Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o serwis pomp wtryskowych diesla? woj. Opolskie/Sląs

Featured Replies

Napisano

Witam!

Miesiąc temu zaczeła mi mocno cieknąć pompa wtryskowa w astrze 1.7. Zawiozłem ją do "tzw. Kowalskiego do garażu" chłop rozkręcił całą pompe wymienił oring i było ok przez tydzień! A teraz Astra strasznie słabo odpala i przy odpaleniu wpada w okropne drgawki, inny mechanik stwierdził że gdy się pompe wyciąga i rozkręca to trzeba ja ustawić na tzw"stole" pan Kowalski nie ustawiał tego. Byłem w serwisie diesla ale chłop mi powiedział za ustawienie 500zł angryfire.gif to trochę dużo! Kto zna jakiegoś dobrego fachowca z woj. Oolskiego lub Śląskiego? który zajmuje się takimi ustawieniami? i jest w miarę tani?!

Napisano

jezeli chcesz ustawic pompę na stole to nie wiem czy duzo taniej znajdziesz gdzies warsztat. Sam stol troche kosztuje, umiejetnosci tez wiec i cena jest odpowiednia...

A co do tego ze jak wyciaga sie pompe to trzeba ja ustawiac na stole to wg. mnie ten ktos to bardzo uogolnił bo glownie to zalezy od tego co sie robi w pompie...

Napisano

do pompy z 1,7d nie potrzeba żadnego drogiego stołu probierczego. da sie ustawić na czuja/ przy pomocy podstawowych narzędzi. Jeśli mechanik wprawny, to po hałasie silnika, kolorze spalin, szybkości wkręcamnia się na obroty etc. ustawi pompe całkiem przyzwoicie. Zwykle są to ludzie starszej daty z duzym doświadczeniem, ale można spotkać.

ps

wg mnie 5 stów za ustawienie pompy bez jakiejkolwiek naprawy to cena troche wygórowana

Napisano

> do pompy z 1,7d nie potrzeba żadnego drogiego stołu probierczego. da

> sie ustawić na czuja/ przy pomocy podstawowych narzędzi. Jeśli

> mechanik wprawny, to po hałasie silnika, kolorze spalin,

> szybkości wkręcamnia się na obroty etc. ustawi pompe całkiem

> przyzwoicie. Zwykle są to ludzie starszej daty z duzym

> doświadczeniem, ale można spotkać.

tacy ludzie to juz gatunek na wymarciu...smutne ale prawdziwe... dzis może byc magik otoczony najnowsza elektronika i moze byc g....wart (sorki) niż ten co ma tylko podstawowy zestaw kluczy i srubokret... wink.gif

> ps

> wg mnie 5 stów za ustawienie pompy bez jakiejkolwiek naprawy to cena

> troche wygórowana

no nie wiem, ja jakis rok temu jezdziłem troche po warsztatach w kwestii ustawienia pompy na stole i ceny sie wahały od 350 do ok. 500 zł. wiec nie wiem czy to az tak wygorowana cena...

Napisano

W Radomiu za uszczelnienie i regulacje pompy u naprawde dobrego fachowca trzeba wyplacic ok 750-800 PLN. Oczywiscie jest na to gwarancja.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

A na opolszczyżnie lub na śląsku? znacie jakś magików?

Napisano

> A na opolszczyżnie lub na śląsku? znacie jakś magików?

Na www.vectraklub.pl w dziale diesla byly podane namiary na polecanych fachowcow od pomp z calego kraju. Ale teraz co mi ta strona nie trybi

Napisano
  • Autor

> Na www.vectraklub.pl w dziale diesla byly podane namiary na

> polecanych fachowcow od pomp z calego kraju. Ale teraz co mi ta

> strona nie trybi

U mnie też nie frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.