Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

śmierdzi, fuuuuu.....

Featured Replies

Napisano

mam juz dosyc tego ciaglego smrodu benzyny. Nie wiem co mam zrobic. Po otwarciu szybki zajeżdża benzyną jak cholera. Pomóżcie koledzy bow.gif

Napisano

Heh, coz mozemy pomoc - jak smierdzi to trzeba lokalizowac wyciek (...)

Napisano

U mnie też kiedyś śmierdziało wachą po otwarciu okna. Okazała się proza - uszkodzony korek wlewu (zablokowany odpowietrznik) Spróbuj możę to to..

Napisano
  • Autor

> U mnie też kiedyś śmierdziało wachą po otwarciu okna. Okazała się

> proza - uszkodzony korek wlewu (zablokowany odpowietrznik)

> Spróbuj możę to to..

jak to sprawdzic?korek zamykam kluczykiem ale troche ciezko, moze wiec masz racje?Jak to bylo u ciebie?zamykal sie normalnie na kluczyk?

Napisano

Zamyka się normalnie. Rozmontuj pacjenta, wewnątrz jest zaworek odpowietrzający. U mnie po prostu się zablokował. WD + brutalna siła zmusiły go do współpracy.

Napisano
  • Autor

> Zamyka się normalnie. Rozmontuj pacjenta, wewnątrz jest zaworek

> odpowietrzający. U mnie po prostu się zablokował. WD + brutalna

> siła zmusiły go do współpracy.

Wielkie dzieki bow.gif, jak tylko wroce do domu zabieram sie za gościa.Mam nadzieje ze to to.Aha, nie wiem czy to jest istotne, ale gdy go otwieram(korek) nie slychac nigdy psssss

Napisano
  • Autor

Zawsze mowilem ze w tym kaciku mozna sie dowiedziec najwiecej. Oczywiście że smrodek pochgodzil od koreczka. Ten kacik to skarbnica wiedzy!!!Dzieki BART77. bow.gif

Napisano

> Zawsze mowilem ze w tym kaciku mozna sie dowiedziec najwiecej.

> Oczywiście że smrodek pochgodzil od koreczka. Ten kacik to

> skarbnica wiedzy!!!Dzieki BART77.

No problemos! Zawsze do usług.

Szerokiej drogi!

cool.gif

Napisano

> Oczywiście że smrodek pochgodzil od koreczka.

Opowiedz teraz, jak go rozmontowałeś i wyczyściłeś....

Napisano
  • Autor

> Opowiedz teraz, jak go rozmontowałeś i wyczyściłeś....

Nie mam daru opowiadania i posługuje sie pojeciami niefachowymi, ale po odkręceniu korka metodą na tzw chama rozpiolem element z "dziurkami" - chyba to odpowietrzenie - w środku znajdowały sie elementy plastykowe oraz dwie sprężynki. Plastiki powinny być ze sobą połączone ruchomo , a w środku - między nimi znajduje sie jedna ze sprężynek, poskładałem to wszystko do kupy i sprawdzilem dmuchając powietrze nie lecialo (elementy plastikowe blokowały odpowietrzeni) zasysając powietrze lecialo - odblokowane. Sorki za moj mizerny opis ale nie potrafie tego opisac inaczej.

Napisano

Witam,

Postapilem dokladnie z opisem ale dla pewnosci potraktowalem spezyne wd40 aby sie nie "przycinala" cel zostal osiagniety mozna otwierac okno bez narkotyzowania sie benzyna :D Dodam ze podczas pobytu w ASO jak napomknalem ze smierdzi beznzyna to zaproponowano mi wymiane calego dolotu paliwa do silnika bo to "normalka" w bbmach...

Napisano

> Postapilem dokladnie z opisem

W korku marei (bez kluczyka) też jest takie ustrojstwo?

Tez na chama wyszarpnąłeś ten dziurkowany element?

Napisano

Tak, zrobilem fotki wieczorem je zgram na kompa i wrzuce na forum Ogolnie okreslenie na chama jest tu zbyt brutalne wystarczy w kilku miejscach podwazyc plaskim srubokretem i ladnie wszystko wychodzi.

Napisano

> Tak, zrobilem fotki wieczorem

ok.gif

Gdyby to pomogło, to bomba!

Mnie mechanicy tłumaczyli, że śmierdzi z układu odpowietrzania zbiornika, bo wieszają się kulki w zaworkach na zbiorniku (a jest ich trochę) i potem śmierdzi z pochłaniacza par paliwa, który znajduje się w pod prawym przednim nadkolem.

Napisano

> mam juz dosyc tego ciaglego smrodu benzyny. Nie wiem co mam zrobic.

> Po otwarciu szybki zajeżdża benzyną jak cholera. Pomóżcie

> koledzy

Miałem taki przypadek jakiś rok temu.

U mnie przterł sie wężyk od powrotu paliwa do baku. A prztarł sie bo jest bardzo blisko tylnego wahacza z prawj strony baku. ja to chyba go troche skruciłem o tę cześć przetartą i wszystko jest OK.

Postaw samochód gdzieś na betonie czy kostce i zobacz czy nie plami w okolicach prawego tylnego koła.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.