Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

schemat podłączenia halogenów

Featured Replies

Napisano

Witam przymierzam sie do zamontowania halogenów w Uniaczu w zderzakach no i mam prośbę chciałbym aby ktoś przesłał mi jakiś schemat podłaczenia Z gory bardzo dziekuje

Napisano

> poszedł meil

To ja też poproszę. Wiem, że niektóre Uno miały juz gotową instalację. Jest wiele różnych opinii dotyczących instalacji elektrycznej halogenów.

Czy ktoś może pokazać jak to jest fabrycznie podłączone i jak to fabryczne połączenie wykonać w samochodzie niewyposażonym w instalację do halogenów.

Napisano
  • Autor

Tak czytalem to wczesniej ale jakos nie dociera to do mimo wszystko bardzo oszczednie to opisane

Napisano

> Tak czytalem to wczesniej ale jakos nie dociera to do mimo wszystko

> bardzo oszczednie to opisane

No i podobno jest parę błędów w tej instalacji, tak przynajmniej wynika z komentarzy.

Fabrycznie powinny być podłączone tak, że można je zapalić już po włączeniu świateł pozycyjnych.

Czy jest ktoś kto zakładał sobie halogeny?

Najlepiej gdyby wypowiedziały się osoby, które zakładały sobie halogeny. Niech opowiedzą ja to zrobiły i jak podłączyły.

Napisano
  • Autor

No własnie tak powinno byc ja myslalem zeby je podlaczyc pod przycisk tylnego przeciewmgielnego ale nie wiem czy wlacznik wytrzymalby ampery i czy nie bedzie zbyt duzego spadku napiecia

Napisano

ja mam podłączone przez przekaźnik pod przycisk oryginalny w szoferce, i zapalaja mi się tylko jak mam włączone postojówki bo zasilanie wziołem właśnie z postojówek

> No i podobno jest parę błędów w tej instalacji, tak przynajmniej

> wynika z komentarzy.

> Fabrycznie powinny być podłączone tak, że można je zapalić już po

> włączeniu świateł pozycyjnych.

> Czy jest ktoś kto zakładał sobie halogeny?

> Najlepiej gdyby wypowiedziały się osoby, które zakładały sobie

> halogeny. Niech opowiedzą ja to zrobiły i jak podłączyły.

Napisano
  • Autor

> ja mam podłączone przez przekaźnik pod przycisk oryginalny w

> szoferce, i zapalaja mi się tylko jak mam włączone postojówki bo

> zasilanie wziołem właśnie z postojówek

> > halogeny. Niech opowiedzą ja to zrobiły i jak podłączyły.

a mozesz opisac po krotrce jak to wszystko podlaczyles pod jaki przekaznik i gdzie on sie znajduje?

Napisano
  • Autor

kolejny problem dla mnie to zakup koszyczków montażowych do halogenów w zderzaku nie orientujecie sie gdzie takowe mozna nabyc?

Napisano

> kolejny problem dla mnie to zakup koszyczków montażowych do halogenów

> w zderzaku nie orientujecie sie gdzie takowe mozna nabyc?

Ja kupiłem normalnie w sklepie Fiata, chyba kosztowały coś kolo 20zł za sztukę. Kupiłem też bez problemu oryginalny włącznik z tym ,że to ustrojstwo wielkości kostki cukru kosztowało mnie 60zł crazy.gif. Ale bez problemu mi to sprowadzili.

Aha kupując ten włącznik trzeba zaznaczyć sprzedawcy, że ma to być włącznik do przednich lamp przeciwmgłowych, bo w moim przypadku się pomylili i przysłali do sklepu do tylnych.

Różnica jest taka, że na ikonce na włączniku przednich świateł przeciwmgłowych promienie lampy skierowane są w dół, a na włączniku tylnych świateł przeciwmgłowych promienie lampy na ikonce są poziomo.

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem normalnie w sklepie Fiata, chyba kosztowały coś kolo 20zł

> za sztukę. Kupiłem też bez problemu oryginalny włącznik z tym

> ,że to ustrojstwo wielkości kostki cukru kosztowało mnie 60zł .

> Ale bez problemu mi to sprowadzili.

> Aha kupując ten włącznik trzeba zaznaczyć sprzedawcy, że ma to być

> włącznik do przednich lamp przeciwmgłowych, bo w moim przypadku

> się pomylili i przysłali do sklepu do tylnych.

> Różnica jest taka, że na ikonce na włączniku przednich świateł

> przeciwmgłowych promienie lampy skierowane są w dół, a na

> włączniku tylnych świateł przeciwmgłowych promienie lampy na

> ikonce są poziomo.

mozesz mi podac jakis namiar na ten sklep bo w moim regionie niestety nigdzie nie maja tego

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a774428cb8ecfa01

tutaj jest idealny schemat na podlaczenie

Napisano

> mozesz mi podac jakis namiar na ten sklep bo w moim regionie

> niestety nigdzie nie maja tego

> http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a774428cb8ecfa01

> tutaj jest idealny schemat na podlaczenie

Nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową.

