Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porównanie Kayaba Ultra rs i Krosno PZM-1

Featured Replies

Napisano

Potrzebuję pomocy w ocenie tych dwóch zestawów. Na Krosno jeździłem i nawet fajnie to latało. Ogólnie lubię twardy zawias. Ale z Kayaba Ultra nie miałem do czynienia. Czy jest twardsza od Krosno?

Napisano

No twardszy to na pewno nie kumpel mial na przodzie takie 2 amorki moze wstawie jego opis z hogi cytuje "Ok amorki już założone. Tak jak planowałem założyłem seryjne springi od cc sporting (chyba bo nie za niskie ale stosunkowo twarde) oraz SR-y.

Początkowo miałem wątpliwości co do sprawności nowych amorków bo praktycznie gaz sam ich w górę nie wypychał jak to ma miejsce przy typowych gazówkach. Trochę mnie to martwiło ale przecież 2 zepsutych chyba by mi nie wcisnęli. Jak sie okazuje SR-y do cc są gazówkami niskiego ciśnienia. Szczerze mówiąc bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły. Są zdecydowanie twarde w czasie jazdy ale świetnie wybierają. Nie jest to beton niewrażliwe na nic jak Krosno PZM. Auto praktycznie mi sie nie wychyla na zakrętach a bałem sie o to po założeniu tych sprężyn. Widać że to naprawdę dobre amorki bardzo ładnie kleją koło do asfaltu na muldach itp. Polecam!

Mam nadzieje że będą również w miarę wytrzymałe żeby nie poleciały po jednym kajtku." napisal b182

PS. Wini powiedz mi jak to jest z tym krosnem naprawde taki beton jak mowia bo kayaba kosztuje cos 900-1000zl za komplet a krosno z 700 wiec troche roznicy jest, nada sie to do codziennej jazdy czasem i na dalsze odleglosci bo skrajne opinie sa

Napisano

Ale ten zestaw Kayaba to są amorki i spręzyny razem? i to całość kosztuje 900-1000 zł?

Napisano

> Ale ten zestaw Kayaba to są amorki i spręzyny razem? i to całość

> kosztuje 900-1000 zł?

Nie tyle to kosztuje komplet amortyzatorow na przod cos okolo 250zl za szt na tyl natomiast cos ponad 200 zl za szt

Napisano
  • Autor

No cały sezon latałem na Krosno+sprężyna sportingowska i rzeczywiście beton. Osobiście lubie zawiecho w stylu DTM i jakoś mi to nie przeszkadzało. Co do jazdy na codzień to jeździłem po Wałbrzychu gdzie drogi są chyba najgorsze w Polsce i miałem niekiedy dośc.

Napisano

Wini, jeżeli szykujesz się na Czechy, to odpuść sobie KYB. W zasadzie nie ma co kombinować. Jeżeli ma się pieniądze, to B6, jeżeli się ich nie ma, to Krosno.

Napisano
  • Autor

No zeszły sezon w Czechach leciałem na Krośnie i jak dla mnie wystarczające zawiecho. Problem mam jednak w tym że na Krośnie autko leży mocno i nie zbytnio miejsca na montaż płyty. W zeszłym sezonie nie była wymagana, a niestety w tym jest taki wymóg. Z reszta mam solidna płytę i chciałbym ja wykorzstac. Raz była zamontowana ale ( może tylko) ze względu że zawiecho już było wyrąbane na prostej przy dohamowaniach waliłem nią po glebie. Generalnie to prześwit był na 3 palce z_lol1.gif

Napisano

Z tymi drogami to Wini ma racje!!

A jak oceniacie te KAYABY ULTRA SR (nie mylić z gazowymi zwykłymi spotykanymi na alegro) z EIBACHEM na dziurawe nasze drogi i oesy??

Miaił to ktoś?? jak długo to wytrzymuje??

Napisano

Lekko zmiękczone krosno.

Tyle że nie pomoge kto u mnie to robił bo takie kupiłem i jest super

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.