Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sequent 24 - nie przełącza się na gaz

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam problem z instalację SQ24 MY07.

Od jakiegoś czasu miałem problem z chwilowym przełączaniem się zasilania na benzynę podczas jazdy, działo się to bardzo nieregularnie (zarówno pełny/pusty zbiornik, jazda delikatna i but w podłodze itd), podejrzewałem że problemem jest spadek ciśnienia na reduktorze, jeździłem na kontrolę i regulację ale nic to nie dało.

Wreszcie dzisiaj usterka wystąpiła permanentnie :

a)po zagrzaniu silnika centralka otwiera elektrozawór przy zbiorniku (słychać cyknięcie),

b)zapala się żółta dioda

c)gasną wszystkie lampki na przycisku łącznie z poziomem lpg

d)zapala się czerwona lampka, pojawia się poziom lpg i następuje powrót do punktu a) i tak w kółko.

Czy objawy świadczą o jakiejś typowej usterce?

Problem z plusem po stacyjce można wyelimnować - podczas jazdy na benzynie, czerwona dioda nie gaśnie w żadnym momencie czyli zasilanie jest ok przez cały czas.

Generalnie instalacja jest na gwarancji, ale może będe mógł podpowiedzieć w warsztacie co jest grane zanim stracę u nich pół dnia na szukanie przyczyny :-)

Napisano

> wymień czujnik ciśnienia gazu

witam !! w MY07 nie ma tego "sławnego " czujnika na listwie .

Napisano
  • Autor

> witam !! w MY07 nie ma tego "sławnego " czujnika na listwie .

Dokładnie - w MY07 czujnik jest już poza listwą i podobno nie ma z nim już problemów (w porównaniu do starej wersji w listwie).

IMO problem leży w centralce lub zasilaniu (np słaba masa), gdyż wygląda to tak jakby centralka na chwilę się resetowała (wszystko gaśnie) po włączeniu cewki w wielozaworze confused.gif

We wtorek odstawiam auto do warsztatu, mam nadzieję że do tego czasu usterka nie zniknie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Witam,

> Mam problem z instalację SQ24 MY07.

Usterka usunięta - okazało się że poluzowana była masa pod lewym reflektorem pod którą podpięta była również centralka.

Najwyraźniej w momencie otwarcia wielozaworu przepływ prądu był na tyle duży że powodował rozłączenie obwodu i centralka traciła zasilanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.