Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś spaliłem ??

Featured Replies

Napisano

Witam, wczoraj makaron 1.6 16V zaczął wypuszczać z tłumika gęsty biały dym śmierdzący palonym tworzywem ale nie non stop a co kilka, kilkanaście sekund. Po przejechaniu ok 500m coś mnie ruszyło by sprawdzić olej i bagnet był suchy passed_out.gif Czy ten dym ma związek z brakiem oleju i co mogłem przyjarać ?? furious.gif

Napisano

No to nieźle... A czujnik oleju nie "krzyczał", że masz zbyt niski poziom oleju?

Dym od braku oleju raczej się nie pojawił. Sprawdź, czy nie ubyło Ci płynu chłodniczego.

Napisano
  • Autor

czujnik oleju chyba tylko jtd ma cfaniaczek.gif płyn jest ...

aa nie wspomniałem że tydzien temu padła mi sonda lambda, ta za katalizatorem, irked.gifw ASO powiedzieli że mogę z tym jeździc. Ten dym może być przez sonde?

Napisano

> czujnik oleju chyba tylko jtd ma

Tego nie wiem. JTD faktycznie przy rozruchu podaje, jaki jest stan poziomu oleju. Sądziłem, że wszystkie Stilo to mają. Ale nawet jeśli tego czujnika nie posiadasz, to i tak każdy samochód posiada kontrolkę braku smarowania.

>płyn jest ...

To że jest, nie znaczy, że go nie ubyło. Przecież silnik nie przepalił Ci całego płynu chłodniczego, a jedynie część. Nalej oleju do silnika i sprawdzaj poziom płynu chłodzącego, czy nie ubywa.

Napisano

> JTD faktycznie przy rozruchu podaje, jaki jest stan

> poziomu oleju. Sądziłem, że wszystkie Stilo to mają.

Nur die Klekoten smile.gif

Benzyniaki z założenia mają nie palić oleju zlosnik.gif

Napisano

> Każdy ma kontrolę ciśnienia ... siłą rzeczy, brak oleum => brak

> ciśnienia

Tak, ale... w większości silników poziom oleju musi być głęboko pod bagnetem, żeby zapaliła się kontrolka braku ciśnienia.

Kiedyś w 125p zaczęła mi się zapalać kontrolka ciśnienia oleju na zakrętach i przy hamowaniu... okazało się, że musiałem wlać prawie 2 litry oleum do maksimum na bagnecie, a normalnie między minimum a maksimum było coś około litra.

Napisano

> Tak, ale... w większości silników poziom oleju musi być głęboko pod bagnetem, żeby zapaliła się kontrolka braku ciśnienia.

O z tym się nie zgodzę, mój jest nad wyraz alergiczny ... poziom oleum zbliża się do minimum, a ten już trąbi blah.gif

Napisano
  • Autor

Paliła się tylko kontrolka Mil ale to raczej ze względu na uszkodzoną sonde, nigdy żadna związana z cisnieniem oleju a juz nie raz miałem minimalną ilość na bagnecie.

drkk76 a co to oznacza jesli przepala/ubywa płyn chłodniczy?

Napisano

> drkk76 a co to oznacza jesli przepala/ubywa płyn chłodniczy?

To znaczy, że płyn chłodniczy dostaje się do cylindra, choć nie powinien.

Wariant optymistyczny: uszkodzona uszczelka pod głowicą

Wariant pesymistyczny: pęknęty blok silnika.

Napisano
  • Autor

ehh będe monitorował ten płyn, chociaż wydaje mi się że to nie to. Zanosi się na kolejną wizyte w ASO sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.