Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jedzie jak muł, pali jak smok ta zimna krowa

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chyba padł mi termostat, ponieważ złomolot zaczął palić jak szalony. Muli przy przygazowaniu. Obserwowałem wskazówkę temperatury i po okolo 4 km po mieście stoi na połowie między temp optymalną a zerem - zwykle po tym dystansie silnik osiągał już temp. optymalną (mam na mysli to wcięcie w połowie skali).

Czy to padł termostat czy może być jeszcze coś innego, jakj termostat to jak jeszcze się upewnić, że to jego wina, bo chcę kupić przez allegro, bo w lokalnym warsztacie będzie 2x kosztował.

I ile wyniesie pi razy oko wymiana, czy musze też kupic płyn do chłodnicy? (sam tego nie zrobię, bo nie bardzo mam gdzie).

Eh dobija mnie ta brava:(

Napisano

jeszcze jesli w czasie szybszej jazdy wskazówka opada to znaczy ze obwod jest ciagle otwarty... termostat jak nic

koszt to ok 70zl + plyn, moj mechanik wziął za robote 50 zl.. nie jest to filozofia

Napisano

sprawdź czy mieszanka jest prawidłowa...

może coś gaz namieszał...

Napisano

sprawdz czy masz dobry plyn nie zamarza to jest ok, i zlej do jakiegos naczynia i jak zmienisz termostat to dolejesz najwyzej torche nowego pozdro

Napisano

> sprawdz czy masz dobry plyn nie zamarza to jest ok, i zlej do

> jakiegos naczynia i jak zmienisz termostat to dolejesz najwyzej

> torche nowego pozdro

Odpowietrz ukłąd chłodzenia (Stawiam flache jeśli to nie będzie to) a jeśli nie chcesz wydawać kasy to puki zimno zasłoń 3/4 chłodnicy jakimś kartonem i w droge ,a jeśli chodzi o mulenie podczas jazsy to czy strzela Ci z kolektora przy szybkim wdepnięciu gazu ?

Napisano
  • Autor

> jazsy to czy strzela Ci z kolektora przy szybkim wdepnięciu gazu

Z kolektora nie strzela, płyn powinien być oki, ponieważ pilnuję poziomu i jedynie robię bardzo małe dolewki petrygo (nie ubywa go dużo, do tej pory uzupełniłem coś koło pół litra na przestrzeni 2 lat).

Do tej pory nie miałem czasu się tym problmem zająć, bo innych jest cała masa, ale zatankowałem gaz i na gazie jedzie w miare oki, więc skłaniam się jeszcze do rady Parte.

Swoją drogą instalacja gazowa w tym samochodzie jest skopana, brak filtra gazu, komputer jakieś mało znanej firmy - mam kabelek i znalazłem do niego program, ale wielu opcji nie ma. Zastanawiałem się nad zmianą samego komputerka, ponieważ ten nawet nie ma przłączania na obrotach opadających (tylko nie wiem czy się opłaci ładować w ten samochód kolejne pieniądze).

Poobserwuję wskazówkę temperatury i może wkońcu uda się znaleźć chwilę. W każdym razie dziękuję za wskazówki bow.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.