Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wolno schodzi z obrotów

Featured Replies

Napisano

O jakiegoś czasu mój astrolot wolno schodzi z obrotów. Obojętne czy jazda na LPG czy PB. Efekt to wieczne przegazowywanie przy zmianie biegów.

Linka gazu do nasmarowania ?

Napisano

> O jakiegoś czasu mój astrolot wolno schodzi z obrotów. Obojętne czy

> jazda na LPG czy PB. Efekt to wieczne przegazowywanie przy

> zmianie biegów.

> Linka gazu do nasmarowania ?

Zaczynamy od silniczka krokowego-trzeba go wyczyścić-operacja na 20 minut-znajduje się on z tyłu przypustnicy-jeśli nie pomaga-czyścimy całą przepustnicę z sadzy-polecam bo pomaga. Jeśli to już zrobisz, i dalej nic nie pomoże to TPS czyli potencjometr regulacji przepustnicy-trzeba poszukać jakie ma mieć wartości rezystancji. No i filtr powietrza pasowało by sprawdzić czy nie zawalony. Ogólnie TTM;) Czyli cała astra:D

Napisano

> O jakiegoś czasu mój astrolot wolno schodzi z obrotów. Obojętne czy

> jazda na LPG czy PB. Efekt to wieczne przegazowywanie przy

> zmianie biegów.

> Linka gazu do nasmarowania ?

Mam to samo tylko inny silnik.

Opisze moje spostrzeżenia. Dziej się to zarówno na Benzynie jak i na LPG i tylko na zimnym silniku.

Odpalam auto tylko na benzynie "automat" i załączenie LPG ustawione na 15 st bodajże także muszę przejechać jakiś skromny kilometr żeby się załoczyło lpg ale nie w tym żecz.

Odpalam silnik zimny na strzał pali. Ruszam ujade z kilometr wszystko ok, dojade do światełek jest ok,zatrzymuje się, chce ruszyć silnik się dusi dziwnie jak by między garami przeplatał i obroty rosną na ponad 1500 i tak zostaje dopuki sie nie zatrzymam na przynajmniej dobre 30 sekund, postoje chwile spadają do odpowiednich i nie ma problemu. Jeśli bym sie nie zatrzymał to jechałem już kilkanaście km silnik nabrał temperatury i nic. W ostatnich dniach zauważyłem że jak auto postoi odpalone zimne przez 4-5 minutek zanim pozamykam garaz, brame itp problem nie występi także nie mam koncepcji już.

Latem miałem czas kupiłem nowy silnik krokowy, rozbebeszyłem i wymyłem przepustnice, wtryskiwacz w myjkę ultradźwiękową poszedł i nic to samo.

Zastanawiałem sie czy to komp nie łapie jakiś głupot od kompa LPG ale gazownik stwierdził że nie a wg mnie nie jest zielony jak większość.

Już kiedyś trafiłem na ten temat na forum.

Chłopaki przypuszczali że to jakiś stabilizator czy coś znajdujący się na spodzie zegarów. ale nikt jednoznacznie nie stwierdził.

Kilku znajomych ma Astroloty F-ki z rożnymi silnikami i też ich to dotyka lecz nie wszystkich w tak samo.

Pozdroofka

Napisano

> Kilku znajomych ma Astroloty F-ki z rożnymi silnikami i też ich to

To moze byc usterka potencjometru. Mam ten problem w C14NZ.

Czasami zaczyna sie to samo robic w X16SZR - glownie jak jest bardziej wilgotno. Komputer nie do konca wie jaka jest pozycja przepustnicy i powoli reguluje silnikiem krokowym.

Napisano

> To moze byc usterka potencjometru. Mam ten problem w C14NZ.

> Czasami zaczyna sie to samo robic w X16SZR - glownie jak jest

> bardziej wilgotno. Komputer nie do konca wie jaka jest pozycja

> przepustnicy i powoli reguluje silnikiem krokowym.

wymieniał ktoś może potencjometr? poprawiło się coś?

Zimno w garażu nie chce mi się kombinować zeby.GIF

Napisano

> wymieniał ktoś może potencjometr? poprawiło się coś?

> Zimno w garażu nie chce mi się kombinować

ja wymieniałem i nic to nie dało-dopiero po czyszczeniu przepustnicy był efekt:)

Napisano

-dopiero po czyszczeniu przepustnicy

> był efekt:)

z tym czyszczeniem przepustnicy to tak roznie smile.gif

ja miałem brudną i schodził pieknie z obrotow smile.gif wyczysciłem jakos ostatnio i schodzi powoli smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.