Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy te objawy swiadcza o padnietym reduktorze ?

Featured Replies

Napisano

witam.. instalacja II gen Al-700, reduktor lovato; problem jest nastepujacy:

- szarpanie podczas przyspieszania, ale i nie tylko bo na jednostajniej jezdzie to to sie wyczuwa jednak nie az w tak mocnym stopniu i z tym ze jest to dosc nieregularne, tzn raz wystepuja bardzo mocno a czasem przez kilkanascie kilometrow jest spokoj

- auto gasze na gazie jak odpalam to jest benzyna zawsze i musze dluuugo krecic zeby odpalic {widac gaz dostaje sie w dolot} a wczesniej takiego problemu nie bylo, wystapil jakis tydzien temu; rowniez raz na 10 razy sie zdarzy ze odpali od razu

- regulacja i filtr gazu byl wymieniany we wrzesniu od tego czasu nalatane okolo 2000-2500kkm

- ciezko mi powiedziec jak jest z jazda na benzynie bo wtryski sa juz do bani i na nich auto do 3000RPM wogole nie jedzie

Wiem ze gaz jest bradziej "czulszy" jak NoPB i np takie obajwy na benie moga nie byc az tak wyczuwalne, dlatego niew eim czy mam bardziej podejrzewac reduktor {tym bardziej ze ma on juz 6 lat i okolo 80-90kkm nalatane} czy mzoe te objawy bardziej wskazuje na uklad zaplonowy {kable badz swiecie}

jak szanowne grono sadzi ??

dzieki za wszelkie sugestie

P.S. aha przypomnialo m isie jeszcze ze dzisiaj mi strzelil w dolot i zgasl bo mu sie juz nie zdarzalo dluugi czas

Napisano

Skąd wiesz, że wtryski są do bani? Może sonda? Proponuję doprowadzić najpierw silnik do ładu żeby jeździł na benzynie a potem zabrać się za diagnozę LPG.

Napisano
  • Autor

> Skąd wiesz, że wtryski są do bani? Może sonda? Proponuję doprowadzić

> najpierw silnik do ładu żeby jeździł na benzynie a potem zabrać

> się za diagnozę LPG.

bo wtryski to sa zarabane bo auto bardzo malo na benie jezdzilo, a jakby z sonda bylo cos nie tak to chyba zbyt duze spalanie byloby prawda, a jest w normie wiec... ?!?!

Napisano

> bo wtryski to sa zarabane bo auto bardzo malo na benie jezdzilo, a

a co to za dowód, widziałeś jak pracuje, testowałeś go? 90% aut z LPG mało jeździ na benie i jakoś wtryski nie są zarąbane

> jakby z sonda bylo cos nie tak to chyba zbyt duze spalanie

> byloby prawda, a jest w normie wiec... ?!?!

niekoniecznie, ale z reguły jest wtedy wyższe zależy od typu usterki

WN oczywiście też może być przyczyną objawów jakie wspomniałeś

Napisano

> witam.. instalacja II gen Al-700, reduktor lovato; problem jest

> nastepujacy:

> - szarpanie podczas przyspieszania, ale i nie tylko bo na

> jednostajniej jezdzie to to sie wyczuwa jednak nie az w tak

> mocnym stopniu i z tym ze jest to dosc nieregularne,

Przychylam sie do zdania kolegi wszim.

Zbadanie napiecia z sondy powie wiele nie tylko o niej, ale i o reszcie układu a przede wszystkim czy w momencie szarpania jest za bogata, za uboga, a moze w normie mieszanka. W ten posredni sposób dowiesz się też co nieco o reduktorze.

Zrób tak:

weź woltomierz wskazówkowy, wsadz w zlacze od sondy (na kabelku sondy) cienką linkę miedzianą, podlacz do niej + woltomierza. Minus dolacz gdzies do bloku silnika, nie karoserii czy innego miejsca.

Kabelki poprowadz do srodka auta i tam umiesc woltomierz.

Teraz w czasie jazdy, niech ktos odczytuje napiecie z sondy w momencie rownej jazdy, przyspieszania i w zaleznosci od obrotów, kiedy szarpie i nie szarpie.

Na tej podstawie bedzie mozna ocenic co sie dzieje w ukladzie. Inaczej to wrozenie z fusów. Jezeli zrobisz taki pomiar to napisz wyniki. Bedziemy mogli coś poradzić.

Jeżeli bedzie za bogata albo za uboga, to trzeba bedzie szukać w gazie, jeżeli w normie to w ukladzie zaplonowym albo i gdzie indziej.

Napisano

witam

mam ten sam problemik.. u mnie autko na beznynie chodzi idealnie!! czy to konczacy sie redukto?? a jeszcze mi gasnie jak schodzi z obrotów!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.