Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsu Outlander-ma ktoś?

Featured Replies

Napisano
Bo tak się przymierzyłem ostatnio do tego autka i mi się podobywuje zlosnik.gifSą jacyś użyszkodnicy i czy są zadowoleni czy raczej szukać czegoś innego?Kryteria-SUV do 120kpln,dobre wyposażenie,niekoniecznie skośnookie zlosnik.gif
Napisano

> Bo tak się przymierzyłem ostatnio do tego autka i mi się podobywuje

> Są jacyś użyszkodnicy i czy są zadowoleni czy raczej szukać

> czegoś innego?Kryteria-SUV do 120kpln,dobre

> wyposażenie,niekoniecznie skośnookie

A sprawdziles archeo? Bardzo duze mnostwo postow i tematow o outlanderze juz tam bylo.

Napisano
  • Autor

> A sprawdziles archeo? Bardzo duze mnostwo postow i tematow o

> outlanderze juz tam bylo.

No tak-stary i głupi-przeczesałem kącik skośnookich a nie całe forum zlosnik.gifPrzepraszam za głupie pytanie

Napisano

> czy raczej szukać

Przyjrzyj się bliżej Grand Vitarze 3.2

Za ok 120 kpln masz 233 KM w automacie i bardzo bogate wyposażenie.

Napisano
  • Autor

> Bo tak się przymierzyłem ostatnio do tego autka i mi się podobywuje

> Są jacyś użyszkodnicy i czy są zadowoleni czy raczej szukać

za tą cenę możesz kupić między innymi forka...

Napisano
  • Autor

> za tą cenę możesz kupić między innymi forka...

Dzisiaj mam próbną jazdę Outkiem 2.0 więc zobaczę jak to sie sprawuje(na tyle ile czasu będzie trwać jazda próbna zlosnik.gif)Forestera sprawdzę w tygodniu ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Ja bym wolał Forestera

po tym jak zobaczyłem zabezpieczenie nadwozia przed korozją, lub raczej jak wyglądało kilka Subarek po delikatnym przejeździe przez żwir to za to podziękuję. ( a była taka piękna biała w topowej wersji z żółtymi kropkami i wychodzącą rudą, po jeździe demo jednego z klientów)

Sprzedałem ostatnio bliźniaka Outlandera czyli Puga 4007 za 100 tys. pln po demo z przebiegiem 10500km z silnikiem 2,2hdi 160 kucy w wersji Platinum czyli już ze skórą, w wersji uboższej czyli Premium już za około 90 000,-pln można znaleźć.

Osobiście bym Ci jednak polecał Suzuki Grand Vitarę ma największą dzielność terenową z obecnie oferowanych terenowych bulwarówek ( rama pomocnicza + stały 4x4 i jeszcze reduktor do tego)

Napisano

> po tym jak zobaczyłem zabezpieczenie nadwozia przed korozją, lub

> raczej jak wyglądało kilka Subarek po delikatnym przejeździe

> przez żwir to za to podziękuję.

Możesz napisać coś więcej o tym rdzewiejącym nadwoziu w subaru?

Napisano

> Możesz napisać coś więcej o tym rdzewiejącym nadwoziu w subaru?

Ja tez chetnie poczytam, bo to pierwszy sygnal odkad sie interesuje Subaru. W moim (XII 1998) ani sladu rudej na podwoziu, a nie jeden raz szorowalem brzuchem nie tylko po blocie i sniegu, ale zwirze i kamieniach.

Napisano

> Możesz napisać coś więcej o tym rdzewiejącym nadwoziu w subaru?

jak wspomniałem była fajna biała Impreza "demo" na blacharni, pytam chłopaków co jej dolega, oni na to idź i oglądnij, okazało się że na drzwiach było pełno wykwitów od rudej, czyli była biała w żółte kropki. A było to wynikiem tego że klient ponoć urzyczył auta na weekend i przeleciał po szutrze, który poobijał te elementy i po pewnym czasie pojawiła się ruda. Gdzieś miałem cykniętą również fotkę chyba Tribeci która stała po spotkaniu z sarną w lesie i oczekiwała na naprawę. w miejscu gdzie błotnik był zagięty i odprysnął lakier, było widać tylko rudą. Chłopcy z blacharni stwierdzili że TTTM, że większość Subarek która do nich trafiła nie miała ocynkowanych błotników od zewnątrz. Tak więc rada dla posiadaczy, jeśli macie uszkodzony gdzieś lakier róbcie szybko zaprawki.

