Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Podskakiwanie samochodu podczas jazdy

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Od pewnego czasu mam taki problem z moją astrą:

gdy jadę z prędkością 60 - 70 km/h odczuwam wibracje w samochodzie a dokładniej jego podskakiwanie. Po przekroczeniu tej predkości wszystko ustaje lub jest poprostu niewyczuwalne. Wczoraj zmieniłem opony na zimowe i te lepsze założyłem na tył i wydaje mi się że problem zmalał (jak jadę na nowej nawierzchni to troszeczkę jeszcze je odczuwam, albo poprostu jestem przewrażliwiony i się ich doszukuję).

Wydaje mi się że problem musi leżeć po stronie tylnego zawieszenia bo z przodu to by się dało odczuć na kierownicy, prawda?

Ma ktoś może jakieś pomysły? Nie zauważyłem również nierównomiernego zużycia opon więc chyba to nie jest zbieżność, prawda?

Pozdrawiam

Napisano

Sprawdź tylne amortyzatory... Jechałem kiedyś za takim... myślałem, że fiknie kozła tyłem do przodu tak mu tył latał w górę i w dół...

Sprawdź koniecznie, bo ich usterka wpływa na bezpieczeństwo podczas gwałtownego hamowania!

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Sprawdź tylne amortyzatory... Jechałem kiedyś za takim... myślałem,

> że fiknie kozła tyłem do przodu tak mu tył latał w górę i w

> dół...

> Sprawdź koniecznie, bo ich usterka wpływa na bezpieczeństwo podczas

> gwałtownego hamowania!

> Pozdr.

Podskakiwanie. Byłem ostatnio na stacji diagnostycznej i wmoty z tyl€ mają 75% i 55%

Kwalifikują się do wymiany?

Napisano

O ile się orientuję, poszczególne zużycia amorków nie są tak istotne, jak różnice między lewym, a prawym - tu 20% raczej dyskwalifikuje amorki, ale niech wypowiedzą się ci, co dokładnie znają normy. A co powiedział diagnosta? Nie spytałeś? Przecież ini się powinni znać najbardziej? Pozdr.

Napisano
  • Autor

> O ile się orientuję, poszczególne zużycia amorków nie są tak istotne,

> jak różnice między lewym, a prawym - tu 20% raczej

> dyskwalifikuje amorki, ale niech wypowiedzą się ci, co dokładnie

> znają normy. A co powiedział diagnosta? Nie spytałeś? Przecież

> ini się powinni znać najbardziej? Pozdr.

Powiedział że jeden słabiej trzyma i tyle. Nie dopytywałem się bo w kolejce czekało kilka osób a blisko było godziny zamknięcia stacji diagnostycznej.

Napisano

z tego co widze i orientuje sie to roznica miedzy lewa a prawa strona jest na granicy dopuszczalności- wydaje mi sie ze jest to 20 % roznicy...

Napisano

> Powiedział że jeden słabiej trzyma i tyle. Nie dopytywałem się bo w

> kolejce czekało kilka osób a blisko było godziny zamknięcia

> stacji diagnostycznej.

właśnie jestem świeżo po wymianie amorów KYB olejowe w moim sedanu na tyle, bo dosłownie były na skraju fatalności zeby.GIF.. choć na stacji wykazywały swoją skuteczność. To że mam hak to ciskałem w niego i astra hip-hop do góry i do dołu - a tak być nie powinnom nawet rodzice siedzący z tyłu mówili że coś za bardzo rzuca na boki i czasami do góry. Po wymianie amorów, różnica ogromna, auto stabilniejsze (5kkm temu zmieniłem przednie), płynnie się porusza, a każdy dół przyjmuje twardo a nie z podskokami. Naciśnięcie w hak nogę powoduje opuszczenie tyłu do dołu i delikatny powrót do góry - nie ma hiphopu ;P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.