Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błyskawice pod maska mimo wymiany kabli i swiec.

Featured Replies

Napisano

Witam. Moze niektorzy pamietaja ale silnik mojego punta w kwietniu "padł". Robilem pierscienie, zawory wydechowe, rolke rozrzadu. Wymienilem odrazu swiecie. Przejechalem na nich do tej pory 5 tys km. Przed remontem auto stalo ponad miesiac na dworze. Od tamtej pory auto pracuje nierowno, szarpie nim itp. Na poczatku podejrzewałem krokowca ale gdy zobaczylem to co opisuje ponizej to, zszedl on na drugi plan. Ostatnio zaobserwowalem ze skacza iskry i blyskawiczki przy kablach. No to trach, pojechalem do sklepu kupilem kable bosha, zalozylem, odpalam jakby bylo rowniej... patrze pod maske dalej tak samo, posprawdzalem jeszcze raz wszystko podociskalem itp. Ale to nie to. Dalej silnik szarpie, chodzi nierowno, skacza iskry blyskawice a jak przygazowalem to sie jeszcze jasniej robilo. Moze macie jakies sugestie? Choc sadze ze nie ominie mnie wizyta u dobrego elektryka. I tu jeszcze pytanie. Czy mozecie kogos polecic we Wrocławiu? Z góry dzieki za pomoc. Pozdrawiam

Napisano

Może obudowa cewki jest uszkodzona ? widziałem coś w tym stylu w cc700 zlosnik.gif

Napisano

Reklamuj te kable muszą być też uszkodzone ewentualnie podmień od kogoś kto ma na 100% sprawne

Napisano
  • Autor

Postaram sie zareklamowac, tylko czy przyjmą to nie wiadomo. Tez podejrzewam cewkę, Ale najchetniej bym sie wybral do elektryka. Ja w tym nie chce za bardzo grzebać...

Napisano

prosze ciac cytaty lub uzywac przycisku "bez cytatu" - Twoj Moderator

mam dokładnie ten sam problem... Stare MM wymieniłem na NGK i było przebicie, reklamowałem i odrzucili, bo nie stwierdzili uszkodzenia w izolacji. Teraz kupiłem Beru i to samo crazy.gif Wierzyć mi się nie chce że zawsze trafiam na jakieś wadliwy towar. Przebicia nie sa punktowe, tylko tak jakby roznosiły sie po całej długości przewodów...

Napisano

Miałem tak samo. Kupiłem łącznie 4 komplety przewodów i było na wszystkich przebicie, które było też nie punktowo, ale tak jakby na całych. Raz skakała iskra w jednym miejscu, a później w innym. W końcu zdecydowałem się na wymianę cewki i ustąpiło.

Napisano

> Miałem tak samo. Kupiłem łącznie 4 komplety przewodów i było na

> wszystkich przebicie, które było też nie punktowo, ale tak jakby

> na całych. Raz skakała iskra w jednym miejscu, a później w

> innym. W końcu zdecydowałem się na wymianę cewki i ustąpiło.

Przewody zostawiłeś czy trzeba było jeszcze raz wymieniać ?

Napisano

Kolego wymień cewkę i bezie po problemie, nówka 70zł

Napisano

> Kolego wymień cewkę i bezie po problemie, nówka 70zł

Cewki, są 2 to daje 140zł. Tak czy inaczej trzeba będzie to zrobić.

Napisano

Jeżeli masz gaz to kup oryginalną, bo inaczej historia może się powtórzyć. Nie wiem czemu tak jest, ale ja kupiłem cewkę taką za 70zł w sklepie i zaraz padła. Kumpel powiedział mi że jak mam gaz (a mam) to żebym kupił oryginalną.

Napisano

> Jeżeli masz gaz to kup oryginalną, bo inaczej historia może się

> powtórzyć. Nie wiem czemu tak jest, ale ja kupiłem cewkę taką za

> 70zł w sklepie i zaraz padła. Kumpel powiedział mi że jak mam

> gaz (a mam) to żebym kupił oryginalną.

Nie mam, ale i tak wolę kupić lepszą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.