Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Blokada regulacji kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam

Pojawił mi się dziś problem z regulacją kierownicy (dwie płaszczyzny). Dość długo jej nie regulowałem, a dzisiejsza regulacja skończyła się uszkodzeniem. Zaraz po zablokowaniu kierownica ma dość spory luz w pionie. Grzebałem ręką w okolice przegubu i wszystko wskazuje na to, że tam jest w porządku. Wyczuwalna jest natomiast jakaś luźno latająca tulejka na drążku (podejrzewam, że to jeden z elementów mechanizmu regulacji). Stuki podczas szarpania kierownicą oraz jazdy po dziurach ewidentnie dochodzą spod plastików, tj. stacyjka itd. Podczas kręcenia kierownicą wyczuwalne są cykliczne "przeskoki".

Myślę, że problem jaki opisywałem > tutaj pkt. 1 < może mieć z tym związek.

Mam nadzieję, że jasno wyjaśniłem objawy mimo nieznajomości tematu. Wybieram się z tym za kilka dni do mechanika i wolałbym wiedzieć co mnie czeka. Za odpowiedzi i sugestie z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Gorbizone

Napisano
  • Autor

Udało mi się pogrzebać dziś trochę. Łożysko znajdujące się na samym dole kolumny kierowniczej, zaraz przed pedałami po prostu się rozsypało. Czy ktoś z was nie orientuje się, czy jest ono wymienialne, czy czeka mnie wymiana całej kolumny?

Napisano

Oficjalnie cała kolumna jest nierozbieralna. To czy da się wymienić łożysko zależy od tego jak ono wygląda.

Napisano
  • Autor

Dla wiadomości potomnych smile.gif Okazało się, że łożysko jest wymienne, jednak najprawdopodobniej uszkodzone łożysko zniszczyło koszyk je trzymający, który już wymienny nie jest. Czeka mnie więc wymiana kolumny kierownicy, więc generalnie koszt wysoki. Przy okazji nie ma ktoś do sprzedania kolumny kierowniczej? frown.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.