Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

licznik Punto I 1.1/1.2

Featured Replies

Napisano

witam!

Jak w temacie: czy licznik od Punto 1.2 (z obrotomierzem) pasuje do wersji z silnikiem 1.1 czy trzeba coś przerabiać?

Napisano
  • Autor

> http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/zrobtosam_liczniki.htm

No, dobra, ale okazuje sie, że są co najmniej dwa rodzaje liczników z obrotomierzem: z napędem prędkościomierza na linkę i napędem elektronicznym (impulsator czy jak to zwał...)

Manual na orgu tego nie wspomina a i ozarek zapomniał...

Teraz mam licznik z obrotomierzem na impulsator i - zamontowany w samochodzie - (bez obrotka) na linkę. Da się zaadoptować ten na linkę do tego z obrotomierzem (sam prędkościomierz), czy dać sobie spokój?

Napisano

bez problemu się da - trzeba tylko kupić impulsator.

Nawet wiązka elektryczna jest przystosowana w starszych Punciakach (sprzed G'97).

Czy się da przełożyć sam prędkościomierz - nie wiem,ale chyba nie,bo obudowy liczników się różnią mocno.

Napisano
  • Autor

Patrzę na oba liczniki i - rzeczywiście - z tyłu znacznie się różnią. Czy zatem jesli dokupię ów impulsator to gdzie się go montuje i jak podłącza ? Wtyczki pasują, wszystkie kontrolki działają?

Napisano

impulsator wkręcasz w skrzynię zamiast linki.

Kontrolki wszystkie działają (mowa o przeszczepie licznika z "cywilnej" wersji benzynowej,nie z GT czy TD).

A to,czy jest wiązka,czy nie,to zależy od rocznika auta.

W starszych jest,w nowszych brak.

Szukaj pod obudową przekaznika podwójnego na dole 3-pinowego złącza typu AMP - jeśli jest,to plug& play - wpinasz impulsator,wymieniasz liczniki,i działa.

Jeśli nie - trzeba trochę podrutować,ale to nic trudnego.

Niestety nie mam już Mk1,więc fotką nie poratuję.

Napisano

> no były, tak samo jak były różnice w wiązkach w zależności od rynku

> docelowego

nawet w długości przewodów grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Impulsator, czyli to ? http://forum.autokacik.pl/files/282043171-czujnik.jpg Rozumiem, że jeżeli znajdę we wiązce złącze, gdzie to podłączę (moja punciafka jest z 1998) , to wszystko zadziała plus wymiana czujnika temp. cieczy na rezystancyjny?

A jak nie znajdę to dużo "drutowania"?

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Gdzie szukac tego złącza do impulsatora, bo podglądam juz drugi dzień i nie widzę!

Napisano

Wwielu przypadkach po wymianie zegarow nie dzialaja kontrolki ladowania i cisnienia oleju.

Napisano
  • Autor

Witam!

Daję sobie zatem spokój z tym licznikiem i szukam takiego z wyjściem na linkę! W mojej instalacji nie ma chyba wyjścia na impulsator. Gdyby ktos chciał kupic - polecam - stan bardzo dobry. Sprzedam go za tyle, ile dałem - 60,- plus koszt przesyłki.

Ozarek, nie chcesz kupić ? wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.