Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przycisk otwierania/zamykania drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam,

czy ma ktoś może rozwiązanie z wewnętrznym przyciskiem do otwierania lub zamykania zamków poprzez centralny zamek? Tak sobie myślę, że owszem działa to poprzez wciśnięcie lub wyciągnięcie rygla, ale wygodniej byłoby mieć jakiś przycisk. Mam sterownik alarm + central STIG i tam powiedzieli, że się oczywiście nie da, bo nie i mam nie wydziwiać. (bo z pilota można jednocześnie alarm i zamki, a z kabla się nie da).

Skoro przyciskam rygiel i reszta zamków się zamyka/otwiera, to może da się jakoś do niego wpiąć. Nie jestem znawcą technicznym, dlatego proszę o sugestie.

A może jakiś sterownik w którym alarm i zamek można aktywować niezależnie.

Pozdrawiam

Kuba

Napisano

A moze wystarczy ci opcja ze zamyka zamki po zapaleniu silnika, ale niewiem czy o to ci chodzi, a to chyba w kazdym alarmie da sie ustawic.

Napisano
  • Autor

> A moze wystarczy ci opcja ze zamyka zamki po zapaleniu silnika, ale > niewiem czy o to ci chodzi, a to chyba w kazdym alarmie da sie

> ustawic.

U mnie to działa losowo i nie potrafię powiedzieć od czego to zależy. Ale mając zamknięty zamek i np zatrzymując się przy autostopowiczce muszę się wygiąć i podnieść ręcznie rygiel jeśli nie chcę równocześnie gasić silnika. Nie jest super wygodne. Do tego przydałby się przycisk jak w porządnych samochodach (miałem tak w civicu kiedyś).

Kuba

Napisano

> nie chcę równocześnie gasić silnika. Nie jest super wygodne. Do tego przydałby się przycisk jak w porządnych samochodach miałem tak w civicu kiedyś). Kuba

...zacznij klameczką delikatnie otwierać drzwi - w pierwszej kolejności otwiera się centralny a dopiero jak natrafisz na większy opór - otwierają się drzwi...

pzdr

Napisano
  • Autor

> ...zacznij klameczką delikatnie otwierać drzwi - w pierwszej

> kolejności otwiera się centralny a dopiero jak natrafisz na

> większy opór - otwierają się drzwi...

Panowie, ale ja to wszystko wiem i naprawdę nie o to mi chodzi. Czy nikt przede mną na to nie wpadł?

Kuba

Napisano

> Panowie, ale ja to wszystko wiem i naprawdę nie o to mi chodzi. Czy

> nikt przede mną na to nie wpadł?

> Kuba

masz oryginalny central czy dokładany ???

jeśli oryginalny to nie wiem jaki jest układ przewodów ale zawsze są cztery przewody

sa oznaczone kolorami i przykładowo bedzie to :

czarny

czerwony

brązowy

niebieski

przecinasz każdy kabel osobno ale na tej samej wysokości , sprawdzasz miernikiem gdzie jest zasilanie siłownika...

niech to będzie czerwony i czarny , te łączysz z powrotem i izolujesz ,

wychodzi na to , że brązowy i niebieski sa od sterownika NC tzn , jeśli odłączysz to zamki odrygluja sie , a jeśli złączysz to zaryglują ...

złącz je tymczasowo z powrotem i załącz zamek aby zaryglować go ..... następnie odłącz przykładowo niebieski od siebie i sprawdż czy odrygluje się zamek ....

teraz tylko pozostało ci załatwic jakis prytny rozłącznik NC (rozłączający stabilny) i wpiąc go szeregowo pomiędzy dwoma np niebieskimi .....

jest jescze druga strona medalu gdy działa bistabilnie nz zasadzie impulsu (kiedy złączenie brązowego i niebieskiego spowoduje zaryglowanie i znów impuls - odryglowanie )

Napisano

> U mnie to działa losowo i nie potrafię powiedzieć od czego to zależy.

dziala, zamki sie rygluja, jesli przed przekreceniem kluczyka zamkniesz wszystkie drzwi. Jesli masz otwarte drzwi i przekrecisz kluczyk to alarm nie rygluje zamkow. Przynajmniej ja tak mam.

Napisano

> zatrzymując się przy

> autostopowiczce muszę się wygiąć i podnieść ręcznie rygiel

Dziwne Mysle, ze nie musisz, wystarczy lekko pociagnac za klamke, jak juz to ktos pisal wczesniej, zamki powinny sie odryglowac.

Napisano
  • Autor

> masz oryginalny central czy dokładany ???

> jeśli oryginalny to nie wiem jaki jest układ przewodów ale zawsze są

> cztery przewody

Mam dokładany, sterownik STIG, ale dzięki wielkie, bo właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Wsadzili go tam gdzie bezpieczniki są, więc nie będzie problemu z wyprowadzeniem przycisku. A propos czerwonej gałeczki, gdzie szukać jakiś gustownych przełączników samochodowych, żeby nie była jakaś gajga od żuka smile.gif

Dzięki wielkie jeszcze raz

Kuba

Napisano

> Mam dokładany, sterownik STIG, ale dzięki wielkie, bo właśnie o taką

> odpowiedź mi chodziło. Wsadzili go tam gdzie bezpieczniki są,

> więc nie będzie problemu z wyprowadzeniem przycisku. A propos

> czerwonej gałeczki, gdzie szukać jakiś gustownych przełączników

> samochodowych, żeby nie była jakaś gajga od żuka

> Dzięki wielkie jeszcze raz

> Kuba

pomyśl o zaadoptowaniu listwy z włącznikami przeciwmgielnych

Napisano

a mówili niewiem.gifmi wszyscy że to wolny kraj.

Mistake sorry.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.