Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

najtańsze kaski - Warszawa

Featured Replies

Napisano

Ludziska... muszę kupić dwa najtańsze kaski na skuter, na allegro nie ma żadnego sprzedawcy z Warszawy, a na przesyłkę nie mogę czekać

znacie jakiś sklep gdzie można kupić tanie skorupki?

Napisano

Kłamiesz

link

Napisano
  • Autor

> Kłamiesz

kto??? ja??? zlosnik.gif

> link

a poważnie

szukałem otwartego...

ten widziałem i dziś jadę go obejrzeć, ale chciałbym mieć wybór

Napisano

> Kłamiesz link

Mam nadzieję, że to był żart! pad.gif

Do autora wątku: Co znaczy najtańszy kask? Wiesz, że od tego zależy Twoje i drugiej osoby bezpieczeństwo i może nawet życie? ok, na skuterze nie będziesz jechał 150, ale jak przy 50 Cię samochód potrąci to i tak już wystarczy!! Nie namawiam na kaski np. shoei'a, ale już lepiej kupić coś co chociaż leżało koło jakiejś znanej marki. Poszukaj choćby naxa albo najtańszych modeli znanych marek. Jest trochę miejsc w Wawie gdzie możesz się rozejrzeć: Tarbor (niedaleko wschodniego), Yamaha na Grochowskiej (przy wiadukcie kolejowym od wschodniego), Intermotors (jagiellońska i Waryńskiego), Larsson, sklep w Piasecznie ul. Chyliczkowska 29. Życzę rozsądnego rozwiązania. wink.gif

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Mam nadzieję, że to był żart!

nie to nie był żart... nie dorabiaj do tego całej ideologii, poprostu potrzebuję 2 tanie kaski i tyle, nigdzie nie pisałem, że bedę w nim jeździł itp itd

dzięki za namiary

Napisano

> nie to nie był żart... nie dorabiaj do tego całej ideologii, poprostu

> potrzebuję 2 tanie kaski i tyle, nigdzie nie pisałem, że bedę w

> nim jeździł itp itd

> dzięki za namiary

To z żartem to akurat dotyczyło tego czegoś z linka co miało kask przypominać, a nie Twojego pytania.

W takim razie po co chcesz kupować te kaski, żeby sobie leżały na skuterze (sam napisałeś, że potrzebujesz dwa kaski na skuter cfaniaczek.gif)?? Wiesz, to jest Twoja głowa i Twój problem jak coś się z nią stanie, mi nie zależy na tym żebyś był bezpieczniejszy, bo mi tym krzywdy nie zrobisz. yay.gif

Napisano

> Mam nadzieję, że to był żart!

nie, jednym zależy na bezpieczeństwie innym nie, a taki kask to i tak lepszy niż jego brak 270751858-jezyk.gif

Napisano

Dziwi mnie takie podejście. Najtańsze kaski. To tak jakby Ktoś powiedział - moje życie nic nie jest warte.

Najtaniej to będzie głowę obłożyć gipsem, zamalować i kask gotowy.

IMHO dobry kask ważniejszy od motocykla.

Uff! Ręce opadają. angryfire.gif

Napisano

> Wiesz, to jest Twoja głowa i Twój problem jak coś się z nią

> stanie, mi nie zależy na tym żebyś był bezpieczniejszy, bo mi

> tym krzywdy nie zrobisz.

Wiesz, jak wlasciciel takiego kasku ma w d... swoje zdrowie i nie przeszkadza mu fakt, że przy byle potrąceniu moze stać się rośliną i ktoś będzie musial mu calą resztę życia prać majtki i potcierać tyłek to jego sprawa. Jednak najgorsze jest to, że drugim kaskiem pewnie chce "uszczęśliwić" nieświadomego zagrożenia pasażera!

Sprzedaż takiego plastikowego g... powinna być zakazana, zresztą nawet najtansze kaski powinny posiadać odpowiednią homologację, ale znając pomysłowość CHińczyków i naszych rodaków pewnie jakiś znaczek jest tam naklejony hehe.gif co oczywiście nic nie ma wspólnego z prawdziwą homologacją!

Napisano
  • Autor

Jako, że zamiast prostej odpowiedzi na proste pytanie czytam tylko jakim to jestem kretynem pragnę zakomunikować, że te kaski nie będą służyły do jeżdżenia po drogach publicznych, niepublicznych ani żadnych innych. Ma to być gadżet, który nie będzie pełnił roli kasku. Pisząc: "na skuter" miałem na myśli kask typu otwartego (jet).

A teraz najważniejsze : zarówno ja, jak i moja pasażerka jeździmy skuterem 250, w motocyklowych kurkach (coprawda tylko retbike, ale ma przynajmniej jakieś protektory) w kaskach nolan N41, ja zawsze w motocyklowych rękawiczkach, pasażerka w rękawiczkach tylko w chłodniejsze dni

Dziękuję wszystkim za troskę, ale szczerze powiedziawszy Wasze wypowiedzi, szydzenie z mojej osoby i mojego zapotrzebowania świadczy tylko i wyłącznie o Was.

Pozdrawiam tych, którzy chcieli pomoc, tych, którzy nie chcieli też pozdrawiam i życzę zdrowego podejścia do niektórych tematów. Moderatora proszę o zamknięcie tego wątku...

Napisano

i widzicie co zrobiliście, moralizatorom mówimy stanowcze NIE!

