Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja z kamieniem - zgięty tłumik.

Featured Replies

Napisano

Witam. Jechałem po nie równej drodze, kręciłem kręciłem, ale i tak wpadłem na kamień i dość mocno uderzyłem centralnie w środkowy tłumik aż się wygiął, HUK! spory ale gdy się zatrzymałem i sprawdziłem co i jak i odpaliłem ponownie to żadnych objaw nie zauważyłem - jeździ się nadal tak jak dawanie. I mam pytanie czy muszę wymienić tłumik ( Patrz załącznik ) i tak mniej więcej wygląd po kolizji i nie wiem czy wydać te ponad 100zł. Astry są jakoś nisko zawieszone, i często mi się zdarza że środkowy tłumik lub miska oleju obrywa i ma wgniecenia. Jeździć dalej czy wymieniać? Pozdrawiam.

Napisano

Jeździj dalej (raczej)... tego jeżdżenia i tak pewnie będzie znacznie mniej, bo taki tłumik zapewne za jakiś czas zacznie się rozszczelniać i hałasować.

A co do niskiego zawieszenia - ja tam nie narzekam i swoją astrą wjeżdżam czy parkuję tam gdzie niektóre auta nie mogą - z jedną uwagą - nie pcham się tam gdzie na pewno o coś zahaczę grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Jeździj dalej (raczej)... tego jeżdżenia i tak pewnie będzie znacznie

> mniej, bo taki tłumik zapewne za jakiś czas zacznie się

> rozszczelniać i hałasować.

> A co do niskiego zawieszenia - ja tam nie narzekam i swoją astrą

> wjeżdżam czy parkuję tam gdzie niektóre auta nie mogą - z jedną

> uwagą - nie pcham się tam gdzie na pewno o coś zahaczę

w zasadzie wydatek nie duży, ale pośmigam na tym jakiś czas i jak zacznie coś świrować to zakupię i wymienię... mam też autokask - ciekawe czy takie coś by uwzględniło?

Napisano

> mam też autokask - ciekawe czy takie coś by uwzględniło?

o kurcze, sam jestem ciekawy zlosnik.gif

tylko czy gra warta zachodu ?

Napisano

> mam też autokask -

> ciekawe czy takie coś by uwzględniło?

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś był ustalony tzw. próg minimalny , jeśli wartość usterki nie przekraczała 500zł trza było robić za swoje frown.gif.

Ale jak jest obecnie, tego już nie wiem, tyle tego się narobiło na naszym rynku, o wewnętrznych przepisach tych że firm nie wspomnę- czytać umowy- zwłaszcza fragmenty cienkim druczkiem biglaugh.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> o kurcze, sam jestem ciekawy

> tylko czy gra warta zachodu ?

fakt 100zł tłumik robota własna albo 20zł dla mechaniora jak się nie chce samemu. Pojeżdżę z tym do wiosny, później zmienię może jeszcze gdzieś przyłożę:P , chyba że się rozszczelni to zareaguje szybciej:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.