Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy wyłącznik zapłonu-problem.

Featured Replies

Napisano

Kupiłem nowy wyłącznik(49zł),wtyczka od wyłacznika okazała się pomimo lekkiego stopienia jeszcze dobra,całość zmontowałem.Nie działa wskaznik temperatury i wycieraczki.Po przekręceniu kluczyka w lewo i pokonaniu lekkiego oporu i wyczuwalnego pstryknięcia ale jescze przed wyłączeniem wszystkiego wszystko działa.Teraz po uruchomieniu rozrusznika muszę pomału i z wyczuciem przekręcić kluczyk w lewo by wszysko działało.Na rachunku napisane jest,że wył jest do UNO/CC. Pytanie-czy mogę taki wył.reklamować i czy prawdą jest,że UNO i czinkoczento mają takie same wył.?

Napisano

...czy Tobie chodzi o stacyjke hmm.gif

Napisano

Reklamacje zawsze można złożyć. Niestety nie wiem czy Uno i CC mają takie samy wyłączniki.

Napisano
  • Autor

> ...czy Tobie chodzi o stacyjke

TAK

Napisano

prawda jest taka ze w samyn uno były dwa rodzaję wyłączników zapłonu/stacyjek.

o szczegóły dopytaj się Teneberga - on kiedys przerabiał ten temat

pozdr

Napisano
  • Autor

A czy da się go zle wcisnąć.Bo wygląda na to,że styki łączą jak w poprzednim tylko całość jest obrócona względem kluczyka o mały kąt.Omomierzem sprawdziłem,troche zajrzałem do schematu elektrycznego,i wygląda że to: złe ustawienie względem kluczyka.A ja myślałem,że to podczas kręcenia rozrusznikiem napięcie tak się obniża,że wycieraczki się zatrzymują,a to wyłącznik w stacyjce je wyłacza. icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Zaryzykowałem połamanie i wyciągnołem nowy wyłącznik(nie połamały się zaczaski) i porównałem ze starym.Przy obrocie do konca w lewo-takie same.Przy obrocie do konca w prawo(właczanie rozrusznika) prawie takie same.W położeniu zapłon właczony inne.I to łatwo zauważyć i nie trzeba zanosić do sklepu starego by porównać.Patrząc od strony kluczyka jest krążek ścięty z jednej strony.Gdy patrzy się tak,że oś obrotu jest na dole to po włączeniu tak jak podczas jazdy jest włączony, prawy koniec ścięcia jest w starym na 3/4 zatrzasku mocującego wyłącznik,a nowy dokładnie na początku zatrzasku.Tak więc na pewno są dwa rodzaje tych wyłączników,może kiedyś kupię ten dobry a na razie będę jezdził z tym co mam. frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.