Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centr. zamek - master złapał i trzyma?

Featured Replies

Napisano

Siema... Przez kika dni mrozów jeżdżę sobie benzynką choć diesla przepalam codzień bez większych problemów...

Właśnie wróciłem z autka po dzisiejszym odpalaniu... Trochę zmartwił mnie siłownik c.zamka od strony kierowcy. Mam wersję fabryczną bez sterowania pilotem (master w przednich drzwiach).

Auto otworzyło się bez problemu, ale podczas zatrzaskiwania drzwi nie chciał się zamknąć zamek... W końcu po wciśnięcia bolca w drzwiach kierowcy drzwi się zatrzasnęły... Problem jednak w tym, że nie mogę ich otworzyć. Wygląda to tak, jakby siłownik cały czas ciągnął w dół.

Nie mogę wyciągnąć bolca do góry. Klamka wewn. i zewn. chodzi bez charakterystycznych obciążeń - czyli drzwi są w poz. zaryglowanej.

Na szczęście 2gie drzwi od pasażera mogę bezproblemowo otworzyć/zamknąć kluczykiem. Tyle, że pozostałe siłowniki nie reagują na otwieranie/zamykanie 2gich drzwi. Jedynie przy wyciąganiu bolca słychać cyknięcie każdego siłownika ale żaden nie ma 'siły' przesunięcia rygla.

Zastanawiam się czy aby przypadkiem w tej chwili siłownik kierowcy nie pobiera cały czas prądu i nie ciągnie rygla do dołu. Wyciągałem go siłą do góry, ale ostatecznie nawet gdy wyciągnę go do góry - ściągany jest w dół.

Czy aby nie będzie bezpieczniej pozbawić zasilania c. zamka? Być może właśnie rozładowuje mi się aku... icon_rolleyes.gif

Da się jakoś łatwo namierzyć bezpiecznik/przyłącze zasilania do c.z.? Czy na razie np. odłączyć aku?

W sumie może sprawdzić czy po odłączeniu aku da się rygiel podnieść hmm.gif

Napisano

Centralke masz w słupku po stronie pasażera,pod ta filcowa osłona .

"Siłowniki podpięte sa pod centralkę a sterowanie masą. Mastery czyli te z przednich drzwi mają w środku przełącznik i w skrajnych pozycjach (otwarty/zamknięty) podają masę na przewody BRRT (brazowo czerwony)i BRWS (brazowo biały). przewody te podpięte są do centralki i dopiero ona załącza +12v na siłowniki na krótką chwilę aby otworzyć/zamknąć. Normalnie na siłownikach napięcia nie ma a nawet na obydwóch przewodach jest masa. Masa jest ponieważ w centralce są dwa przekaźniki które normalnie mają zwarte styki od siłowników do masy i podczas otwierania tylko jeden z nich na chwilę przełącza do plusa, a podczas zamykania drugi. są one nawet na schemacie narysowane i widać które przewody i przy jakim potencjale otwiera zamyka. jest opisany + - i open closed przewody zasilające siłowniki to SWGE i SWRT "- to cytat któregoś z kolegów z forum,skopiowałem sobie kiedyś może coś Ci to pomoże

Pozdro

edycja

\ poczytaj jeszcze to problem podobny

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.