Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

thalia sugestie

Featured Replies

Napisano
witam. przymierzam sie do zakupu w/w autka. 2003r, 1,4 8V w gazie na sekwencji. na co zwracać uwage przy oglądaniu? jakieś newralgiczne miejsca? jakiekolwiek sugestie mile widziane smile.gif
Napisano

Jeśli te 1.4 8V to E7J czyli motor 75 konny to zdaje się że nie będzie tam hydrauliki i zawory ustawiane ręcznie: na plus to to, że nie ma płytek i jest zwykła śrubkowa regulacja a na minus to, że mi w tym silniku przy gazie przy, co zaznaczam, dobrze ustawionej mieszance, zawory regulować wypada max co 15 tys. bo inaczej je słychać. a ogólnie samochód bez zastrzeżeń

A tak mi się przypomniało... 2003 rok i 1.4 8V? tam ten motor chyba został zastąpiony juz przez 1.2 16V o tej samej mocy, jak mylę się to ktoś bardziej kompetentny niech mnie poprawi

Napisano
  • Autor

> A tak mi się przypomniało... 2003 rok i 1.4 8V? tam ten motor chyba

> został zastąpiony juz przez 1.2 16V o tej samej mocy, jak mylę

> się to ktoś bardziej kompetentny niech mnie poprawi

na bank 2003r i 75KM smile.gif

Napisano

> na bank 2003r i 75KM

no i jednak się zgadza, w thalii silnik wytrzymał znacznie dłużej niż w clio i dopiero w 2006 zastąpił go 1.2 16V. A co do samego auta to mogę conieco powiedzieć Ci o clio a że poza bagażnikiem to to samo to może będziesz zainteresowany

Napisano

> no i jednak się zgadza, w thalii silnik wytrzymał znacznie dłużej niż

> w clio i dopiero w 2006 zastąpił go 1.2 16V. A co do samego auta

> to mogę conieco powiedzieć Ci o clio a że poza bagażnikiem to to

> samo to może będziesz zainteresowany

Ale wnetrze Clio, ktore weszlo w zdaje sie 2002/2003 roku jest zupelnie inne od Thalia ph2, pomimo, ze zewnetrznie buda (oprcz przedluzonego kufra) sie nie rozni zbytnio...

Napisano

> Jeśli te 1.4 8V to E7J czyli motor 75 konny

Zgadza się ale to raczej motor K7J - niby to samo, ale ma 2 lambdy, oczywiście komp sterujący i pewnie parę innych detali (np. minimalnie inna pompa wodna)

> się to ktoś bardziej kompetentny niech mnie poprawi

moja żonka ma '2005 i też k7J, więc w Thalii ten silnik pożył trochę dłużej niż w Clio.

Napisano

> witam. przymierzam sie do zakupu w/w autka. 2003r, 1,4 8V w gazie na

> sekwencji. na co zwracać uwage przy oglądaniu? jakieś

> newralgiczne miejsca? jakiekolwiek sugestie mile widziane

Zwróć uwagę na wyciek ze skrzyni przy wybieraku (naprawa w ASO 1000 pln). Poza tym standard - jak w innych autach. Typowe dla naszego kraju usterki (sworznie, końcówki drążków) naprawisz za drobne. U mojej lubej zaczęła podciekać pompa wodna przy 60kkm, ale to wydatek 100-150zł + wymiana u "kowala" (prosty motor).

• 3 tygodnie później...
Napisano

Widzę że mamy podobne problemy. Też się zastanawiam nad kupnem takiego autka z tym że ja celuję w jednostkę 16V i chyba o rocznik więcej. Na razie z kim gadam to się okazuje że autka ogólnie bezawaryjne i raczej dobrze się sprawujące. Dlatego też założyłem podobny wątek do Twojego. Z tego co wiem to osoby które jeżdżą tym autem narzekają na zawieszenie i elektrykę w silniku. Ale czy to prawda ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.