Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PII 1.2 16v - regulacja sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

Jak w temacie, rzecz się tyczy PII 1.2 16v z 2002r.

Autko mam od nowości, przebieg to 35 000 km. Cały czas nie zwracałem na to uwagi, aż tu nagle raz zwróciłem i bądźmy szczerzy... mierzi mnie to 270751858-jezyk.gif

Sprzęgło mi łapie u góry, a 100% mocy przekazuje kawałek przed kompletnym puszczeniem pedału. Powiedzcie mi proszę, czy TTTM, czy też istnieje możliwość (bezpiecznego) wyregulowania tego, aby trochę wcześniej mi łapało. Obawiam się po prostu o sytuację, że może kiedyś dojść do tego, że na samej górze sprzęgło nie będzie przekazywało 100% momentu, a np. 90%, w ten sposób niepotrzebnie się zajeżdżając.

Jeśli się da to prosiłbym o jakieś rysunki czy też zdjęcia i info czy regulacja taka odbyć się musi spod auta, czy też da się bez wjazdu na kanał. Proszę też o informacje nt. jak podkręcić, aby nie przedobrzyć - żeby po wciśnięciu pedału tarcze się o siebie nie ocierały zeby.GIF Oczywiście możliwość w stylu podniesienia przodu i wciśnięcia sprzęgła (będąc np. na biegu), ale nie mam 2 stabilnych podnośników, a na 2 fabrycznych lepiej nie ryzykować smile.gif

Piszę tego posta nie obejrzawszy dokładnie sytuacji, bo zanim za coś się złapię wolę mieć pewność... w końcu kompletnie mi nie zależy, żeby biegi wchodziły jak na automacie (lub przy wyjechanym sprzęgle).

P.S. Szukajkę przejżałem i info dla zapytania "sprzęgło", "sprzęgła", "sprzeglo", "sprzegla" nie znalazlem biglaugh.gif

Napisano

tylko wymiana sprzęgła załatwi sprawę.

Po prostu tarcza jest już cienka a (lub) docisk słaby.

Przedwczoraj u siebie wymieniłem - wszystko wróciło do stanu pierwotnego,a ślizgało się już lekko.

A podkręcić niczego się nie da - raz,że nie w tą stronę,a dwa,że to nie 126p smirk.gif

Napisano

> A podkręcić niczego się nie da - raz,że nie w tą stronę,a dwa,że to

> nie 126p

Dokładnie jak pisze przedmówca. Jak kiedyś zacząłem podkręcać w kropku to potem w ASO stwierdzili żebym niczego więcej nie regulował i poszło kompletne sprzęgło do wymiany.

Napisano
  • Autor

Dlatego wolałem Was spytać o zdanie smile.gif

Dzieki wielkie za info ok.gif

Yaboll, a tak z czystej finansowej ciekawości spytam: ile Cię ta przyjemność kosztowała?

Napisano

> Dlatego wolałem Was spytać o zdanie

> Dzieki wielkie za info

> Yaboll, a tak z czystej finansowej ciekawości spytam: ile Cię ta

> przyjemność kosztowała?

ja kupowalem na allegro za 350 zeta Valeo i do tego motage za 150 zeta biglaugh.gif ale moje padlo po 115 tys dopiero biglaugh.gif

Napisano

> Yaboll, a tak z czystej finansowej ciekawości spytam: ile Cię ta

> przyjemność kosztowała?

400 sprzęgło + 350 robota +ok.80 rozmaite uszczelniacze.

W ASO.

Przebieg jak w podpisie palacz.gif

Napisano
  • Autor

to mam nadzieje, że wbrew moim obiekcjom jeszcze pozipie, i że tak wysoko łapało od nowości hmm.gif

Napisano

> to mam nadzieje, że wbrew moim obiekcjom jeszcze pozipie, i że tak

> wysoko łapało od nowości

ja kupiłem valeo za 350 + robocizna 0 zeta we własnym zakresie, ale u mnie bardzo ciężko chodziło

Napisano

można jeszcze odpowietrzyć ... a jak to nie pomoże to wymiana ..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.