Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świeżo po testowaniu (Pionka,Clariona, JBL i Lanzara)-tanie

Featured Replies

Napisano

Wlasnie wrocilem z NorAuto i testowalem dwie jednostki oraz 2 zestawy glosnikow - Pioneer 4700 i Clarion 358 oraz JBL GTO 6506Ce i Lanzar 16,5 na zwrotnicy.

Teraz wrazenia. A wiec roznica w brzmieniu radia obojetnie na ktorym zestawie glosnikow, zawsze na korzysc Clarka 358. Oczywiscie pierwszy test na defaultowych-flatowych ustawieniach. Clarion gra czysto, dynamicznie, nie muli. Pionek gra zbyt duzo 'dołem' i niezbyt czysto a w dodatku kiepska dynamika. Po podstrojeniu troche equalizerem z Clariona brzmi bardzo ladny bass. Nie jest to jakis specjalnie niski, mocny wykop, ale nadal gra czysto i dynamicznie. Pionek na ustawieniu Powerful gra lepiej, to fakt, da juz sie tego sluchac, ale nadal zamula niskimi czestotliwosciami. Pionek gra wogole jakby ciszej, niesmialej, mimo teoretycznie wiekszej mocy rms. Testowalem te jednostki przy roznej muzyce i Clarek wypada w kazdej najlepiej. Mialem wrazenie, ze jakby podglosnic Pionka to gralby niezle i mocno ale tylko niskimi czestotliwosciami. Tak wiec jak ktos mysli o radiu do 500 pln z mp3 i stoi przed wyborem miedzy tymi dwoma modelami to ja osobiscie wybieram Clariona i wiem, ze to przynajmniej jakos gra, Pionek jak dla mnie wcale - inni, niech sie sami przekonaja testujac oba radioodtwarzacze po sobie raz po raz.

A teraz glosniki. Chcialem podsluchac zestaw Helix Blue 62 Mk II, ale nie mieli, no to sprawdzalem Lanzara i JBLa. I ponownie wrazenia smile.gif Lanzar gra dosc poprawnie, bass slychac czysto, miekko, choc bez rewelacji, ale to nie sub w koncu. JBL gra rowniez poprawnie, chociaz gra jakby chcial wiecej mocy, troche bardziej zamula, ale to pewnie kwesta braku zewnetrznego wzmacniacza. No i tyle moich spostrzezen.

I na koniec male pytanie. Czy Helix Blue lub Phonocary bede znacznie lepiej grac pod samym radiem od tego Lanzara/JBLa ?

Napisano

> Wlasnie wrocilem z NorAuto i testowalem dwie jednostki oraz 2 zestawy

> glosnikow - Pioneer 4700 i Clarion 358 oraz JBL GTO 6506Ce i

> Lanzar 16,5 na zwrotnicy.

> Teraz wrazenia. A wiec roznica w brzmieniu radia obojetnie na ktorym

> zestawie glosnikow, zawsze na korzysc Clarka 358. Oczywiscie

> pierwszy test na defaultowych-flatowych ustawieniach. Clarion

> gra czysto, dynamicznie, nie muli. Pionek gra zbyt duzo 'dołem'

> i niezbyt czysto a w dodatku kiepska dynamika. Po podstrojeniu

> troche equalizerem z Clariona brzmi bardzo ladny bass. Nie jest

> to jakis specjalnie niski, mocny wykop, ale nadal gra czysto i

> dynamicznie. Pionek na ustawieniu Powerful gra lepiej, to fakt,

> da juz sie tego sluchac, ale nadal zamula niskimi

> czestotliwosciami. Pionek gra wogole jakby ciszej, niesmialej,

> mimo teoretycznie wiekszej mocy rms. Testowalem te jednostki

> przy roznej muzyce i Clarek wypada w kazdej najlepiej. Mialem

> wrazenie, ze jakby podglosnic Pionka to gralby niezle i mocno

> ale tylko niskimi czestotliwosciami. Tak wiec jak ktos mysli o

> radiu do 500 pln z mp3 i stoi przed wyborem miedzy tymi dwoma

> modelami to ja osobiscie wybieram Clariona i wiem, ze to

> przynajmniej jakos gra, Pionek jak dla mnie wcale - inni, niech

> sie sami przekonaja testujac oba radioodtwarzacze po sobie raz

> po raz.

> A teraz glosniki. Chcialem podsluchac zestaw Helix Blue 62 Mk II, ale

> nie mieli, no to sprawdzalem Lanzara i JBLa. I ponownie wrazenia

> Lanzar gra dosc poprawnie, bass slychac czysto, miekko, choc

> bez rewelacji, ale to nie sub w koncu. JBL gra rowniez

> poprawnie, chociaz gra jakby chcial wiecej mocy, troche bardziej

> zamula, ale to pewnie kwesta braku zewnetrznego wzmacniacza. No

> i tyle moich spostrzezen.

> I na koniec male pytanie. Czy Helix Blue lub Phonocary bede znacznie

> lepiej grac pod samym radiem od tego Lanzara/JBLa ?

w najnowszym "GT" jest test głośników i wygrywa Phonocar

Napisano

Kolejny raz sie sprawdza ze Pionek 4700 jest niezbyt dobrym pomyslem... Oraz na to iz tanie Clariony wyprzedzaja swoich konkurentow cenowych(nie licze Kenwooda bo nie sluchalem-a slyszalem ze roczniki 2005 niezle graja...)

Pamietam ze jak pare miesiecy temu bylem sluchac radii w MM(niestety- bowiem kazdy z Was pewnie wie jakie tam sa warunki), to z tych tanszych(do 500) rowniez najbardziej do gustu przypadl mi Clarion, z tych najdrozszych obecnych w MM(nie pamietam modeli) rowniez Clarion, gdyz szafka z Pionkami nie dzialala:D... Jednak na szczescie nie potrzebowalem nowego radia.. i zakup padl na uzywanego Pionka 3300(poniewaz mialem do wydania tylko 400:F, i zalezalo mi na Pionku gdyz marki tej sluchalem u znajomego)... jak na mnie gra bardzo ladnie w tej cenie, a 2 RCA znacznie umilaja zycie.

Napisano

ja na twoim miejscu dał bym sobie spokoj z JBL i Lanzarem lepiej zainwestowac w te helixy osobiscie ich nie slyszalem tego konkretnego modelu ale ogolnie brzmienie glosnikow helixa mi sie podoba dodatkowo pomysl nad hertz esk 165 smile.gif a co do radia to tez nie moge sie wypowiedziec na temat tych konkretnych modeli ale sam mam 6500R pioneera i uwazam iz jezeli sie go dobrze wysteruje to gra calkiem przyjemnie jedyny minus to za duzo wysokich tonow jednak 6500R jest modelem z przed 2 lat a od tego czasu sie wiele w pioneerach zmienilo i podobno na gorsze smile.gif

Napisano

Ostatnio sluchalem Helixa pod jakims starym radiem i bylem w szoku ze tak ladnie moze zagrac zestaw za takie pieniadze. Naprawde warto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.