Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SCHEMAT PINOW 147

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Potrzebuje schemat pin\ow licznika do alfy 147 chce to podłączyć w

> seicento i nie wiem co jak ugryźć jakby co to na maila

> [email protected]

no to przeczuwam problem... bo nawet przełożenie licznika z jednej 147 do drugiej 147 owocuje tym że taki licznik nie działa w pełni.... a co dopiero do innego autka. Miałem klienta który odnawiał 147 po mini pożarze wnetrza i wymienił właśnie licznik... niby ten sam od idetycznej wersji a stan licznika migał i nie palily wszystkie kontrolki.... kasowanie usterek zestawu wskaźników pomagalo tylko do kolejnego odpalenia auta.... i z tego co wiem wizyta w aso też nie pomogła. Więc podpięcie i prawidłowe funkcjonowanie w Seju może być rekordem świata i okolic.

Napisano

Witam.

W AR 147 licznikiem steruje BodyComputer, tak więc schemat pinów podejrzewa, że nic tu nie wniesie.

Napisano

> Witam.

> W AR 147 licznikiem steruje BodyComputer, tak więc schemat pinów

> podejrzewa, że nic tu nie wniesie.

ew. przeniesienie calej elektryki 147 do karoserii seja :-) ale bylby wypasssssss heheheh

Napisano
  • Autor

> ew. przeniesienie calej elektryki 147 do karoserii seja :-) ale bylby

> wypasssssss heheheh

powiem tak :-) sp[odziewałem sie takich odpowiedzi smile.gif ale ja sobie dam rade powiedzcie tylko które piny są od obrotomierza bo to chyba prosta sprawa a reszte ogarnę w inny sposob :-)

Napisano

> powiem tak :-) sp[odziewałem sie takich odpowiedzi ale ja sobie dam

> rade powiedzcie tylko które piny są od obrotomierza bo to chyba

> prosta sprawa a reszte ogarnę w inny sposob :-)

wierz mi nie ogarniesz.... licznik działa z bodym i to dość ściśle... podmiana któregoś w tych elementów na pierwszy rzut oka na identyczny stwarza problemy a ty chcesz to kilkoma drutami załatwić.... wierz mi nie piszemy tych rzeczy z Camelem żeby sobie podrwić tylko obaj mamy bądź mieliśmy okazję pracować przy tych autach w ASO i nie tylko

Napisano
  • Autor

> wierz mi nie ogarniesz.... licznik działa z bodym i to dość ściśle...

> podmiana któregoś w tych elementów na pierwszy rzut oka na

> identyczny stwarza problemy a ty chcesz to kilkoma drutami

> załatwić.... wierz mi nie piszemy tych rzeczy z Camelem żeby

> sobie podrwić tylko obaj mamy bądź mieliśmy okazję pracować przy

> tych autach w ASO i nie tylko

Wszystko rozumiem też pracuje w aso troche innej marki i wiem ze to wszystko jest nie takie proste.

Chodzi mi tylko o wygląd licznika wiemy ze w sejku nie ma zbyt dużo kontrolek i łatwo je podłączyc nawet na jakiejś zwykłej diodzie wiec moge sobie poprowadzic diode tam gdzie chce zeby była i ją tam wlutować i podłączyć kabelki. Prędkosciomeż ? nic prostszego przekłądam caly mechanizm na linke z sejo jestem przekonany ze da sie to zamontować gdyż mam te licznika w rękach. Chodzi mi głównie o obrotomież czy on teżjest scerowany tym centralnym modułem czy tylko impulsem który można poprowadzić bezpośrednio z przekaznika pompy paliwa. nie chce zabardzo rozwalać mojego obrotka dlatego chce sie tego wszystkiego dowiedzieć :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.