Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Potrzebna sonda lambda Aveo 1.4 83KM

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam wewnętrzne uszkodzoną sondę lambda - konieczna wymiana - tak stwierdził serwis po podpięciu kompa. Proszę o jakieś namiary na sprawdzoną firmę i sklep gdzie mogę kupić. Koszt w serwisie >500pln.

PS: Te z allegro już widziałem.

Z góry dzięki i pozdrawiam MK.

Napisano

Witam szukaj i kupuj u tego Allegrowicza ma na 100% sondy do Aveo na 2 lub 4 przewody.Uczciwy oraz sprawdzony.http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4966280

Napisano

Dzwoń do Akwimatu oni załatwią o połowe tańszy oryginał i dadzą gwarancję NIE WKŁADAJ sondy za 100 zł pad.gif

dlaczego - bo nowe układy EOBD2 sa bardzo wrażliwe na sondę (dokładne)

W mojej Evie padła mi grzałka na sondzie przed katalizatorem, sonda przed i za katalizatorem jest identyczna rózni sie tylko długością kabla, w Akwimacie sie pomylili i wysłali mi tą z dłuzszym kablem, pomyślałem co tam 10 cm i planowałem podłączyć, jednak w zakładzie elektroniki samochodowej powiedzieli mi, że na 100% komp zgłosi problem bo to EOBD2 (potwierdził to również telefonicznie Grabowski z Piaseczna - czyli chyba najlepszy serwis elektroniki w Polsce) więc moge:

1.skrócić kabel

2. wymienić sondę

Akwimat oczywiście wymienił i przeprosił

więc jeśli długość kabla w EOBD robi różnicę to co dopiero tania podróba....

Napisano

Tak z ciekawosci ile zycza sobie w Akwimacie za sonde Lambda , a ile za grzalke?Oczywiscie mam na mysli Evande.

Arek Evanda CDX 04

Napisano

Akurat ten Allegrowicz ma oryginalne sondy a nie podróbki.To dlaczego nie można wsadzić oryginału za 100zł Panie Arczibaldi?

Napisano

> Akurat ten Allegrowicz ma oryginalne sondy a nie podróbki.To dlaczego

> nie można wsadzić oryginału za 100zł Panie Arczibaldi?

nie no można tylko kupno oryginalnej sondy za 100 zł jest tak samo prawdopodobne jak benzyna po 0.50 zł za litr

ja kupowałem wiele razy sondy i wiem jedno że "oryginały" za 100 zł to fikcja, a ich wytrzymałość to 10 - 30 tyś czego najlepszy przykład mieliśmy na kąciku nubiry z "oryginalnymi" sondami GM z "oryginalną" naklejką za 120 zł, które koledzy wymieniali po miesiacu, a nawet co niektórzy po kilku kilometrach, a na początku też był zachwyt jakie to tanie i "oryginalne" na Allegro

Wiesz ja sprzedaję buty znanej firmy, kupuję dany model w hurcie za za 150 zł w detalu zprzedaję po 199 zł i czasami przychodzi jakiś baran i mówi "kupiłem takie same za 90 zł" a ja nie mogę uwierzyć, że ludzie są tacy naiwni i kupują podobnie a nawet tak samo wygladające podróby KOSZMAR

Więc jeśli kolega ma ochotę kupować podróbę za 100 zł to ma kolega do tego prawo - mamy wolność - tylko błagam i proszę nie namawiaj do tego innych... bo skutki tych działania tych "oryginalnych" chińskich sond są czasami bardzo opłakane, pół biedy jak się rozleci i trzeba rozcinać katalizator w poszukiwaniu jej resztek, ale może przez wiele tyś km pokazywać ECU głupoty, a później nie dośc, że człowiek wymieni pół auta w poszukiwaniu przyczyny złej pracy silnika bo przecież myśli, że to nie wina sondy bo była wymieniana, to jeszcze po czasie robi remont przegrzanej głowicy

AMEN

Napisano

> Akurat ten Allegrowicz ma oryginalne sondy a nie podróbki.To dlaczego

> nie można wsadzić oryginału za 100zł Panie Arczibaldi?

