Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie chce pracowac na benzynie

Featured Replies

Napisano

Juz na samym wstepie napisze ze temat ten dotyczy zupelnie innego samochodu niz astra mianowicie alfy 146. Zamiescilem go tutaj bo wiem ze u was zawsze mozna uzyska sie jakas rade smile.gif a sama zasada dzialania samochodu jest podobna.

Problem wyglada nastepujaco. Samochod odpala mniej wiecej dopiero za 2 lub 3 razem. Kiepsko trzyma obroty, nie reaguje na pedal gazu - przy wcisnieciu pedalu najczesciej gasnie. Pompa paliwo podaje tylko nie wiadomo czy o odpowiednim cisnieniu ( jak popuszcze obejme na przewodzie to paliwo wystrzelilo spod węża wiec chyba nie jest źle. Wtryskiwacze byly dzisiaj czyszczone przez dobrego diagnoste i mowil ze dobrze podaja paliwo ( problem zaczal sie przed ich czyszczeniem)Wszystkie wtryskiwacze dostaja teznapiecie.

Na gazie samochod jest troche mulasty ale jezdzi w miare ok ( jakis tydzien temu wymienilem instalacje na sekwencje i nie mozna bylo jej dobrze ustawic bo kiepsko jedzil na benzynie, ale jezdzil)

wiec wydaje mi sie ze przewody i swiece mozna wykluczyc bo na gazie w trybie awaryjnym odpala elegancko.

Prosze was o jakies rady co mozna sprawdzic, co moze miec a to wplyw bo juz mnie sie pomysly skonczyly :/ confused.gif

Napisano

Sytuacja poprawia się po nagrzaniu?

Który rocznik?

Nie było czasem strzała na gazie?

Przepływomierz sprawdzony?

Napisano
  • Autor

> Sytuacja poprawia się po nagrzaniu?

nie :/

> Który rocznik?

1998

> Nie było czasem strzała na gazie?

na gazie czasami jest sytuacja jakby strzelal ale to sekwencja i nie jest to taki typowy strzal jak na starej 2 gen

> Przepływomierz sprawdzony?

odłączałem go i nie bylo roznicy, ale ponoc objawy walnietej przeplywki to brak mocy powyzej 4k obrotów

Napisano

Przydałoby się podłączyć diagnoskop i zobaczyć co pokazuje przepływomierz i regulator obrotów jałowych.

Mogę Ci podać jakie ma być napięcie na przepływomierzu na wolnych obrotach, ale musisz mi powiedzieć ile kabli z niego wychodzi. Poza tym będzie to pomiar bardzo orientacyjny.

Niestety przy takich usterkach bez kompa ciężko.

Napisano
  • Autor

> Przydałoby się podłączyć diagnoskop i zobaczyć co pokazuje

> przepływomierz i regulator obrotów jałowych.

> Mogę Ci podać jakie ma być napięcie na przepływomierzu na wolnych

> obrotach, ale musisz mi powiedzieć ile kabli z niego wychodzi.

> Poza tym będzie to pomiar bardzo orientacyjny.

> Niestety przy takich usterkach bez kompa ciężko.

podjade dzisiaj do diagnosty i sprawdzimy ale przeczesałem rozne fora i po odpieciu przepływki samochod powinien jako tako pracowac a on prawie w ogole nie chodzi confused.gif

Napisano

> podjade dzisiaj do diagnosty i sprawdzimy ale przeczesałem rozne fora

> i po odpieciu przepływki samochod powinien jako tako pracowac a

> on prawie w ogole nie chodzi

ja bym postawił na to że gaz przepuszcza lub za dużą dawkę gazu dostaje. przyzakręć dopływ lpg wypal gaz do końca , jeśli odpalisz na bęzynie to z pewnością gazu jest za dużo-za bogata mieszanka. Gaz zostaje w cylindrach a gdy odpalasz dochodzi nowa dawka paliwa. nagrzany silnik lepiej radzi sobie ze zbyt bogatą mieszanką . regulacja dawki lpg lub nieszczelność wtrysku lpg--może tu jest problem

Napisano

Komputer był resetowany?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.