Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podłączenie masy, rozrusznik 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Witam.

Potrzebuje pomocy. Mam problem z moja bravka nie chce mi odpalić po ostatnich mrozach. Rozrusznik bardzo slabo obraca wiec na pierwszy ogień poszedl akumulator (choć nowy ma 2 m-ce firmy Banner) daje w spoczynku 12,23V czyli troche chyba przymaławo. Dolałem mu wody bo trochę mało było i go podładuje. Ale w między czasie chciałem sprawdzić właśnie podłączenie masy w samochodzie tylko nie wiem gdzie sie znajduje. Proszę o pomoc w tym temacie jak również o pomoc w zlokalizowaniu rozrusznika pod maską. Sory za takie płytkie pytania ale sie nie bawiłem tym nigdy to nie wiem. Dzięki z góry i pozdrawiam.

ad. od jakiegos czasu zawuzylem tez troche za często ubywa płynu chłodniczego. Coś czytałem, że to może być wina nieszczelności uszczelki pod głowicą. Czy ma to sie jakoś jedno do drugiego?

Napisano

Rozrusznik masz za silnikiem, o dostępie spod maski można zapomnieć, tylko kanał.

Sprawdź ładowanie, ja miałem przymałe trochę i po wymianie aku i tak po miesiącu prz temp 0 wolno kręcił.Teraz już ładowanie zrobiłem aku ma 2 miesiące a przy -11 i tak sprawia wrażenie jakby ledwo kręcił...może TTTM

Napisano
  • Autor

A więc problem już rozwiązany. Akumulator po ładowaniu dawał stabilnie 12.98V po godzinie i po 2 również od zakończenia ładowania..włożyłem samochód pali bez problemu. Ale zauwazylem pierwszy raz dzis takie cos: zrobilem rundkę samochodem przyjechalem i jak juz stalem na podworku samochod na luzie przez chwile zaciał sie na 2,5tys obrotów i dopiero jak przegazowalem 2 razy spadlo mu normalnie pierwszy raz. To cos z zacinającą się przepustnicą może mieć związek?? Dodam, że od poczatku jak mam to auto podczas jazdy jak sie wbije luz i tak jedzie to obroty utrzymuja sie powyzej tysiąca najczesciej to jest 1500obr/min. Jak sie zmniejsza predkosc to maleja ale to dopiero ponizej tak 40km/h. Na luzie na postoju jest normalnie 800/900.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.