250 zł

Napisano

> potwierdził to również

> telefonicznie Grabowski z Piaseczna - czyli chyba najlepszy

> serwis elektroniki w Polsce)

noooo świetny serwis... zażyczyli sobie 1500 złotych za naprawę komputera abeesu w ogóle bez oglądania go...

pojechałem na szrot i kupiłem całą hybrydę (pompa+sterownik) za cztery stówy (!!!)... montaż nowego sterownika zajął mi 10 minut... pompę jeszcze sprzedałem za 200...

podejście do tematu i profesjonalizm tej firmy to była kpina z białego człowieka...

Napisano

> noooo świetny serwis... zażyczyli sobie 1500 złotych za naprawę

> komputera abeesu w ogóle bez oglądania go...

nie pisałem że jest tani, tylko, że dobry, nawet jak ASO mercedesa nie potrafi dać rady to do nich oddają

ale fakt że drogo tam strasznie

nie widzę tu kpiny, oni podaja cenę, a Ty albo się zgadzasz albo nie i tyle

Napisano

> nie pisałem że jest tani, tylko, że dobry, nawet jak ASO mercedesa

> nie potrafi dać rady to do nich oddają

oddają, bo serwis nie ma specjalisty co "lutuje komputery" tylko wymienia na nowe po vinie... a nie każdemu się uśmiecha jak katalog pokaże dziesięć tysięcy brutto za układ...

> nie widzę tu kpiny, oni podaja cenę, a Ty albo się zgadzasz albo nie

> i tyle

to jest zwykłe żerowanie na frajerach... łykają wszystko co im się powie, "bo to komputer... wie pan..."

u mnie też jest taki spec od elektroniki, ponoć najlepszy po zachodniej stronie wisły... za samo stwierdzenie o co chodzi bierze 300 złotych (200podłączenie i 100 za postawienie diagnozy)... za tą kwotę można spokojnie naprawić większość usterek... no i leszcze płacą, "bo tu jest komputer"... a skoro taki drogi to musi być dobry, prawda? zlosnik2.gif

Napisano

oddaja problematyczne auta na gwarancji z którymi nie mogą sobie poradzić bo już wymienili prawie wszystko...

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki . Trochę mnie nie było w kraju a samochód sam się niestety nie naprawił.

Gość : http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4966280 ma podobno oryginalne sondy niestety nie odpisał na żaden z moich 3-ch maili przez ostatnie 3 tygodnie. Złącze w pokazanej 4-ro przewodowej sondzie jest małe i kwadratowe a u mnie w aucie jest płaskie i zupełnie nie pasujące (choć nadal to 4-ry kabelki).

Najprawdopodobniej kupię tą sondę i zmienię końcówkę no ale zniechęca mnie taki sprzedawca.

Kupiłem interfejs OBD2 aby diagnozować lampkę od silnika ale oprócz tego że poinformował mnie że świeci się kontrolka to nie wykrył przyczyny :-(.

Oryginalna sonda wytrzymała całe 42k km i padła grzałka przed katalizatorem. Palenie wzrosło do 12-15 l na 100km więc chyba się w końcu wezmę bo benzyna coraz droższa.

Na przeglądzie wykryli luzy w przekładni kierowniczej, nie na końcówce drążka ale na drążku który nie występuje jako część zamienna :-( i trzeba wymienić całą przekładnie. Koszt na Towarowej 33 to 3k pln (2,2kpln część, reszta robocizna) a w warsztacie znalazłem nową z wymianą za 1.3k pln (780 część reszta to koszt wymiany).

Poza tym walnąłem lekko przodem więc jestem w kolejce do blacharza.

Trzeszczy mi cała zawiecha pomimo smarowania w zeszłym roku, jakieś dziwne odgłosy dochodzą z zaworów, szumi łożysko od sprzęgła.

Tak sobie myślę, że nigdy więcej koreańskiego/polskiego chevroleta. Jestem pierwszym właścicielem a przebieg to 42k km a zaczyna się sypać wszystko.

I tylko skąd na to wszystko znaleźć czas, a samochód potrzebny .....

Pozdrawiam MK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.