Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szarpie, nie chce sie rozpedzac

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio zaczelo sie cos dziac z samochodem, nie chce sie rozpedzac (robi to bardzo powoli) szarpie i sie dlawi. Podjechalem do mechanika, tam przeczyscili mi kable WN, mialy duzo rdzy i jakiegos bialego syfu (tylko jeden kabel byl czysty). Po tym samochod zaczal jezdzic tylko troche lepiej, wiec pomysl zeby podlaczyc go do komputera. Pokazalo 0 bledow. Najgorsze jest to ze kable i swiece wymienialem na wiosne ubieglego roku, przejechane maja moze 8000 km. Dzis sam wyczyscilem dokladnie styki kabli i dalej jest to samo.

To dosyc dziwne, ale zauwazylem ze sytuacja sie poprawia jak pojezdze przejade sie na 4 biegu tak do 90 km/h, pozniej na kazdym biegu rozpedza sie normalnie. Spalania dokladnie nie liczylem ale mysle ze troche wzroslo.

Jak ktos ma jakies pomysly to chetnie przeczytam smile.gif

Napisano

- przegon go troche i wykrec swiece, zobacz jak przepala

- biale slady na kablach, takie jak po przypaleniu swiadcza o przebiciach

- uszkodzona cewka

- uszkodzona sonda

Podobne objawy przerabialem w Palio 1,2 16v, 2002 90kkm przyczyna okazal sie kabel WN 3 cylindra

Napisano

Temat wałkowany masę razy, ale żeby czyścić kable? shocked.gif wymiana na nowe mogą mieć przebicia, kup konkretne. Wymień również świece, to podstawa. Nie chce jechać mówisz, sprawdź pompe paliwa, cewkę, filterek paliwa. Jeżeli to nie pomoże przeglądnij forum jest podane o wiele więcej możliwych przyczyn, powodzenia!

Napisano
  • Autor

> mogą mieć przebicia, kup konkretne.

tzn jakiej firmy? bo teraz mam bosch

Napisano

ja mam podobne obiawy a konkretnie to te że jest mały problem jak mu depne bo sie dusi, ale tylko na bynie. podejżewam filtr paliwa albo pompe.Na LPG idzie jak talala

Napisano

biały "syf" to przebicie na kablach. Zmień kable a nie czyść . Może tamte były felerne itp.

Napisano
  • Autor

kupilem sentecha te mial koles, no i to byla przyczyna, dzieki w ogole smile.gif

Tak patrzac na wykonanie boscha i sentecha to bosch marnie sie prezentuje

Jeszcze mam pytanie czy warto wymienic swiece, bo na nich tez osadzil sie ten bialy osad?

Napisano

> Jeszcze mam pytanie czy warto wymienic swiece, bo na nich tez osadzil

> sie ten bialy osad?

Jeśli nie mają kosmicznego przebiegu lub nie są wyeksploatowane to wystarczy je przeczyścić ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli nie mają kosmicznego przebiegu lub nie są wyeksploatowane to

> wystarczy je przeczyścić

nie no przebieg taki jak starych przewodow czyli z 8000 km

Napisano

> kupilem sentecha te mial koles, no i to byla przyczyna, dzieki w

> ogole

> Tak patrzac na wykonanie boscha i sentecha to bosch marnie sie

> prezentuje

> Jeszcze mam pytanie czy warto wymienic swiece, bo na nich tez osadzil

> sie ten bialy osad?

zależy jaki przebieg na świecach. Trzeba obejrzeć je oczywiśćie. wiadomo że po tej przygodzie z kablami jedne mogą być poprzypalane a inne przydymione, pojeździj chwilę , skontroluj i ew. wymień tylko nie baw się w jakieś tjuningi i kup normalne z katalogowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.