Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik 1.1 SPI zamiana 1.2 8V 60KM lub 75Km?

Featured Replies

Napisano

Witam jak w temacie. powoli kończy mi sie silnik i niechce mi sie pchac w remont jednostki i tak zastanawiam sie nad kupnem używki. czy moge włożyc silnik 1.2 60KM lub 75KM w miejsce mojego 1.1? co trzeba dokupic/ co wyrzucic? opłacalne to jest?niechce spzredawac autka bo jest od lat w rodzinie i jest pewniakiem:)

Napisano

Lepiej na 75KM - mocniejszy. Do Swapa potrzebujesz silnik smile.gif , sterownik, wiązke kabli od wtrysków, pompa paliwa (większa wydajność), powinna być też skrzynia (inne przełożenia), większa chłodnica (dłuższa pasuje od wersji 60KM), kolektor wydechowy (chyba), w wersji 75KM występują chyba tylko liczniki SX jak masz S-ke to jeszcze potrzebny będzie czujnik temperatury ( ze starego silnika). Obudowa filtra powietrza jest też inna. Łapy pasują, rozrusznik, altek.

Chyba to prawie wszystko, ale mogłem coś ominąć (robiłem swapa z kolegą jakiś rok, półtora temu)

Napisano
skrzynia i chłodnica z 1.1 spokojnie dają radę przy 75 mpi, kolektor wydechowy przy starym układzie też może od biedy zostać z 1.1
Napisano
  • Autor

kurcze to juz wole sprzedac swojego kropala... frown.gif za dzue koszty tego wszsytkiego... frown.gif

Napisano

> za dzue koszty tego wszsytkiego...

no trzeba jeszcze doliczyć do tego remont kupionej jednostki bo nie wiadomo co się dzisiaj kupuje, możesz kupić w gorszym stanie niż twój 1.1

Napisano
  • Autor

> no trzeba jeszcze doliczyć do tego remont kupionej jednostki bo nie

> wiadomo co się dzisiaj kupuje, możesz kupić w gorszym stanie niż

> twój 1.1

no to tez fakt.... chyba go opchne... chce ktos kupic? zeby.GIFsmile.gif 5000pln ze znizką dla AK smile.gif oponki fele hehhe:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.