Napisano

> jak wspomniałem była fajna biała Impreza "demo" na blacharni, pytam

> chłopaków co jej dolega, oni na to idź i oglądnij, okazało się

> że na drzwiach było pełno wykwitów od rudej, czyli była biała w

> żółte kropki. A było to wynikiem tego że klient ponoć urzyczył

> auta na weekend i przeleciał po szutrze, który poobijał te

> elementy i po pewnym czasie pojawiła się ruda. Gdzieś miałem

> cykniętą również fotkę chyba Tribeci która stała po spotkaniu z

> sarną w lesie i oczekiwała na naprawę. w miejscu gdzie błotnik

> był zagięty i odprysnął lakier, było widać tylko rudą. Chłopcy z

> blacharni stwierdzili że TTTM, że większość Subarek która do

> nich trafiła nie miała ocynkowanych błotników od zewnątrz. Tak

> więc rada dla posiadaczy, jeśli macie uszkodzony gdzieś lakier

> róbcie szybko zaprawki.

A możesz zdradzić co to za "chłopcy" powiedzieli Ci, że subaru tak rdzewieją?

Bo nijak nie zgadza się to z moimi, i wielu moich znajomych, doświadczeniami. Moje byłe STi nieraz było upalane na szutrach, miejscami lakier wyglądał jak wypiaskowany, było sporo rys, dziur od kamieni i ani grama rdzy. To samo u innych, niezależnie od tego czy to była impreza, czy forek... icon_rolleyes.gif

Napisano

> blacharni stwierdzili że TTTM, że większość Subarek która do

> nich trafiła nie miała ocynkowanych błotników od zewnątrz. Tak

> więc rada dla posiadaczy, jeśli macie uszkodzony gdzieś lakier

> róbcie szybko zaprawki.

Fakt, stare Subaraki nie mialy zdaje sie ocynku na blotnikach - ten problem czasem dotyka wiekowe Forestery - ruda pojawia sie od wewnatrz blotnikow tylnych - tam, gdzie zbiera sie wilgotna ziemia od kol. Ale to problem 8-10-cio letnich egzemplarzy, a i to tylko czesci (tak przynajmniej mi mowiono, jak szukalem swojego egzemplarza).

Jesli chodzi o odpryski lakieru - mam taki odprysk (0.7x1.5cm) na blot niku pod tylna boczna szyba, u mnie jest on juz ponad 2 lata, a mysle ze i wczesniej juz troche tam pobyl. Powierzchniowo ruda jest, ale dalej nie gnije. No nijak cholera nie mam czasu zrobic tam zaprawki.

Napisano

fotka błotnika Tribeci w miejscu gdzie odprysnął lakier, jak oczekiwała na naprawę:

9b8ffd45d390b149m.jpg

pomyśleć że kiedyś jeździłem jeszcze CC900 z uszkodzonym w podobny sposób bokiem tylnym, zaprawkę zrobiłem dopiero po około 1,5 roku a rudej nie było ani śladu, a tu takie "kwiatki" po 2 tygodniach

Napisano

> fotka błotnika Tribeci w miejscu gdzie odprysnął lakier, jak

> oczekiwała na naprawę:

> pomyśleć że kiedyś jeździłem jeszcze CC900 z uszkodzonym w podobny

> sposób bokiem tylnym, zaprawkę zrobiłem dopiero po około 1,5

> roku a rudej nie było ani śladu, a tu takie "kwiatki" po 2

> tygodniach

takich fotek moge na sieci wygrzebac mnustwo nawet wzorowo zabezpieczonych audi...

subaru nie odbiega absolutnie od sredniej pod wzgledem zabezpieczenia antykorozyjnego. moj forek '99 jest absolutnie bezkorozyjny (pierwszy lakier) przed wczoraj robilem gruntowne mycie lacznie ze zdejecm gumowych ochronek rantow tylnych blotnikow (potencjalne miejsce zbierania sie wilgoci) i co i nic...

jedyna rzecz skorodowana u mnie w aucie to hak holowniczy smile.gif i rudy nalot na wydechu

Napisano

nie mówię że Subarka jest złym autem, wręcz przeciwnie sam rozważałem kiedyś jej zakup, ale patrząc na zabezpieczenie antykorozyjne samochodów japońskich, a zwłaszcza japońskich z rynku amerykańskiego, to nasi europejscy producenci jednak bardziej się pod tym względem przykładają.

Napisano

> nie mówię że Subarka jest złym autem, wręcz przeciwnie sam rozważałem

> kiedyś jej zakup, ale patrząc na zabezpieczenie antykorozyjne

> samochodów japońskich, a zwłaszcza japońskich z rynku

> amerykańskiego, to nasi europejscy producenci jednak bardziej

> się pod tym względem przykładają.

forester na rynek USA robiony jest w japoni...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.