Ps. W ogóle jak można prawić komuś o bezpieczeństwie i trosce o swoje życie skoro samemu jeździ się na motocyklu

Napisano
  • Autor

> i widzicie co zrobiliście, moralizatorom mówimy stanowcze NIE!

> Ps. W ogóle jak można prawić komuś o bezpieczeństwie i trosce o swoje

> życie skoro samemu jeździ się na motocyklu

Niestety ludzie lubią oceniać innych, szkoda że nie potrafią zadbać o własne 4 litery.

Dzięki za pomoc waytogo.gif

Napisano

> Ps. W ogóle jak można prawić komuś o bezpieczeństwie i trosce o swoje życie skoro samemu jeździ się na motocyklu

Sorry, a co to ma do rzeczy????????????????????????????? niewiem.gif Do czego/kogo pijesz??????? Dlatego że jeżdżę na motorze, to nie powinienem się wypowiadać w sprawie kasków do skutera/postawienia na półce, bo się nie znam/bo stwarzam zagrożenie dla siebie/innych??? pad.gif

Napisano

> Jako, że zamiast prostej odpowiedzi na proste pytanie Ma to być gadżet, który nie będzie pełnił roli kasku.

Jak byś to napisał na początku, to pewnie uniknął byś tych wszystkich moralizatorskich odpowiedzi. Ale napisałeś to na samym końcu i się dziwisz, że ludzie Ci piszą o bezpieczeństwie Twoim i ewentualnych Twoich pasażerów?? crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Jak byś to napisał na początku, to pewnie uniknął byś tych wszystkich

> moralizatorskich odpowiedzi. Ale napisałeś to na samym końcu i

> się dziwisz, że ludzie Ci piszą o bezpieczeństwie Twoim i

> ewentualnych Twoich pasażerów??

grunt to di najprostrzego nawet pytania dorobić sobie historyjkę...

gdybym zapytał gdzie można kupić nóż czy oznaczałoby to, że kupuje go aby siebie albo kogoś zabić?

Napisano

> Sorry, a co to ma do rzeczy????????????????????????????? Do

> czego/kogo pijesz??????? Dlatego że jeżdżę na motorze, to nie

> powinienem się wypowiadać w sprawie kasków do

> skutera/postawienia na półce, bo się nie znam/bo stwarzam

> zagrożenie dla siebie/innych???

Pije do tego, że gość chciał kupić najtańszy kask i zaraz mu się prawi morały o dbaniu o swoje życie. Jak się dba o swoje życie to się na moto nie wsiada, wsiadając na moto wiesz dobrze co się może stać i jak łatwo stracić to co najcenniejsze.

Poza tym co z tego, że kask ci głowę ocali skoro kark nie wytrzyma siły uderzenia... można różnie dywagować, ale autor wątku nie prosił o żadne porównania i porady itp.

Napisano

> Pije do tego, że gość chciał kupić najtańszy kask i zaraz mu się

> prawi morały o dbaniu o swoje życie. Jak się dba o swoje życie

> to się na moto nie wsiada, wsiadając na moto wiesz dobrze co się

> może stać i jak łatwo stracić to co najcenniejsze.

Kask to nie rękawice i do pewnych celów wyższych służy niż ozdoba półki, przeważnie. Jakoś przy takich pytaniach nie jestem w stanie podać linka do kasku za 30zł i już. crazy.gif

No i znowu pojawia się tekst, że motocykliści to samobójcy, którzy nie cenią własnego życia. pad.gif W ten sposób to i wychodząc z domu możesz dostać cegła w głowę i będzie po jabłkach. Możesz też zginąć w wannie, nie mówiąc już o samochodzie. Wiesz, tak wogóle to życie z zasady jest śmiertelne. hahaha.gif

Dla mnie EOT

Napisano
  • Autor

> No i znowu pojawia się tekst, że motocykliści to samobójcy, którzy

> nie cenią własnego życia.

Możesz pokazać godzie kolega tak napisał?

Bo ja znów mogę napisać, że fantazjujesz i to akurat będzie zgodne z prawdą hehe.gif

Napisano

> Ludziska... muszę kupić dwa najtańsze kaski na skuter, na allegro nie

> ma żadnego sprzedawcy z Warszawy, a na przesyłkę nie mogę czekać

> znacie jakiś sklep gdzie można kupić tanie skorupki?

To Twój pierwszy post i na niego otrzymałeś odpowiedzi. Nigdzie nie napisałeś że kaski nie będą służyły do jazdy. Z Twojego postu wynika poprostu że poszukujesz na szybko taniego kasku do jazdy (oczywiście nie napisane ale tak można się dommyślać) skuterem.

No to się nie dziw że jesteśmy przeciwnie chińskiej tandecie w sprawie bezpieczeństwa.

P.S. Ja przynajmniej nie miałem w zamiarze prawić Tobie morałów ale uświadomić że taki element jak kask to jednak ważny element wyposażenia motocyklisty i powinien być dobrej jakości.

Napisano

, ale jak przy 50 Cię samochód

> potrąci to i tak już wystarczy!!

Jak cie samochod porzadnie trzasnie, to mozesz sobie miec kask za 10 000, i tak g. ci to da.

Odrobina pecha i nic ci nie pomoze nie wazne ile na to wydasz, szczegulnie jak ci kark skreci.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.