Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik parkowania - poprowadzenie przewodow

Featured Replies

Napisano

Chcialbym do swojej astry f zamontowac czujnik parkowania. Rozkladam sie po allegro i najchetniej bym wzial taki bez wyswietlacza LCD z samym sygnalem dzwiekowym. Cos np jak ten: http://allegro.pl/item453589093_czujnik_cofania_sygnalizacja_dzwiekiem_buzzer.html

Powiedzcie mi czy da sie poprowadzic przewody od czujnikow w zderzaku do bagaznika bez wiercenia (jakas dziura czy cos juz jest?)? Centralke bym zamontowal pod oslona wew od lampy z ktorej bralbym napiecie od wstecznej zarowki. Pozostaje jeszcze kwestia zainstalowania glosnika, w ktorym miejscu najlepiej go zamontowac? - czy montujac go w bagazniku pod tylnia polka bedzie go slychac w miare dobrze?

Napisano

glosnik to chyba bardziej przy kierowcy..

zalezy tez czy sluchasz radia podczas parkowania 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Taki czujnik i tak sie tylko uzywa w ekstremalnych przypadkach wiec nawet sciszenie radia w razie czego problemem nie bedzie.

Napisano

Ja ostatnio u siebie montowałem czujniki i przewody poprowadziłem przez kratke wentylacyjną, która jest w bagażniku po prawej stronie- po odsunieciu osłony jest tam kratka taka na dole. Pomocne przy motazu czuników może być to CZUJNIKI

Napisano

> Powiedzcie mi czy da sie poprowadzic przewody od czujnikow w zderzaku

> do bagaznika bez wiercenia (jakas dziura czy cos juz jest?)?

Ja prowadziłem przez przelotkę przewodów lampki oświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Montaż odbył się bez zdejmowania zderzaka.

Napisano

20.GIFNie zdejmowałem nigdy zderzaka. W bagażniku pod wykładziną obok prawej lampy jest w podłodze gumowa zaślepka, tamtędy przewody do wnęki lampy. Brzęczyk obok lampy, lub na zewnątrz pod półkę, jest dość głośny. Jeżeli z wyświetlaczem to prawym progiem za schowek i do góry przez kratkę nawiewu na środek.

Powodzenia!!!

Napisano

Bez zdejmowania zderzaka spokojnie przeciągniesz przewody przez istniejące zaślepki i otwory. Wygodniej i szybciej, jeżeli pomozesz sobie przyprzeciąganiu kabelków kawałkiem w miarę sztywnego drutu np stalowego ok. 1 mm albo miedzianego ok. 2mm, lepiej w izolacji. Nawet spoko przeciagniesz przewody aż do konsoli lub np. prawym słupkiem przy przedniej szybie nad lusterko wsteczne (mam tam wyświetlacz).

Buzzer często jest zbyt denerwujący i nie można go wyłączyć, a na ekran można patrzeć tylko wtedy, kiedy to potrzebne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.