Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

smarowanie ciegien lewarka zmiany biegow

Featured Replies

Napisano

witam,

panowie czy ktos to przerabial ?

rozebralem w sobote tunel srodkowy zostala gabka wokol plastikowego "lozyska" lewarka troche balem sie rozkrecac mocowanie lewarka ( 4 sruby ) ...

czy po sciagnieciu gabki bedzie dojscie do ciegien ?

czy tam jeszcze jest nastepne ustrojstwo...

probowalem od dolu sie dostac - odkrecilem wszystkie sruby oslony termicznej ale cos blokuje oslone na wysokosci lewarka zmiany biegow...

dzieki za nfo smile.gif

Napisano

> panowie czy ktos to przerabial ?

Przerabiałem w 1,6

Nie rozkręcałem tunelu, bo to nie tu skrzypi i nie tu powstają opory. Smaruje się przeguby trzech cięgieł, które łączą mechanizm skrzyni z drążkiem sterującym.

Dostęp jest od strony komory silnika - można z kanału, ew. czołgając się (jak ja za pierwszym razem), ale da się tam również dostać od góry. Trzy zakończenia cięgieł widać od strony górnego mocowania prawego amortyzatora (w 2,0 może być ciaśniej).

Smarowałem smarem w spraju. Po prostu napsikałem go na te kulki i swożnie. Tak samo potraktowałem przeguby drążków od strony skrzyni, przestawiając lewarek w różne położenia, żeby dotrzeć do zakamarków.

Napisano

szkoda ze w 2.0 jest tak malo miejsca no ale zobaczymy popsikam co sie da i oby pomoglo smile.gif

Napisano

Tomasso , mozesz wrzucic rysunek jak wyglada to ustrojstwo dla 2.0 b- dzieki smile.gif

Napisano

> Tomasso , mozesz wrzucic rysunek jak wyglada to ustrojstwo dla 2.0

Tak samo jak dla 1,8 i 1,6.

Załączam.

post-17649-14352464719287_thumb.jpg

Napisano

Od gory do ciegien sie nie dostaniemy ,niestety crazy.gif , trzeba sciagac wydech grinser006.gif . Bede to robil bo cos mi za gleboko lewarek wpada grinser006.gif i chyba wali juz o oslone wydechu zlosnik.gif

Napisano

> Smaruje się przeguby trzech cięgieł, które łączą mechanizm

> skrzyni z drążkiem sterującym.

A to się smaruje?

Przerabiałem to w Tipo . Te kulki "chodzą w gniazdach wyłożonych tworzywem. A tworzyw się prawdopodobnie nie smaruje.

Ja wymienialem całe przeguby.

Napisano

> A to się smaruje?

Się smaruje. Cięgła są nisko nad ziemią i się syfu tam zawsze napycha. A smarowanie zaproponował mi mechanik ASO, gdy usłyszał, jak skrzypię.

Sam sobie nasmarowałem, kaski bez 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Się smaruje. Cięgła są nisko nad ziemią i się syfu tam zawsze

> napycha. A smarowanie zaproponował mi mechanik ASO, gdy

> usłyszał, jak skrzypię.

Patrz Pan ale technika poszła do przodu. A mnie pan z ASO zabronił smarować pod groźbą klątwy.

> Sam sobie nasmarowałem, kaski bez

ok.gif

Napisano

no i juz po opercji smarowania

jak chodzi o 2.0 z dolu sie dostalem do ciegien - popsikalem sporo oleju i rzeczywiscie jak reka odjal zadnych skrzypien jest tak jak nalezy - musialem poczekac zeby auto troche ostyglo a ja juz myslalem ze trzeba lewarek zmiany biegow rozmontowac smile.gif

Napisano

Dokładnie tak jak Koledzy napisali. To samo miałem dawno temu w temperówce. Przez przypadek odkryłem sposób. W marysi zaczęło sie to samo. Najzabawniejsze że w serwisie o tym nie wiedzieli albo nie chcieli ujawnić że to takie proste. Więc starym sposobem od góry spsikałem i teraz zawsze jest dobrze. W 1,6 od góry jest znakomity dostęp i powinno to byc stałą formą obsługi, jak sprawdzanie oleju.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.