Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F Woda pod dywanikiem i na

Featured Replies

Napisano

Witam

Szukałem czegoś na ten temat ale nie znalazłem albo źle szukałem (jeśli tak to sorki)

Po umyciu auta na dywaniku kierowcy jak i pasażera zastaje małą kałużę wody która kapie gdzieś spod kokpitu(jak mocno pada też). W dodatku wczoraj zauważyłem że pod dywanikiem kierowcy jest wilgotno. Obejrzałem podłogę ale jest cała nie leje sie od spodu no chyba ze tam gdzieś jest jakiś otworek przez który zbiera mi sie wilgoć.

czy ktoś miał podobną sytuacje ?

w Uno mam takie akcje ale to fiat więc normalne:P

a tu nie chciał bym żeby mi zaczęła gnić bo o dziwo poza plamką na drzwiach jest zdrowa zeby.GIF

Napisano

Otwórz maske i zobacz, czy ta plastikowa osłona, co przykrywa filtr powietrza jest dobrze wsadzona. W manualu odnosnie "parujacych szyb" masz dobrze pokazane jak ma prawidłowo byc ułozone.Wilgotna podłoga od strony kierowcy to moze tez wskazywac na problem z nagrzewnica smile.gif Pozdro

Napisano

po pierwsze to raczej zle szukałes wink.gif

a po drugie to tak jak mowi kolega Szefu26 sprawdz czy podszybie masz dobrze wsadzone, czesto jezeli jest ono zle zlozone to podczas deszczu lub po umyciu auta jak wlaczysz nawiew szyby mocno paruja na wskutek zawilgoconego filtra PP (o ile go masz)... druga ewentualnosc to mozesz miec jakas dziure na "klejeniu" szyby z karoseria i tu tylko pomoc moze ponowne wklejenie szyby...jezeli wnetrze jest mokre po deszczu albo po myciu to raczej to nie nagrzewnica... wink.gif

Napisano

Witam u mnie było podobnie a przyczyną były zapchane liśćmi przewody odprowadzające wodę , otwórz maskę i zobacz czy nie są zapchane , bo jak są to na pewno z tąd ta woda pozdrawiam (:

Ps. niedawno wymieniałem szybę i myślałem że żle wkleili ale po wyczyszczeniu kanałów pomogło a wody było duużo.

Napisano

sprawdź miejsca na podszybiu gdzie wychodzą przewody i węże u kumpla w viki było po deszczu tyle wody że zawsze miał buty mokre w srodku i właśnie tamtędy mu leciało

Napisano

> .. druga ewentualnosc to mozesz miec jakas dziure na

> "klejeniu" szyby z karoseria i tu tylko pomoc moze ponowne

> wklejenie szyby...jezeli wnetrze jest mokre po deszczu albo po

> myciu to raczej to nie nagrzewnica...

Witam

I ja obstawiam tą właśnie ewentualność. Sam tak miałem a po ponownym wklejeniu szyby wszystko suche i nic nie paruje.

Ps.

U mnie szyba nic a nic nie trzymała się słupka od strony kierowcy i o dziwo nic nie szumiało czy gwizdało nawet przy dużych prędkościach tak jak to sugerowali ''mechanicy'' zolta.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.