Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż nagrzewnicy - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie

Przymierzam sie w przyszłym tygodniu do wymiany nagrzewnicy w mojej maryśce ( przy okazji termostat + płyn chłodzacy tez bedzie wymieniony) i dlatego mam pytanie do tych wszystkich co juz przerabiali ten powtazajacy sie problem czy jest jakas roznica przy wymianie nagrzewnicy w samochodzie z klimatronikiem a bez klimatyzacji, z tego co wyszperałem na smietniku tam jest ladnie opisany sposob ale nie wiadomo czy autko z klima czy bez, stad tez moje male pytanko.

Pozdrawiam i dzieki za odp.

Napisano

> Witam serdecznie

> Przymierzam sie w przyszłym tygodniu do wymiany nagrzewnicy w mojej

> maryśce ( przy okazji termostat + płyn chłodzacy tez bedzie

> wymieniony) i dlatego mam pytanie do tych wszystkich co juz

> przerabiali ten powtazajacy sie problem czy jest jakas roznica

> przy wymianie nagrzewnicy w samochodzie z klimatronikiem a bez

> klimatyzacji, z tego co wyszperałem na smietniku tam jest ladnie

> opisany sposob ale nie wiadomo czy autko z klima czy bez, stad

> tez moje male pytanko.

> Pozdrawiam i dzieki za odp.

Michał ja się pytałem też o to ostatnio ale brak odpowiedzi tongue.gif może tym razem ktoś podpowie podłączam sie do pytania wink.gif

Napisano

Wymieniałem rok temu i różnic nie było przynajmniej nie zauważyłem sam mam klime Wymiana nie jest trudna trzeba odkręcić schowek nagrzewnica wychodzi gładko z włożeniem więcej problemów bo blokuje troszkę silnik wentylatora a starałem się to robić w miarę delikatnie

Napisano
  • Autor

maximuss albo mamy dwa różne manuale odnośnie demontażu nagrzewnicy albo ja nie widzę tego suwaka. Dzięki Nazarr za odp. już bałem się że może w autkach z klimką parownik będzie przeszkadzał ale z tego co mówisz to wymiana odbywa się tak jak opisano w manualu na śmietniku. cool.gifsmile.gif

Napisano

JA kupiłem przedwczoraj nagrzewnice za 85zł w sklepie niedaleko domu i gość w sumie mówił, że w katalogu ma tylko rozróżnienie na diesel/benzyna nie ma innych do wersji z klima czy bez także może faktycznie...jutro bede zmieniał jak śniegu nie dowali cool.gif

Napisano
  • Autor

Daj znac jak Ci poszlo, ja najwczesniej to w przyszłym tygodniu bede mogł sie za to zabrać.

Napisano

DZisiaj zacząłem to robić i...nie skończyłem bo właśnie zaczęło się zciemniać. Pierwsza rzecz - ten ampul 5 co trzyma od dołu osłonę to jest umiejscowiony w takim miejscu, że gość co to zaprojektował powinien być powieszony za genitalia angryfire.gif normalnie miałem ochotę bić z czoła w asfalt jak to odkręcałem - zeszło prawie godzinę i to nie jest śmieszne 270751858-jezyk.gif Druga sprawa - nie czaje jak poluzować tą czarną osłonę nagrzewnicy żeby dobrać sie i odkręcić te 3 nakrętki na samej nagrzewnicy. W opisie na śmietniku pisze żeby nie wyciągać osłony tylko ją poluzować...tylko jak??!! może ja na to za głupi jestem wink.gif pomożcie jak sobie z tym poradzić

Napisano
  • Autor

A odkreciłeś dwa wkręty na tej czarnej osłonie nagrzewnicy?

Napisano

Odkręciłem i imbusa w końcu też tak jak napisałem. Nie wiem czy po prostu tą osłonę nagiąć do dołu mocniej czy jak?? nie chce jej ułamać poza tem w wesji z klimą więcej tam kabli różnych i ciasno...jakaś wiązka jest przymocowana do tej osłony nagrzewnicy właśnie w manualu tego nie było więc nie chce szarpać za bardzo...

Napisano
  • Autor

Gdzieś czytałem, ale tym sie nie sugeruj zeby pozniej nie było na mnie, ze niektorzy nie odkrecali tego imbusa a te czarna osłone odginali i nagrzewnica ponoc wychodziła.

Wez poczytaj posty z ostatnich 3 lat i tam chyba to bylo napisane o tej osłonie ale głowy nie daje.

Napisano

> Gdzieś czytałem, ale tym sie nie sugeruj zeby pozniej nie było na

> mnie, ze niektorzy nie odkrecali tego imbusa a te czarna osłone

> odginali i nagrzewnica ponoc wychodziła.

> Wez poczytaj posty z ostatnich 3 lat i tam chyba to bylo napisane o

> tej osłonie ale głowy nie daje.

No no Michał zgadza się przed chwilą skończyłem czytać właśnie wszystkie tematy o nagrzewnicy dokładnie z ostatnich 3 lat grinser006.gif To samo co Ty w sumie wyczytałem ale z tego co widziałem już w aucie to nie wiem jak oni to odginali...moim zdaniem ułamie sie to nie widzę szansy na odgięcie ale może za bardzo sie szczypałem tongue.gif po niedzieli jak będe miał czas moge dopiero znow się tym zająć narazie jak cos to bede jezdzil z rozebranym schowkiem w sumie nic nie szkodzi

ps. zastanawiałem sie jeszcze czy nie wypiąć aku na czas jak bede to wywlekał zeby cos sie nie porobiło jakiś błędów mi nie nawyskakiwało potem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.