Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze sterownikiem ST-2P

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich po długiej przerwie.

Mam problem ze sterownikiem zdalnego sterowania centralnym zamkiem ST-2P. Podłączyłem go jak jest opisane w różnych wątkach, wiadome zasilanie +12v masa i brązowo biały otwieranie brązowo czerwony zamykanie i nic. Sam sterownik przerzuca mase, ale żadnej reakcji ze strony centralnego. Nie wiem co jest grane bo nigdzie nie znalazłem opisu podobnego problemu. I jeszcze jedno zasilanie jest na 100% bez stacyjki. Pliska POMOCY bo mi nerwy długo nie wytrzymają.

Napisano

witam !! a czy centralny "z kluczyka " działa ?

Napisano

A może zamieniłeś zamykanie z otwieraniem? Takie pomyłki czasem się zdarzają... Pozdr.

Napisano
  • Autor

Zamek z kluczyka działa normalnie. A jeśli bym zamienił zamykanie z otwieraniem i tak powinno działać, Przecież tam jest tylko impuls masy wysyłany. Chyba , że się mylę.

Napisano

> A jeśli bym zamienił zamykanie z

> otwieraniem i tak powinno działać, Przecież tam jest tylko

> impuls masy wysyłany.

Ale są osobne przyciski zamykania i otwierania - próbowałeś obu?

Te sterowniki często się wieszają - spróbuj odłaczyć mu zasilanie i ponownie właczyć. Sprawdź, czy na 100% załaczają masę (miernik między +12V i wyjście sterownika).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Sprawdzałem miernikiem na 100% przerzuca masę. Nie wiem może coś z centralnym było kombinowane. Muszę sprawdzić kable jakie idą od siłownika drzwi kierowcy. A i jeszcze jedno jak otwierałem/zamykałem central ze środka to na tych przewodach brązowo białym i brązowo czerwonym nie miałem żadnego sygnału. Nie wiem czy to normalne?

Napisano

To może nie TE kable podłaczyłeś do sterownika? Jeśli jesteś ich pewien, to zewrzyj je przewodem do masy. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Czyli jak nie te kable to znaczy że coś było kombinowane z centralnym. Nie mam możliwości teraz pogrzebać w aucie bo aura nie sprzyja a u kumpla warsztat zastawiony.

Napisano

> Czyli jak nie te kable to znaczy że coś było kombinowane z

> centralnym.

Nie o to mi chodziło - może w wiązce jest klika przewodów o tych samych kolorach i połaczyłeś ze sterownikiem nie te, co idą do zamka... Pozdr.

Napisano
  • Autor

Niestety to nie w ten deseń sprawdzałem kolory przewodów i się nie powtarzają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.