Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dzwina sprawa ze sprzęgłem w 1,9TD 100

Featured Replies

Napisano

WItam, ma ktoś może pojęcie co się dzieje? Raz biegi wchodzą jak masełko, raz z cholernym oporem a czasem wogóle nie da się wrzucić, trzeba wyłączyć silnik i dopiero.

Nie ma reguły na częstotliwość występowania problemu, choć wydaje mi się że problem nasila się przy wilgotnej aurze, ale może to zbieg okoliczności. Docisk wymieniany niedawno, nie ślizga się, pedał ni miękko ni twardo działa czyli wydaje się że tak jak powinien. Coś z linką? spotkał się ktoś z czymś podobnym?

Dodatkowo czasem jak wrzucę np. 1-kę przed światłami i wejdzie ona z oporem mam wrażenie jakby mi budą telepało, wrzucę na luz i przestaje. Dzięki za wszelkie wskazówki.

Napisano

Może Ci nie wysprzęglać do końca (przy tym raczej by coś zrzytało), nie wiem czy regulacja naciągu linki coś da.

Mogą być też synfronizatory chociaż przy tym raczej budą by nie telepotało ale objawiało by się problemem z wrzuceniem biegu tak jak piszesz.

Ja czasem też tak mam na zimnym silniku zwłaszcza ale lekkie puszczenie sprzegła dodanie gazu i wrzucenie biegu pomaga, ewentualnie jak 1-szy nie wchodzi wrzucam 2-gi i z powrotem 1-szy już wchodzi bez oporu.

Może trzeba by było sprawdzić ilość oleju w skrzyni...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.