Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

BRC Just- traci moc podczas jednostajnej jazdy

Featured Replies

Napisano

Mam instalkę BRC Just. Jakieś 5 tys km temu zmieniałem filterek gazu, ok. 1000 km latam na reduktorze po wymianie membran. Instalka po wymianie membran była regulowana. Od kilku dni mam dziwny objaw: przy nagrzanym silniku i jeździe na trasie następuje objaw jakby silnik nie dostawał gazu- zero reakcji na pedał przyspieszenia. Muszę szybko przełączyć się na benzynę, bo inaczej silnik zdechnie. Po chwili przełączam się na gaz i jest OK. Czy ktoś miał podobne objawy i na co zwrócić uwagę: zawieszające się zawory? Przerwa w instalacji (na marginesie- zmieniłem konektory przy reduktorze bo już były w opłakanym stanie, ale efekt pozostał)? Krokowiec? Czy w okolicach Trójmiasta jest może godny polecenia gaziarz od BRC (znaczy się kumaty, bo temu, co regulował sprzęt po wymianie membran to musiałem podpowiedzieć, którymi śrubkami ma kręcić... czerwona.gif)?

Napisano

Dość typowy objaw zamarzania reduktora. Sprawdź poziom płynu i czy jest dobry obieg na reduktor.

Napisano

Tak BTW, po ok. 1kkm od wymiany/regeneracji reduktora pasuje ponownie przeprowadzić regulację.

Napisano
  • Autor

Płyn jest, obieg puszczony z silnika na nagrzewnicę i na reduktor, rury nie pozaginane. Nie chce mi się wierzyć, że podczas jazdy z prędkością ok. 100 km/h po ok 15 km przymarźnie reduktor a po ok. 100 metrach (nawet mniej) jazdy na benie odmarza i przez kolejne 15 km nie ma problemu... Raczej powinien sobie przymarznąć jak startuję na zimnym. Magia?...

Napisano

Jak masz podłączone podgrzewanie reduktora. Mnie to wygląda na nie dogrzewanie reduktora może masz gdzieś przydławiony obieg podgrzewania.?

Napisano

> Płyn jest, obieg puszczony z silnika na nagrzewnicę i na reduktor,

> rury nie pozaginane. Nie chce mi się wierzyć, że podczas jazdy z

> prędkością ok. 100 km/h po ok 15 km przymarźnie reduktor a po

> ok. 100 metrach (nawet mniej) jazdy na benie odmarza i przez

> kolejne 15 km nie ma problemu... Raczej powinien sobie

> przymarznąć jak startuję na zimnym. Magia?...

Wcale nie. Jak jest zapowietrzony to może być słaby ten obieg. Zamiast dumać, zatrzymaj się wtedy i dotknij ręką reduktora czy jest gorący

Napisano
  • Autor

Nie mam ani żadnego dławienia ani reduktor nie jest zapowietrzony. Taki dowcip wyskakuje nieregularnie a w trasie mam do 3000 obrotów, czyli bez szaleństw. Teraz pomajtałem kostkami od elektryki i jak na razie efekt się nie powtórzył a latałem już kilka razy na trasach ok. 30km. Chyba to jednak elektryka i chwilowy zanik sygnału... Czas pokaże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.