Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto pomoże i policzy skrzynie do SC?

Featured Replies

Napisano

> Jak w temacie...

podaj prędkości osiągane na poszczególnych biegach przy 5tys obr, przełożenie główne i rozmiar kół to może ktoś pomoże cool.gif

A tak na serio to jaki głośnik? do czego? jakie efekty mają być? WinIsd nie jest trudny w opanowaniu, można coś zasymulować

Napisano
  • Autor

bedą dwa JLe 12w3V3... Oba w skrzyzniach zamknetych i z tego co producent podaje to 35L potrzebuje ten głosnik w zamknietej skrzyni... Moja koncepcja jest taka (sory ale paint jest najlepszy tongue.gif ) zzzi.jpg Potrzebuje wymiary skrzyni by była w tym litrażu... Kanapy nie mam biglaugh.gif

PS. Mniej więcej tak by to miało wyglądać jak u kolegi PabloTG tylko z 2 głosnikami biglaugh.gif

KLIK

Napisano

Potrzebuje wymiary skrzyni by była w tym

> litrażu...

oslabiony.gif

no jakby ci to policzyć...to z grubsza prostopadłościan jest Pp x h = objętość.

gdzie:

Pp- pole podstawy (w twoim przypadku trójkąt albo trapez... nie wiem co kombinujesz ale z rysunku cięzko wywnioskować)

h-wysokość prostopadłościanu

Oczywiście wymiary wewnętrzne (odjąć grubość ścian). Od tego odjąć też objętość głośnika i mamy mniej-więcej objętość netto.

Nie nabijam się wcale, ale Ty chyba właśnie o to zapytałeś.

Napisano
  • Autor

jutro pojde do auta i zmierze wysokośc i podstawe ile mnie moze puścic... pożniej trzeba by było dopasowac wysokosc przedniej sciany i ogólna wysokość skrzyni by wyszło 35L... Pomierze to co musi być stałe (ze względu na niewielką powierzchnie bagażnika) i później bede dalej pytał... Troche to bedzie skomplikowane ale mysle ze damy rade biglaugh.gif

Napisano

> Potrzebuje wymiary skrzyni by była w tym

> no jakby ci to policzyć...to z grubsza prostopadłościan

GRANIASTOSŁUP mlot.gif

jest Pp x h =

> objętość.

> gdzie:

> Pp- pole podstawy (w twoim przypadku trójkąt albo trapez... nie wiem

> co kombinujesz ale z rysunku cięzko wywnioskować)

pięciokąt!

> h-wysokość prostopadłościanu

GRANIASTOSŁUPA!

> Oczywiście wymiary wewnętrzne (odjąć grubość ścian). Od tego odjąć

> też objętość głośnika i mamy mniej-więcej objętość netto.

> Nie nabijam się wcale, ale Ty chyba właśnie o to zapytałeś.

Ech, jak mamy brać się za matematykę to albo porządnie albo od razu niech sobie zrobi skrzynkę "na oko" hehe.gif

Napisano

> GRANIASTOSŁUP

No co... pomylić się nie można? 001.gif k...a co ja musiałem wtedy pić?!

> pięciokąt!

No wiesz... z tego rysunku akurat to ciężko cokolwiek odczytać.

> Ech, jak mamy brać się za matematykę to albo porządnie albo od razu

> niech sobie zrobi skrzynkę "na oko"

Juz na oko będzie lepiej w jego przypadku niż "zdalnie przez internet" Nie podał żadnych wymiarów, sam chyba do końca nie wie jak powinna wyglądać skrzynka. tak trochę nie za bardzo można się dowiedzieć o co chodzi człowiekowi.

Napisano
  • Autor

Będą wymiery przynajmniej te stałe jak pomierze autko bo narazie mam tyle zajęc ze niema czasu... Ale znalazłem oryginalna skrzynie pod te głóśniczki... Tylko problem jest taki ze trzeba by ją było przerobić delikatnie by weszła do SC... KLIK I teraz pytanie jaki to jest litraż patrząc na wymiery i czy da się ją jakos przerobić by choć troche przypominała to co narysowałem?

Napisano

> Będą wymiery przynajmniej te stałe jak pomierze autko bo narazie mam

> tyle zajęc ze niema czasu... Ale znalazłem oryginalna skrzynie

> pod te głóśniczki... Tylko problem jest taki ze trzeba by ją

> było przerobić delikatnie by weszła do SC... KLIK I teraz

> pytanie jaki to jest litraż patrząc na wymiery i czy da się ją

> jakos przerobić by choć troche przypominała to co narysowałem?

Jak przyjąłem ściankę grubości 24mm (taka powinna być w subie) wychodzi jakieś 72-73l (nie wiem ile dokładnie wystają boki poza tył obudowy-patrz rzut z boku). od tego odjąć objętość głośników (po 2-3l na sztukę) i gotowe.

Napisano
  • Autor

To super... Teraz pytanie moje... Czy robić dzielona tą skrzynie? bo nie wiem jaka jest ta oryginalna... Wychodzi ze na głośnik powinno być 35L wiec ta w sumie ma 70L wiec jest ok, tylko jak bedzie lepiej? Oddzielić głośniki czy zrobić pełną skrzynie z 2 subami? I czy bedzie sie dało przerobić tą skrzynie pod wymiary odpowiadające SC? bo sadze ze W 816mm bedzie za duze by do zmieścic... Bede dziś mierzył...

Napisano

> To super... Teraz pytanie moje... Czy robić dzielona tą skrzynie? bo

> nie wiem jaka jest ta oryginalna... Wychodzi ze na głośnik

> powinno być 35L wiec ta w sumie ma 70L wiec jest ok, tylko jak

> bedzie lepiej? Oddzielić głośniki czy zrobić pełną skrzynie z 2

> subami?

To nie jest tak, że dwie oddzielne skrzynie dla dwóch przetworników to to samo co jedna duża dwa razy większa. głośniki wtedy współpracują i zachodzą zupełnie inne zjawiska. Podaj mi parametry T-S to postaram się zasymulować jedno i drugie rozwiązanie. Co do przerabiania oryginalnej skrzynki to się nie opłaca. Lepiej zrobić swoją od podstaw. Tylko uwaga: zrób porządnie. Wyjdzie ci to taniej. Zwłaszcza jeśli chcesz robić całą zabudowę, będzie za dużo przeróbek z oryginałem żeby to spasować.

Napisano
  • Autor
KLIK 12w3v3-2 To co bedzie grało lepiej? Oddzielone czy razem? Ja nie chce kupować tej skrzyni tylko na jej podstawie, wymiarach, zrobić taką by pasowała biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.