Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bravo 1.4 pantent na magistrale i problem z głowicą itp.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam spory problem/dylemat, więc mam pytanie bo atkualnie auto stoi u mechanika bo wymieniał UPG

i po pierwsze: jest luz na tłokach na boki czy to wina pierścieni????

po drugie: ktoś kiedyś pisał że jegop mechanik znalazł patent na magistrale tylko nie pamiętam czy dlatego, że się zapytachała czy dawała słabe ciśnienie?? Bo u mnie jest słabe ciśnienie oleju jak się nagrzeje silnik i znowu będzie problem z wałkiem znowu dlatego, że ostatnio wymieniłem na nowy bo tamtem się okrągły zrobił(na zaworach wylotowych) na tych że tak to nazwe "jajkach" dla ciekawskich moge fotki jutro lub we wtorek zapodac

no i po trzecie: mam pękniętą głowice czy to może dlatego jest słabe ciśnienie??.

Trochę szkoda mi sprzedać autko bo troche kasy władowałem i myślałem, żeby tylko kupić głowice i zrobić porządek z magistralą, na alledrogo widziałem głowice po ok400zl troche sporo macie może namiary albo kogoś w pobliżu co ma na handel głowice w rozsadnej cenie(cena rozsadna 100-300 wink.gif )???

Napisano

ja moj walek dla pewnosci ze sie tam nic nie dzieje sprawdzam ze dwa razy w niesiacu a jesli chodzi o magistrale to mam dwie sztuki i przy kazdej wymianie olejuz zmieniam magistrale a ta co byla zamontowana to czyszcze wymienialem dwa lata temu walek i jestem troche przewrażliwiony oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

a co powiecie na rozwiercenie magistrali na 0.5 seria podobno 0.3 jest?? Nie spadnie cisnienie oleju i nie bedzie problemu z panewkami???

Napisano

> a co powiecie na rozwiercenie magistrali na 0.5 seria podobno 0.3

jak mi padnol walek tez o tym myslalem ale znajomy mechanik mi to odradzil moze sie mylil nie wiem

Napisano

> a co powiecie na rozwiercenie magistrali na 0.5 seria podobno 0.3

> jest?? Nie spadnie cisnienie oleju i nie bedzie problemu z

> panewkami???

Po zrobieniu głowicy zalej olejem Valvoline VR1 10W60. Sprawdzone i na pewno podnosi ciśnienie oleju przy wyższych temperaturach o ok. 1 bar

Napisano
  • Autor

a co z magistralą rozwiercać???

a co do oleju to powiedzial ze najlepszy bedzie jakis 5w30 ze najlepiej czysci silnik. Aaa no i nie tloki tylko zawory maja luz na boki podejrzewal ze walek kiedys pekl i to dlatego. Juz nie wiem co robic czy sprzedac auto czy dolozyc znowu oslabiony.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.