Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szyberdach - nie cieknie ale się nie domyka..

Featured Replies

Napisano

Drobny wieczór smile.gif

Dzisiaj siedząc w autku i czekając na moją lubą zaczałem się bawić szybrem, fajnie działa w jedną i druga stronę zero problemów, problemem natomiast jest to, że się nie uszczelnia do końca, tj. jak go zamknę to pchając delikatnie szybkę do góry jest jakieś 3-5mm takiego dziwnego luzu, da się to jakoś wyregulować?

Szyber fabryczny, nie cieknie przy deszczach jakie były ostatnio. A gdy trzasne drzwiami to aż podskakuje.

Pzdr.

Napisano

mam podobnie, lekki luz jak się podnosi szybkę, wydaje mi się że to są już trochę wyrobione prowadnice, nic do regulacji tam nie widziałem.

Napisano

mam to samo ale mi przy oakzji cieknie heh też nie wiem co z tym zrobić

Napisano

> mam to samo ale mi przy oakzji cieknie heh też nie wiem co z tym

> zrobić

Sprawdzał kolega czy kanaliki odwadniające są czyste? Może są zapchane i dlatego cieknie.

Napisano

tez szyber jest firmy webasto i jest dość solidnie zrobiony jeśli chodzi o przecieki, sprawdź szczelność odprowadzeń wody, są cztery w każdym rogu jedno, można lac wode od góry i patrzeć jak schodzi i pod autem wylatuje. Drugie co mi na myśl przychodzi to te śrubki które są wkręcone w rynienki(widać je od góry przy otwartym dachu), może przez nie puszcza, posmaruj je smarem porządnie albo silikonem.

Napisano

heh u mnie problem jest ciekawszy bo mi jeszcze do tego szyber się wogoole nie otwiera i tylko uchyla. do dziś myślałem że to tak fabrycznie ma być :> i jeszcze jedno ,jak przesuwam przełącznik w pozycje w której niby ma się otworzyć bo słychać jak chwile silniczki niby pracują ale tak jakby coś stanęło na przeszkodzie i sie zamulają aż się dalej nie idą... hmmmm dziwny ten sprzęt... zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> heh u mnie problem jest ciekawszy bo mi jeszcze do tego szyber się

> wogoole nie otwiera i tylko uchyla. do dziś myślałem że to tak

> fabrycznie ma być :> i jeszcze jedno ,jak przesuwam przełącznik

> w pozycje w której niby ma się otworzyć bo słychać jak chwile

> silniczki niby pracują ale tak jakby coś stanęło na przeszkodzie

> i sie zamulają aż się dalej nie idą... hmmmm dziwny ten

> sprzęt...

Nie jestem pewny czy w naszych fiatach tak jest ale po zdjęciu światekła z włącznikami powinieneś mieć "awaryjne" zamykanie szybru w postaci korbki, spróbuj pokręcić w obie strony zobacz czy odsuwając szyber będziesz czuł opory jeśli tak to trzeba posmarować ustrojstwo.

Btw chyba juz mi cieknie szyber :/ mam delikatnie mokrą maskownicę, ale to może od skondensowanej pary wodnej...

EDIT

Skonsultowałem dzisiaj problem niedomykającego się szybru z kumplem, stwierdził że jest to normalne w każdym starszym samochodzie, a u mnie wyrobiły się trzpienie odpowiadające za jazdę w prowadnicach i jest na nich widoczny luz. Powiedział też że ta uszczelka która jest wokoło szyby służy jedynie do wyciszenia i żeby nie wiało, uszczelniać przed deszczem nie musi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.