Tutaj jest lokalizator tego sklepu.

Swoje strony też chyba nie mają. Ale sklep jest bardzo dobrze zaopatrzony i bez problemu sprowadzają różne części.

Dzięki za schemat. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową.

> Tutaj jest lokalizator tego sklepu.

> Swoje strony też chyba nie mają. Ale sklep jest bardzo dobrze

> zaopatrzony i bez problemu sprowadzają różne części.

> Dzięki za schemat.

Przetestowałem w domciu to podlączenie na nowym przekaźniku i działa jak należy smile.gif

Napisano
  • Autor

Pytanko dla tych którzy mają podłaczone halogeny w zderzaku a mianowicie czy czwarty przycisk w konsoli do zalaczania tych halogenow (ten zaslepiony) jest sterowany masą??

Napisano

> Pytanko dla tych którzy mają podłaczone halogeny w zderzaku a

> mianowicie czy czwarty przycisk w konsoli do zalaczania tych

> halogenow (ten zaslepiony) jest sterowany masą??

Tak on steruje masą ale jak dobrze pamiętam to u mnie nie było wyprowadzonego przewodu z przycisku więc sam go wyprowadzałem.

Napisano
  • Autor

> Tak on steruje masą ale jak dobrze pamiętam to u mnie nie było

> wyprowadzonego przewodu z przycisku więc sam go wyprowadzałem.

Tak dokladnie nie ma wyprowadzonego przewodu wiec trzeba go sobie wyprowadzic z tej bialej szerokiej kochy , pozniej z przekaznika minus gdzies na obudowe i juz bedzie zamykac obwod i otwierac smile.gif

Napisano

> poszło

Dzięki smile.gif

Napisano
  • Autor

witam ponownie

Napisze to w formie komuniaktu jakiegoś obwieszczenia ale mysle że warto smile.gif Pewnie ameryki nie odkryłem ale dla tych którzy zamierzaja w przyszłości montować halogeny to napewno sie przyda, a mianowicie :

Nie ma sensu przepłacać w serwisie na oryginalny przycisk jako ten czwarty w konsoli i płacic za niego coś ok 58 zl wystatrczy udać sie do najbliższego szrocika i wymontować przycisk hmmm wydaję sie obojętne ktory tzn. ogrzewanko tylnej szyby, tylne wycieraczki czy tez przeciwmgielne tył ja wymontowalem ten z logo przeciwmgielnych pomyslalem ze ma takie same logo wystarczy okrecic o 360 stop. przycisk i bedzie sie nie co roznil ale to własnie ale kazdy z tych przycisków zamyka obwód inaczej tzn kazdy z nich ma trzy blasszki po wcisnieciu przycisku zamykany jest albo na skrainych albo srodkowy z prawym lub z lewymW moim przypadku potrzebuje obwodu na skrajnych gdyz gniazdo to wymusza niestety ten ktory wymontowalem niestety zamykal obwod srodkowy z prawym ale na szczescie ten od odrzewania tylnej szyby spelnia w 100 proc. swoja funkcje a pozniej tylko zamienic grafike czolowa i po klopocie Na szczescie doszedlem do tego bo w pierwszej chwili bylem lekko zszkowany dlaczego nie swieca Instruktaz troche dlugi ale mysle ze komuc poczatkujacemu sie przyda i nie ma sensu przeplacac za oryginalny przycisk w serwisie Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli ktoś ma w pobliży szrocik to może i warto, ale jak ja mam jeździć po szrotach,

potem szukać na nim Uno,

potem wymontować przycisk,

potem kombinować jak go przerobić

to szybciej, taniej i wygodniej jest kupić po prostu nowy oryginalny i mieć święty spokój.

Napisano

> Jeżeli ktoś ma w pobliży szrocik to może i warto, ale jak ja mam

> jeździć po szrotach,

> potem szukać na nim Uno,

> potem wymontować przycisk,

> potem kombinować jak go przerobić

> to szybciej, taniej i wygodniej jest kupić po prostu nowy oryginalny

> i mieć święty spokój.

Szrot jest praktycznie na każdej wsi, i w 80% znajdziesz na nim Uno.

I każdy przycisk zamknie obwó, ja mam z przeciwmgielnych tył a młody1983 miał z ogrzewania(bez przerabiania).

Więc naprawdę warto.

Napisano

W moim przypadku do najbliższego szrotu mam jakieś 25 kilometrów, kiedyś tam byłem i Uno ale goła blacha, więc czasem wolę dopłacić trochę do interesu i kupić odrazu jakąs pierdołę nawet gdy jest droga niż wywalić kasę na paliwo podczas szukania pierdoły gdzie czasem zdarzy się, że nie znajdę tego co szukam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.