Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turno odpalić/długie kręcenie

Featured Replies

Napisano

Wróciłem padaką właśnie z diagnostyki na komputerze z powodu takiego jak w temacie. Rezultaty:

- czujniki temp. powietrza i cieczy chłodzącej wskazują dobrze, nie wariują (chodziło mi głównie o czujnik cieczy) - OK

- termostat najlepiej do wymiany - silnik za wolno się nagrzewa zdecydowanie - ciecz miała pon 50 st a chłodnica była gorąca biglaugh.gif

- wywaliło jeden błąd- czujnik położenia wału - usunięty na razie nie wybiło go powtórnie...za 2-3 dni mam do niego podjechać i mi sprawdzi czy nie wywaliło błędu znowu - jak tak czujnik położenia wału do wymiany hehe

- rozrusznik do regeneracji (czyszczenie, pewnie tulejki, bendiks przy okazji na pewno

sumując w najlepszym przypadku zapłace ze 300 a w najgorszym pod 500 rant.giftongue.gif

może komuś się to przyda jak ma u siebie podobny problem i już z tego wyciągnie jakieś przydatne wnioski wink.gif

Napisano

mam ten sam problem, krótko mówiac nic nie wiadomo i nikt nie wei gdzie tkwi przyczyna...

Napisano
  • Autor

> mam ten sam problem, krótko mówiac nic nie wiadomo i nikt nie wei

> gdzie tkwi przyczyna...

A byłeś właśnie pod kompem podpiąć auto??

Napisano

bul kilka razy podlaczany, spec od ukladów zagladał tez, u gazownika byl na kompie, ciezko cos pwoeidziec, na zimnym trzeba dluzej krcic, jak jest cieply, ewentualnie, zakerece raz , zgasze, zakrece drugi raz to pali odrazu....dziwne

Napisano
  • Autor

A sprawdzał ktoś ciśnienie paliwa na listwie?

jak narazie u mnie po skasowaniu błędu czujnika położenia wału odpala w porządku na zimnym (przed chwilą sprawdzałem bo jechałem do apteki) zobaczymy jak będzie na dniach.

Napisano

nie, cisnienie nie było sprawdzane, gdzie moge jechac to sprawdzic?

miales podobne objawy jak ja tzn. problem z odpalaniem na zimnym silniku(dłuższe krecenie rozrusznikiem), a jak jest cieply to nie ma takiego problemu?

Napisano
  • Autor

> nie, cisnienie nie było sprawdzane, gdzie moge jechac to sprawdzic?

> miales podobne objawy jak ja tzn. problem z odpalaniem na zimnym

> silniku(dłuższe krecenie rozrusznikiem), a jak jest cieply to

> nie ma takiego problemu?

mechanik każdy manometr ma chyba i może sprawdzić. No miałem i nie wiem czy dalej mam czy samo skasowanie błędu na komputerze pomogło faktycznie...okaże się w ciągu 2-3 dni jak nie to czujnik położenia wału będzie do wymiany - jeśli oczywiście okaże się, że ten sam błąd znów wybiło. A swoją drogą mam rozrusznik do regeneracji ale to już nie ma bezpośrednio związku z zapalaniem tylko na zimnym silniku raczej... Czujnik temperatury cieczy chłodzącej miałeś ok? nie wariował??

Napisano

> mechanik każdy manometr ma chyba i może sprawdzić. No miałem i nie

> wiem czy dalej mam czy samo skasowanie błędu na komputerze

> pomogło faktycznie...okaże się w ciągu 2-3 dni jak nie to

> czujnik położenia wału będzie do wymiany - jeśli oczywiście

> okaże się, że ten sam błąd znów wybiło. A swoją drogą mam

> rozrusznik do regeneracji ale to już nie ma bezpośrednio związku

> z zapalaniem tylko na zimnym silniku raczej... Czujnik

> temperatury cieczy chłodzącej miałeś ok? nie wariował??

mój też po noicy trzeba b. długo trzymać żeby zapalił.

na kompie pokazało:

1. błąd czujnika biegu jałowego (20,1 % występowania)

2. ciśnienie paliwa wg mojego mechanika powinno być ok. 1,6-1,8 bara a u mnie komp pokazał, że jest 1,1 bara. może to to?

Napisano
  • Autor

> mój też po noicy trzeba b. długo trzymać żeby zapalił.

> na kompie pokazało:

> 1. błąd czujnika biegu jałowego (20,1 % występowania)

> 2. ciśnienie paliwa wg mojego mechanika powinno być ok. 1,6-1,8 bara

> a u mnie komp pokazał, że jest 1,1 bara. może to to?

A sprawdzałeś u siebie wtykę i tą wiązkę co idzie od TPS-a właśnie? opisywał to Patre jako rozwiązanie problemu z falującymi obrotami nie mam pojęcia może u Ciebie też w tym problem jeszcze jak mówisz że problem z czujnikiem jest nie ciągle...nie wiem.

Napisano

> A sprawdzałeś u siebie wtykę i tą wiązkę co idzie od TPS-a właśnie?

> opisywał to Patre jako rozwiązanie problemu z falującymi

> obrotami nie mam pojęcia może u Ciebie też w tym problem jeszcze

> jak mówisz że problem z czujnikiem jest nie ciągle...nie wiem.

nie, nie sprawdzałem. ale chyba w sobotę to zrobię.

Napisano
  • Autor

Hmmm ciekawe czy tak sie utrzyma ale po usunięciu błędu z czujnika położenia wału znikł problem za dużych obrotów na jałowym podczas jazdy waytogo.gif jezdzilem dzis sporo i co chwila celowo na luz wbijałem i spada już normalnie do ~900-950 obr/min. obojetnie z jakiej prędkości. Ciekawe czy błąd znów się pojawi przy diagnostyce tudzież problem wróci... hmm.gif

Napisano

a odpala na zimnym silniku bez probleu juz??

Tez jak od razu odpala na zimnym to mimo, ze dluzej krece to przez pierwsze 3-4 minuty obroty mam wyzsze na jałowym dodatkowo...

Napisano
  • Autor

> a odpala na zimnym silniku bez probleu juz??

> Tez jak od razu odpala na zimnym to mimo, ze dluzej krece to przez

> pierwsze 3-4 minuty obroty mam wyzsze na jałowym dodatkowo...

Wiesz Julek ciężko powiedzieć na 100% bo dopiero dziś rano to miałem usunięte...ale na razie spoko odpalał na zimnym i obroty też już nie szybowały tak wysoko od razu po uruchomieniu - też miałem jak Ty że po uruchomieniu zimnego wyższe niż teraz obroty trzymał...jutro jeszcze zobaczę z rana jak to będzie jak całą noc postoi w niższej temperaturze to może coś więcej będzie dało się powiedzieć.

Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.