Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F uszczelka podszybia (foto)

Featured Replies

Napisano

Witam,

Pokopałem po archiwum ale nie znalazłem na to rozwiązania. Moja uszczelka po deformowała się (nie wiem może od zimna możne od starości). Wiem ze nie musi idealnie dolegać bo ważniejsza jest ta co nad filtrem p.pyłkowym jest ale z walorów estetycznych było by lepiej jakby dolegała i nic by pod nią nie wpadało na dłuższą metę.

Nie wiem być może to wina podszybia może ono odeszło lub coś podobnego.

Mam dwa pytania:

1. Czy da się to jakoś podkleić do szyby czy ktoś już miał coś podobnego(ja mam kilka takich miejsc jak na foto)

2. czy da się kupić taką uszczelkę nową (nie wiem sklep jakiś ASO) ewentualne jaka cena.

Napisano

Ta uszczelka podejrzewam, że w 90% eFek nie przylega. Ważniejsza jest ta pod tym plastikiem.

Jedyny mankament tej sytuacji to estetyka.

Twoja mocno się zdeformowała, raczej wymieniłbym cały plastik podszybia i jeżeli można kupić to cały plastik.

U mnie nie przylega w ogóle do szyby, jest ok. 1mm od szyby i filtr mam suchy gdyż zadbałem o tą uszczelkę która naprawdę pełni barierę dla wody.

Licząc od lewej 2 pierwsze uszczelki maja zasadnicze znaczenie, ta trzecia czyli z prawej to to co u ciebie się zdeformowało.

fota32.jpg

Poniżej tej uszczelki jest rynienka, która musi być czysta, ona odprowadza to co wpadnie przez tą zdeformowaną uszczelkę.

Czerwona strzałka pokazuje rant na który należy dodatkowo nałożyć silikon aby było szczelniej. Zielona to rynienka.

fota33.jpg

A to link do stronki ktora mówi o tym jak uszczelnić eFkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.