Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nabijanie klimy a filtry

Featured Replies

Napisano

Witam wjechala mi w tylek jeden golfiarz i akurat moja marejka stoi teraz w warszacie fiata, przy okazji dalem nabic klime gosc mowi ze nabijaja klime i wymieniaja filtr przeciwpylowy calosc za 178 zl i teraz mam pytanko czy przy nabijaniu klimy wymienia sie jakis filtr ? czy chca mnie naciagnac? a jak sie wymienia to ten filtr co jest po lewej stronie podszybia po otwarciu maski i sciagnieciu takiego dlugiego plastiku czy moze jakis inny filtr.?

Pytam poniewaz w modelu ktory mam nie mam tego filtru pylowego po lewej stronie po otwarciu maski, i jesli powie mi ze wymienili sprawdze czy cos tam wsadzili a jak nie bedzie to zrobie awanturke chyba ze sa jeszcze jakies inne firtry o ktorych nie wiem dlatego was o to pytam xD

Napisano

Chodzi im o ten filtr, o którym mówisz wink.gif Więcej filtrów tego typu nie ma grinser006.gif

Napisano

Chodziło im o ten filtr w podszybiu.

Powinno się wymienić osuszacz, ale nikt tego w PL nie robi, w intercars kosztuje on około 100zł.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Chodziło im o ten filtr w podszybiu.

> Powinno się wymienić osuszacz, ale nikt tego w PL nie robi

Jaka jest żywotność osuszacza w polskich warunkach atmosferycznych?

Są jakieś wytyczne do jego wymieniania?

Napisano

> Jaka jest żywotność osuszacza w polskich warunkach atmosferycznych?

> Są jakieś wytyczne do jego wymieniania?

Powinno się go wymieniać co 2 lata.

Kliken

Na przywołanej stronie czytamy:

Quote:

OBSŁUGA I KONSERWACJA

Wskazówki te są zamieszczone w dokumentach pokładowych Państwa pojazdu.

* Uruchomić instalację klimatyzacji co najmniej raz lub dwa razy w miesiącu. Na 5 do 10 minut tak, aby włączyła się sprężarka. Zapobiegnie to uszkodzeniu uszczelek i pozwoli na zachowanie sprawności systemu.

* Przed przystąpieniem do eksploatacji po dłuższym okresie przerwy, należy zlecić specjalistom sieci Peugeot sprawdzenie stanu czynnika chłodniczego.

* Co dwa lata należy wymieniać osuszacz.

* NIE NALEŻY UŻYTKOWAĆ KLIMATYZACJI, JEŻELI INSTALACJA NIE CHŁODZI. W PRZECIWNYM WYPADKU GROZI TO JEJ USZKODZENIEM.

Pozdrawiam BAS

Napisano

to dość ciekawe hmm.gif

a gdzie on jest, bo ja bym sobie chętnie wszystko wymienił byle bym miał autko o zapaszku jak go kupiłem a nie tak jak teraz zgniłych jajek beksa.gif (śmierdzi trochę ale mnie to przeszkadza)

Napisano

> to dość ciekawe

> a gdzie on jest, bo ja bym sobie chętnie wszystko wymienił byle bym

> miał autko o zapaszku jak go kupiłem a nie tak jak teraz

> zgniłych jajek (śmierdzi trochę ale mnie to przeszkadza)

Na zapaszek to nie ma wpływu, osuszacz znajduje się z lewej strony(po stronie kierowcy) pod zderzakiem przednim.

Czasem nie próbuj go wymieniać w garażu bo najpierw trzeba opróżnić układ a następnie wtłoczyć nowy olej i odessany czynnik r134a.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

też dziekuje jak przy odbiorze powie ze wymienił filtr poproszę o pokazanie gdzie zlosnik.gif

PS: najbardziej obawiam sie ze jak wrocil z lakierni nie bedzie naklejki z BBM na ramce od tablicy

Napisano

pamiętaj oby raz na dwa lata oraz przy każdym rozszczelnieniu wymienić osuszacz klimy. Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.