Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpanie w przedziale 2000-3000 tys.obr.

Featured Replies

Napisano

pacjent brava 1.8, zLPG ale objawy tylko na benzynie i "ciepłym" silniku bo na "ssaniu" jeździ jakoś

powyżej 3000 jakoś się zbiera chociaż jakby na uwięzi jechał, komputer nie wykazał błedów, czyszczona przepustnica i to co się dało

objawy jak w wątku i jedn z przyczyn może być pompa

http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=279011610&an=&page=&vc=1

ale zapala od razu isłychać pompowanie pry prekręcaniu kluczyka, objawy też trochę się zmniejszyły po zalaniu benz. 98 i przegonieniu ale występują nadal

coś jeszcze mozliwego? do sprawdzenia zanim wejdę w większe wydatki z pompą?

Napisano

witam sprawdz potencjometr przepustnicy miałem tak samo i wymieniłem potencjometr posiadam bravę 1,8. jeśli by krokowy nawalał to byś miał problemy z paleniem

Napisano

> objawy też trochę się zmniejszyły po zalaniu benz. 98 i

> przegonieniu ale występują nadal

> coś jeszcze mozliwego? do sprawdzenia zanim wejdę w większe wydatki z

> pompą?

Ile kkm na LPG? Jaka instalacja?

Skoro na noPB98 idzie lepiej to sprawdź stopień sprężania, czy przypadkiem nie jest za wysoki.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Ile kkm na LPG? Jaka instalacja?

> Skoro na noPB98 idzie lepiej to sprawdź stopień sprężania, czy przypadkiem nie jest za wysoki.

Stopień sprężania nie może się zmienić - to parametr wynikający z geometrii silnika.

Bardzo trudno mi sobie też wyobrazić sposób, w jaki ciśnienie sprężania samoczynnie miało by się podnieść...

Ja obstawiam felerne paliwo. Zatankuj dobrego paliwa, na markowej innej stacji, wcześniej dolej jakiegoś wihajstra do czyszczenia układów wtryskowych...

Napisano

moze sie powtorze ale mialem podobne problemy przy przestawionym o ciut rozrzadzie, moze to byc rowniez czujnik walu korbowego lub rozrzadu (ale komp by raczej cos pokazal a sprawdzales jak piszesz) dla pewnosci sprawdzil bym czujniki omomierzem

Napisano
  • Autor

> Ile kkm na LPG? Jaka instalacja?

II gen. jakieś 160 tys. km hmm.gif

> Skoro na noPB98 idzie lepiej to sprawdź stopień sprężania, czy

> przypadkiem nie jest za wysoki.

na PB lepiej po zalaniu 98 ale co do porównania PB i LPG to raczej lepiej daje na LPG teraz

Napisano
  • Autor

> Ja obstawiam felerne paliwo. Zatankuj dobrego paliwa, na markowej

> innej stacji, wcześniej dolej jakiegoś wihajstra do czyszczenia

> układów wtryskowych...

to trwa już jakiś czas, terz jest zlane 98 z jkimś specyfikiem i było leciutko lepiej a dzisiaj przy mokrej pogodzie na pb był w tym zakresie obrotów draaaamat, goniłem go na tym 98 i miałem nadzieję ale to rozwiązaniem problemu nie będzie

Napisano
  • Autor

> witam sprawdz potencjometr przepustnicy

ile za to ustrojstwo $ ?

Napisano

> II gen. jakieś 160 tys. km

Na LPG się jakoś specjalnie nie znam, napisałem Ci to co powiedział mi człowiek z serwisu fiata. Może mapa się rozjechała?

> na PB lepiej po zalaniu 98 ale co do porównania PB i LPG to raczej

> lepiej daje na LPG teraz

Jeśli autko lepiej idzie na paliwie o wyższej liczbie oktanowej to sprawdź stopień sprężania, taki pomiar drogi nie jest i trwa chwilę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Na LPG się jakoś specjalnie nie znam, napisałem Ci to co powiedział

> mi człowiek z serwisu fiata. Może mapa się rozjechała?

Może być, nawet bardzo może byc... W takim zakresie, ze sonda wogóle przestaje oscylować i jej wskazania komputer zaczyna ignorować. Miałem tak, kiedy mi się mapa rozjechała, ale na benzynie było bogato - 1V z sondy constans...

> Jeśli autko lepiej idzie na paliwie o wyższej liczbie oktanowej to sprawdź stopień sprężania, taki pomiar drogi nie jest i trwa chwilę.

Ale powiedz - jakim cudem może się stopień sprężania czy nawet ciśnienie w cylindrze zwiększyć?

Ja to tłumaczę tak: paliwo nieco lepsze i więcej oktanów ma, to przy ubogiej mieszance lepiej się spala...

Napisano

Witam pytasz się ile potencjometr kosztuje to ci odpowiem bo nie dawno kupowałe 215 zl. Problem jest tylko w tym że cięzko go dostać , a w serwisie chcą za niego 1700zl bo sprzedają go razem z przepustncą . Przechodząc dalej do twojego tematu to też prubowa.łem różnego paliwa , a gazownicy mówili że się mapy rozjechały kompletne bzdury fachowców od gazu. Po wymianie tego potencjometra samochód nie do poznania . Warto go odręcić i sprawdzić miernikiem czy wskazania omomierza płynnie się zmiieniają. Jeśli w jakimś położeniu wskazania zaczną głupieć to na peno będzie potencjometr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.