Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

słychać dziwny klekot z silnika.

Featured Replies

Napisano

Ma do Was prośbę o pomoc, bo coś sie stało w moim CC700 i nie wiem co jest grane. Sytuacja wygląda tak, że sam,ochód zostawiam na parkingu przed robotą. Idę do domu wsiadam do auta, odpalam podjeżdzamokoło 800m do sklepu, i przez ten odcinek autko chodzi bez zarzutu. pogoda taka jak dzis czyli u mnie około 2st na plusie i świaeci słońce. Jak rano wsiadam i jest ujemna temperatura, też jest wszystko dobrze. po wyjściu ze sklepu, wsiadam do samochodu, uruchamiam, i właśnie... Z silnika wydobywa się zaskakujący odgłoś, jakby traktor. Głos jest podobny do tego, jak dzieci mają na rowerach założone takie plastiki oby uderzał o szprychy w kole roweru. To jest taki charakterystyczny klekot.

jadę i cały czas to słychać. po jakimś czasie takiej jazdy, silnik trochę się nagrzewa, i mija to.

co to jest , co się stało, gdzie szukac usterki???

Pomóżcie bo się trochę boję. podobna sytuacja, czyli taka jak opisana zdarzyła mi się już kilka razy i to dokładnie w takich samych okolicznościach.

Pomocy.

Napisano

popychacze hydrauliczne.

Jak nie stuka non stop to można jeździć.

Wymiana banalna nawet nie trzeba głowicy sćiągać tylko pokrywe zaworów i klawiature.

Koszt 1-go popychacza to około 60 zł.

W 700 masz 4 sztuki

pzdr.

Napisano

kiedy ostatni raz wymieniałeś olej i na jaki? Sprawdź w ogóle jego stan w silniku

Napisano

Też obstawiam popychacze... Przy okazji też tak jak kolega mówi sprawdź olej i dla pewności po wymianie popychaczy i olej bym wymienił... I roboty też nie za dużo i dosyć łatwe do wymiany...

Napisano
  • Autor

Olej wymieniany był około 9 miesięcy temu. Nie robię dużo, około 15 km dziennie.

Dziwne jest tylko to ze jak rano zapalam wszystko jest dobrze, podjade kawałek, i jak zapalam bez ssania to zaczynaja sie te dziwne stuki. jak odpale na ssaniu i kawałek przejade i wyłącze ssanie to tego nie ma.

jak to mozliwe ze to popychacze? oleju tez mam wystarczajaca ilosc

Napisano

od niedawna zaczeło mi sie robic podobnie tylko w SC 1.1... Jak postoi tak ze 3 dni i go odpale to tak przez pierwsze 10s. klekocze i ustaje... i juz wiecej sie tak nie dzieje... Dopiero znow gdy postoi dłuzej niż 2 dni...

Napisano

> jak to mozliwe ze to popychacze?

Po prostu nie zalały sie olejem dlatego stukają.

Sróbuj z inną gęstoscią oleju.

Napisano
  • Autor

Pisałeś mi że do wymiany popychaczy nie trzeba wyciągać głowicy. Poczytałem ta mądrą książkę o CC i tam jest napisane, aby do wymiany popychaczy zdemontować tą głowice.

To w końcu trzeba czy nie? I czy można je drutem wyciąga, i czy kionieczne jest czekanie tych 30min po założeniu do pierwszego uruchomienia?

Napisano

Co do wymiany popychaczy przynajmniej w SC900 nie trzeba wyciagać głowicy tylko pokrywe zaworów ściagnąć... Nie wiem jak tam w cc700 (swoją drogą niezły wynalazek musi to być żeby aż głowice ściągać do wymiany popychaczy) ale jak bedziesz ściagał głowice to od razu uszelke pod nią sobie wymień...

Napisano
  • Autor

Super by było jakby nie była jednak potrzebne ściąganie głowicy, z kilku powodów. Ja sam nie mam warunków do tego więc musze pojechac do jakiegoś mechanika, i zależałoby mi na cenie jak najniższej. Po drugie słuszałem o problemach związanych z wymianą uszczelki. Podobno trafiają się jakiś, które przynoszą więcej szkody, bo uszczelka pada bardzo szybko.

Nie wiem jak stwiedzic, czy jednak trzeba ściągać głowice? Czy czasem otwór w głowiy nie jest za mały na średniće popychacza?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.