta

> podobne

> fabryczne instalacje gazowe - a CNG to nie gaz?? To już bardzie LPG

> nie jest gazem bo ciekły. Linki jak się wyrobię z pracą po

> południu. Natomiast jesli chodzi o fabryczne w Polsce to Fiat na

> 100% oferuje bo przystapili do przetargu na zakup nowych

> samochodów zasilanych gazem. Fakt że nie była to 1 szt ...

przerobić fiata na LPG się da - co nie znaczy że będzie to jakaś "fabryczna instalacja" wink.gif

CNG - to gaz - ale kto to zamontuje do osobówki - bez sensu (waga zbiorników, zasięg, dostępność CNG)

Napisano
  • Autor

> www.autogaz.com.pl - www.tartariniauto.it

> www.fiat.pl - www.fiat.com

> nie znalazłem - bo szukał na polskich smirk.gif

> przerobić fiata na LPG się da - co nie znaczy że będzie to jakaś

> "fabryczna instalacja"

> CNG - to gaz - ale kto to zamontuje do osobówki - bez sensu (waga

> zbiorników, zasięg, dostępność CNG)

No cóż ja mam w CNG w Bravo palacz.gif. Wagi ziorników nie odczuwam (50kg - to mniej więcej tak jakbyś z pełnym bakiem jeździł) amortyzatory tylne padły przy 120 kkm samochód nie siedzi w Baku wożę jakies 15 litrów paliwa pełne zbirniki gazu ważą dodatkowe 10 kg... Zasięg no to jest mała wada bo tylko 200 w mieście poza 250 max ale LPG ze zbiornikiem toroidalnym 35 litrów też chyba nie ma dużo więcej. Dużą wadą jest natomiast dostępność stacji w Polsce jak na lekarstwo ja mam ten plus że w mieście robię koło 250 km tygodniowo a stacje mam pod nosem to mi pasuje smile.gif. Ale w Polsce rzeczywiście komuś spoza miast gdzie są stacje nie ma sensu CNG. Natomiast z tym "ale kto to zamontuje do osobówki - bez sensu" się nie zgadzam nono.gif Jest sens i to tym bardziej w POlsce gdzie cena LPG jest planowana na poziomie 2,5 zł na koniec roku i będzie on zawsze drożał razem z benzyną (pochodna ropy) a CNG kosztuje 1,29 i nie ma na niego akcyzy. Za granicą ceny LPG i CNG są porównywalne a ludzie i tak montują CNG w osobówkach (moja przyjechała z Włoch z założoną taką instalacją). Tam gdzie tankuje coraz więcej samochodów przybywa - fakt że są to głównie ściągnięte z zachodu z instalacjami ale zdażają się też Multiple które jeżdżą jako Taxi, jest kilka Merców i Volvo które mają fabryczne. A fabryczne mają zbiorniki pod podłogą i bagażnik wolny poza tym zasięg koło 450 km. Tak że całkiem pozbawione sensu to to nie jest

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.